Kaunis, tatuoitu nainen (x 32)

22.2.2013 Kirjoittaja: Mariela Sarkima

Naiset ja tatuoinnit herättävät ihmisissä yleensä vahvoja reaktioita, eikä aina suinkaan positiivisia. Minä olen tatuoitu nainen, ja olen saanut kokea ja kuulla monenlaista kommentointia aiheesta. Itselläni on toistaiseksi vain yksi tatuointi, mutta se on aikas iso… Se nimittäin peittää koko selkäni! :) Tatuointini valmistui kuusi vuotta sitten, ja koska se tosiaan on siellä selässä, en aina edes muista, että se on olemassa. Niin vahva osa itseäni tuosta kuvasta on tullut, etten voisi kuvitellakaan olevani “paljasselkäinen”.

Jennyn haastateltavana viime syyskuussa Seurasaaressa

Viime kesänä tuttu toimittajani, Jenny Belitz-Henriksson pyysi minua mukaan erittäin mielenkiintoiseen projektiin. Hän ja kaksi valokuvaajaa, Laura Oja ja Raisa Kyllikki Ranta, olivat aloittaneet työstämään kirjaa tatuoiduista naisista. Suostuin oitis mukaan, sillä aihe tuntui tietenkin läheiseltä ja erittäin kiinnostavalta. Naisen iholla – 32 tarinaa tatuoinneista-kirja tuli kauppoihin viime viikolla. Uskon, että se tulee herättämään paljon kiinnostusta ja toivottavasti myös keskustelua. Kirjan sivuilla poseeraa itseni lisäksi 31 suomalaista mustekiemuroin koristeltua naista. Jonkun tatuointi on pieni, symbolinen, mutta suurimmalla osalla on näyttäviä ja värikkäitä leimoja nahka täynnä! Kiinnostavinta on ollut lukea tarinoita näiden tatuointien takana. Kukin kuvattava on kertonut Jennylle mitä tatuoinnit merkitsevät itselle ja millä lailla niiden kantaminen on vaikuttanut omaan elämään ja kenties myös elämänkatsomukseen.

Kohtalokas nainen ja pala paljasta selkää! ;)

Oma tatuointini on Kristian Liljelundin käsialaa. Sitä taiteiltiin Helsingissä Legacy Tattoossa yhteensä puolentoista vuoden ajan. Toki Krisse olisi varmasti saanut työn valmiiksi nopeamminkin, mutta aika ja raha olivat omalla kohdallani hidasteena. Kukin tatuointisessio kesti keskimäärin 3-4 tuntia ja jossain vaiheessa laskeskelin, että yhteensä taisin istua, maata ja roikkua mitä mielenkiintoisimmissa asennoissa Legacy’ssa melkein 100 tuntia… Ja hintaahan tuolla selällä on ainakin yhden kookkaan Chanel-laukun verran. Mielestäni hyvä sijoitus, moni voi olla eri mieltä!

Krisse on oikeasti tosi kiltti ja kiva….!

Yleensä ihmiset kysyvät ensimmäisenä, että sattuiko? Noh, mitäpä arvelette….?! 😉 Välillä sattui niin, että itku meinasi tulla!!! Toisaalta oli myös sellaisia hetkiä, että nukahdin hetkeksi neulan suristessa tuttua ja turvallista tuutulauluaan! Kuulostaa masokistiselta, mutta kuka tahansa, joka on esim. maannut piikkimatolla ymmärtää, että tietyssä pisteessä kipu muuttuu euforiseksi, meditatiiviseksi tilaksi. Pahimmalta tatuoiminen tuntui alaselässä ja kyljissä. Kun vasemman kyljen bonsaipuun rajaaminen oli puolessavälissä ja minä totaalisen itkuraivarin partaalla tuskissani, Krisse tokaisi, että “Jos kestät loppuun, saat sen jälkeen katsoa Karhuveljeni Kodaa mun läppäriltä!” Hyvä diili, eli sinnittelin, purin “turvarättinä” toiminutta toppiani ja kestin. Tuon jälkeen Krisse kaivoi läppärinsä ja alkoi varjostamaan puuta. Minä katselin piirrettyä ja nautiskelin.

Naisen iholla (Tammi) by Jenny Belitz Henriksson, Laura Oja ja Raisa Kyllikki Ranta

Suosittelen lämpimästi tutustumaan tähän kirjaan, se on nimittäin todellinen taideteos! Tarinoihin uppoutuu ja upeat kuvat hivelevät silmää. Kirjan sivut ovat täynnä kauniita naisia, joiden rohkeutta ei voi muuta, kuin ihailla!

Oma tatuointitarinani ja upea Laura Ojan ottama kuva kirjan sivuilla. Tylliunelma on hääpukuni alaosa!

Jos tatskakärpänen puraisi ja pikkuruinen kuva kiinnostelee, kannattaa piipahtaa tänään Legacyssa Helsingin Punavuorenkadulla! Siellä nimittäin tehdään aina perjantaisin pikkukuvia walk in-periaatteella. Aion käydä itsekin tänään poikkeamassa… Jääköön vielä toistaiseksi mysteeriksi, että mitä leimataan, ja minne! 😉

Kaunista viikonloppua!

Aiheet: , , , ,

6 vastausta artikkeliin “Kaunis, tatuoitu nainen (x 32)”

 1. Jenny B-H says:

  Kiitos Mariela!
  Oli hienoa saada sinut kirjaan mukaan.
  Itsekin olen pitkälti käynyt Legacyssa tatuoitavana :)

 2. EP says:

  Kaunis kuva, mutta katselisin sitä mielummin tauluna seinällä.
  Miksi ihmeessä se pitää ihoon hakata ?
  Tatuointi-innostusta voi verrata esimerkiksi tupakanpolttoon, siitä on hyötyä vain se tekijöille/valmistajille, mutta ihmiset on hypetetty ajattelemaan, että se on jotenkin hienoa.

  On karmeaa katsoa esimerkiksi uimahallissa, kun lähes jota toisella naisella on tatuointeja. Onneksi vaimollani ei ole, enkä koskaan olisi naisen kanssa, jolla niitä on.

  • erkkiesimerkki says:

   EP, Minusta kuulostaa siltä, että olet kovin pinnallinen ihminen, jos yhdessäolo on tatuoinnista kiinni.
   Oletko yhtä jyrkkä vaikkapa naisten kampauksien suhteen? Jos värjätyt hiukset, ei sopivaa vaimomateriaalia?

   • EP says:

    Hiukset on ihan eri juttu, koskapa voit vaihtaa väriä vaikka joka päivä, mutta tatuointia ei !
    Pinnallisuudesta on vaikea sanoa,mutta mitä coolia on tatskoissa, kun niitä on jo jokaisella ?
    No hyvä on, voisin ehkä sietää jotakin tatuointia, mutta vähän :)

 3. K says:

  Toi kirja pitääkin lukaista!

  Mun isointa tautointia kyljessä tehtiin yhteensä 4-5 tuntia. Toi 250 tuntia kuulostaa kamalalta, mutta siinä ainakin ehtii hyvin tutustua tatuoijaansa. 😀

 4. Inked says:

  Hyvin tehty tatuointi on kaunis.
  Itselläni on massiivisen kokoisia kuvia ympäri kehoa ja koen olevani kauniimpi niiden kanssa kuin ilman. Kehuja on tullut niistä, mutta toki löytyy niitäkin jotka eivät ymmärrä. Ei heidän ehkä toisaalta tarvitsekaan, ei se mun päivääni pilaa :)

Kirjoita vastaus