Taimien istutusaika on nyt

21.2.2013 Kirjoittaja: Olga Temonen

Tähän aikaan se aina alkaa, koko kevään kestävä hössötys taimien kanssa.

Juu, tiedän kyllä että huomattavasti helpommalla ne saisi toukokuussa suoraan taimimyymälästä. Silti vain, kauppareissulla silmiin osunut istutusmultapussi sai aikaan tutun tapahtumaketjun joka yksinkertaisesti vain kuuluu kevääseen.

En suostu ostamaan mitään valmisruukkuja kaupasta, ja olen perinyt äidiltäni tavan istuttaa siemenet itämään vanhoihin maitopurkkeihin. Purkit ovat juuri riittävän vedenpitäviä ja sopivan kokoisia. Purkin “kanteen” on helppo merkata mitä mihinkin on istutettu ja mikä parasta, purkin kansi toimii idätyksen alkuvaiheessa oikeasti kosteutta pitävänä kantena, jolloin mitään rasittavia kelmuvirityksiä ei tarvita.

Kun taimet tulevat koulimisikään, purkki on helppo repiä auki jotta taimet saa koulittua isompiin (ehkäpä uusiin, pystyyn leikattuihin maitopurkkeihin?) ruukkuihin ilman että juuret vahingoittuvat.

Lapset olivat ainakin innoissaan istutustouhuista, aika suurpiirteisesti siemeniä ja multaa sitten roiskittiinkin… Ihme kyllä minunkin pinnani kesti loppuun saakka ja saatiin tarvittavat kylvät tehtyä. Loppupäivän tytöt ramppasivatkin sitten kurkkimassa purkkeja joko siemenet olisivat itäneet.

Arvatkaa mitä? –Eivät ole vielä itäneet.

 

 

 

Aiheet: , ,

7 vastausta artikkeliin “Taimien istutusaika on nyt”

 1. puutarhuri says:

  Loistavaa yhdessätekemisen iloa.. Ja tästähän puutarhaharrastuksessa juuri on kyse; matka on määränpäätä tärkeämpi. Tsemppiä kasvatukseen ja ole huoletta, kyllä se kevään ihme vielä koittaa ja siemenet itävät ja taimet komistuu komistumistaan kevään ja kesän mitaan. :)

 2. Olga Temonen says:

  Hupsista, tekstissä puhun siementen istuttamisesta ja koska tämä oli ensimmäinen postaukseni tänne, joku muu teki otsikon… juu, eli ihan aiheesta kommnetoitte, laitetaan nyt ensin siemenet maahan ja puhutaan taimista myöhemmin!

 3. Anne says:

  Niin siis valmiit taimet istutetaan, mutta siemenet kylvetään!

 4. eevakaarina says:

  terve olga.kevät aurinko paistaa ja odotus kesästä alkoi.todellakin on aika laittaa kesän istutukset itämään.täällä nurmeksessa jo niitä on laitettu osittain ja kunhan päästääm pääsiäisen lähelle lisää istutetaan kasvun alkuja.kun katsoo jamie oliverin istutuksia ja ohjelmia niin into kasvaa ja toive saada hyvä sato syksyllä.terveiset täältä entisestäsi kotikaupungista.jos muistat sen mustan koiran joka tuotiin teille silloin kun sinäkin olit nuorukainen,se oli meidän sekarotuinen joka teki pentuja joita meni stadia myöten.terveiset isällesi ja äideillesi ja aurinkoista kevättalvea sulle ja perheellsei.ps.mirella laittaa terveisiä tampereelta.ja iloisia istutuksia.

 5. Katja says:

  Oijj..ihana idea tämä maitopurkki..nyt äkkiä lasten kans puutarhuroimaan. Kaneillekkin voisi kyllä hernettä laittaa itämään:) versoja on kyllä ihana itsekkin mutustaa…

 6. Sorvali Eeva-Riitta says:

  Ylläreitä piisaa.Hyviä ja huonoja. Mustasilmä susanna onkin monivuotinen.Kasvusto oli viimesyksynä niin hyvä, etten heittänyt “kesäkukkaa” pois. Tammikuussa alkoi kukinta. Tänään siinä on jo toistakymmentä upeaa kukkaa.Eli aika hyvää pääsiäistä puutarhaharrastajille.

 7. pia says:

  Ihana idea tuo maitopurkkijuttu 😛 täytyypä itsekkin lasten kanssa rueta istutushommiin.. :) aijemmin on ollut vain ihan muutama pikku ruukku tilli tms.. mut jos kokeilisi tänä vuonna vähän runsaammin :) Olin ollut aina niin laiska, että olen kesäkukatkin parvekkeelle ostanut valmiina ja kyllä siitä on saanut maksaa, kun on kukkia, amppelimansikkaa tms. nyt jos laittaisi kukatkin siemenistä 😛

Kirjoita vastaus