Ihana itse tehty porkkanamehu!

28.2.2013 Kirjoittaja: Olga Temonen

Jos minun pitäisi valita yksi juures ylitse muiden, vastaus olisi helppo. Olen porkkanafani. En todella tiedä, miten ihmeessä porkkanantuottajat onnistuvat säilömään porkkanansa hyvinä yli pitkä talven, mutta minusta tuntuu että mitä pidemmälle kevättä kohti mennään, ne vain paranevat koko ajan.

Joka vuosi sama juttu, kun kevätaurinko alkaa paistaa, alan haaveilemaan porkkanamehusta. Muutaman haaveiluviikon jälkeen kaivan  lipaston alakaapin alahyllyltä mehulingon ja ryhdyn  tuumasta toimeen. Luulin pitkään, että porkkanamehun kuuluu maistua yhtä tylsälle kun kauppojen valmisporkkanamehut, mutta ei. Itse tehty porkkanamehu on yksinkertaisesti tai-vaal-lis-ta. Lisäksi se on äyttävää, terveellistä, niin kauniin väristä ja tekee ihollekin hyvää.

Jos et omista mehulinkoa, nyt kannattaa kyllä harkita, ne ovat yllättävän edullisia kapistuksia. Myös monissa monitoimikoneissa on mehulinko lisälaitteena, kannattaa tarkistaa kaapin nurkat ennen kuin ryntää ostoksille. Mehun teosta ylijäävän kuivahkon porkkanaraasteen voi käyttää hyödyksi ruoanlaitossa, keitossa tai vaikkapa sämpylätaikinassa. Varo, tähän juomaan jää koukkuun!

Aiheet: , ,

Kirjoita vastaus