Pakkaa fiksusti!

25.2.2013 Kirjoittaja: Anne Kukkohovi

Luulisi, että kun meikätyttö matkustaa, kantelisin laukkukaupalla mekkoja ja korkkareita mukanani. Väärin. Mitä enemmän matkustan, sen vähemmän kuljetan mukanani. Viime viikolla tein 3 yön reissun Pariisiin ja olisin hyvin pärjännyt pelkillä käsimatkatavaroilla. Kaiken perusta on asiaan paneutuminen ja suunnittelu. Jos tulee äkkilähtö, on kassissa helposti mitä kummallisimpia kamppeita, ihan siksi, että hätäpäissään ei osaa tehdä järkeviä valintoja. Hankalimpia pakattavia ovat reissut, joilla on tiedossa lämpotilaeroja. Alla muutama hyväksi havaittu vinkki lyhyelle kaupunkilomalle:

 1. Kerrospukeudu. Jos kävelet paljon, on fiksumpaa kantaa ohuita kerroksia mukanaan kuin yhtä paksua takkia, jonka kanssa olet naimisissa koko reissun. Ajattele, että asusi pitää olla tuulenpitävä, mutta hengittävä.
 2. Mieti miten asut sopivat yhteen. Musta mekko on täydellinen matkakumppani, koska se ei vie paljon tilaa ja sen voi asustaa sekä arkeen että juhlaan. Yhdet housut voivat olla koko matkapuvuston perusta.
 3. Älä ota painavia, paksukuosisia vaatteita mukaan, vaikka kuinka mieli tekisi. Valitse reissuun pieneen tilaan meneviä, joustavia perusvaatteita.
 4. Ulkomailla kuivapesu on yleensä huokeampaa kuin Suomessa. Yleensä otan yhden mekon tai bleiserin mukaan, jonka pesetän matkan aikana.
 5. Harkitse kenkiäsi. Jos kävelet paljon, unohda kotiin ne kauneimmat ja tukalimmat korkkarit. Et kuitenkaan käytä niitä. Hanki bootsit tai matalat kengät, jotka kestävät säätä, kävelyä ja muotiammattilaisten katseita. Täydelliset kengät sopivat sekä mekon että farkkujen kanssa.
 6. Ota mukaan tuoksu- ja kosmetiikkanäytteitä. Kerään erilaisia näytteitä ja pieniä lahjapakkauksia pieneen laatikkoon, josta nappaan niitä reissuilleni mukaan. Jos perusihonhoito on kunnossa, ei muutaman päivän “pellossa eläminen” iholle tee yhtään mitään.
 7. Täytä uudelleen pienet shampoopullot, jolloin et kanna turhaa nestettä mukanasi.
 8. Ota meikkiarsenaalista mukaan on vain minimi. Älä ota mukaan uutuuksia, villityksiä tai kokeiluita. Vain perustuotteet ja niistäkin ne pienimmät pakkaukset.
 9. Ylipäätään valitse mukaan tylsää, selkeää perusvaatetta ja panosta asusteisiin. Korut, lasit, vyöt ja hatut voivat olla juuri niitä piristyksiä joilla matka-asuista saa kaiken irti. Jos et kotona käytä kirjavaa mekkoasi, joka kiristää himpun väärästä paikasta, tuskin käytät sitä reissussakaan.
Sekalainen seurakunta näytteitä…
Uskollinen takkini, joka ei ole liian kuuma eikä kylmä ja jonka alle mahtuu tarvittaessa armeijallinen vaatteita.
3 päivää ja yli 40 kilometriä talsittuna, nämä pääsevät kotona huilimaan!
Anne 

 

 

 

 

Aiheet: , , , ,

8 vastausta artikkeliin “Pakkaa fiksusti!”

 1. Bisous says:

  Ihanan positiivisuutta huokuva blogi, sain hyviä vinkkejä. Myönnän siis ahmineeni äsken kaikki kirjotuksesi läpi :) Toivoisin kirjotusta siitä, miten arjen saisi järjesteltyä niin, ettei tulisi valvottuja öitä deadlinejen parissa ja miten asioiden viime tippaan lykkäämisestä pääsisi eroon. Jos ei herätä sen kummempia tuntemuksia tämä aihe niin ei huolta, heitto vain :)

  • Anne Kukkohovi says:

   Voi, arvasit seuraavan aiheeni!!! Istun tällä hetkellä sohvalla 8 meiliä auki ja yritän tehdä kaikkea samaan aikaan ja miettiä seuraavaa postauksen aihetta.;) Multitasking ei vain toimi, vaikka AINA kiireessä niin luulee. <3

 2. Viola says:

  Hei Anne, kiitos hyvistä vinkeistä! Mistä nämä sinun upeat saappaat on ostettu?

 3. B says:

  Hei Anne,

  eksyin lukemaan blogiasi ja täytyy sanoa, että vaikutat järkevältä naiselta. Kiitos vinkeistä! :)

 4. Hannele says:

  Hei Anne!

  Kiitos hyvästä sivustosta! Olen jo pitkään etsinyt eri yhteyksistä jotain vanhaa lehtiartikkeliasi, jonka luin noin vuosi sitten. Siinä mainitsit lempituoksusi, jota ei saa Suomesta. Nimi jäi tuolloin mieleeni ja Lontoon reissullani löysinkin Harrodsilta parfyymiosastolta pöydällisen kyseistä sarjaa. Merkki oli miehen etu -ja sukunimi, muistaakseni. Pullot olivat kantikkaita, tuoksut huumaavan ihania ja lempeitä, luonnollisia. Hinta oli kuitenkin sen verran paljon, etten tuolloin malttanut ostaa ja nyt kaduttaa! Ajattelin, että voisin vaikka netistä tilata, mutta surffailuistani huolimatta en saa merkkiä mieleeni. Eli voitko auttaa ja samalla vinkata sopivan tuoksun sarjasta, silloin ainakin Harrodsin pöydällä pulloja oli kymmenkunta, toki kaikki ihanan raikkaita ja pehmeitä, todella eri tyyppisiä mitä on totuttu. Miksi useimmat tuoksut ovatkin niin pistäviä ja karseita? Olisi ihana löytää lempeä, työhönkin sopiva tuoksu, se kuitenkin viimeistelee kivasti laittamisen. Kiitos vastauksestasi jo etukäteen.

 5. Anne says:

  Hei Hannele! Olisikohan kyseessä ollut Serge Lutens? Toinen mihin olen aivan hurahtanut tällä hetkellä on Byredo parfyms. Tekisi mieli ostaa kaikki, mutta kukkaro ei suostu. 😉

  http://byredo.com/

 6. Anne Kukkohovi says:

  Hei, nyt Hannele keksin, se oli Frederic Mallen Musc Ravageur tuoksu. Kiitos seuraavasta juttuvinkistä. :)

Kirjoita vastaus