Maailman helpoin välipala

18.2.2013 Kirjoittaja: Anne Kukkohovi

Vuosi sitten tein yhden keittiöni parhaimmista investoinneista, nimittäin satsasin kunnon blenderiin. Vitamix ei ollut huokea, mutta jos siitä on ollut iloa lähes päivittäin, niin voin sanoa, että tämä kustannus on ollut joka pennin väärti. Välineurheilu motivoi, nimittäin tällä vekottimella jopa minä saan lähes mistä tahansa raaka-aineista maistuvan smoothien. On nimittäin tullut kokeiltua ties mitä yhdistelmiä. Millä muulla keinoin saisin kaikki salaatit ja avocadot syötyä ellen joisi niitä? Olen onneton salaatinpuputtaja, laiska kokki ja kiireessä jääkaapissa on välillä vain valot. Jos tuoretavara on vähissä, löytyy superfood hyllystä tai pakkasesta aina ainekset terveelliseen välipalaan. Parin vuoden kokemuksella on tullut tehtyä ihania, silkinpehmeitä smoothieita sekä vauvankakkaa muistuttavia sotkuja. Vaikka blenderiin heitettävien raaka-aineiden kanssa voi olla luova, voin kokemuksella kertoa näiden yhdistelmien toimivan:

 1. Pinaatti & Vesimeloni. Erittäin raikas ja ravinteikas.
 2. Chia-siemenet & avocado. Jos kaipaa kunnon vatsantäytettä, ravinteita ja proteiinipaukkua.
 3. Neitsytkookosöljy & raakasuklaa & banaani & pähkinät. Maistuva, ravinteikas, suklainen ja täyttävä.
 4. Mustikka & Mantelimaito & Tocotrienols (Toco). Hellii ihoa, silmiä ja limakalvoja. Erittäin maukas!
 5. Päärynä & lehtisalaatti. Aivan mainio yhdistelmä, joka tekee hyvää ja maistuu raikkaalle.
Säilytän superfoodit tummissa lasipurkeissa.
Mustikka-chia-smoothie, nam!

Perusaineksien lisäksi heitän sekaan usein proteiinijauhetta, sitruunaa, inkivääriä, kanelia ja hunajaa makua sekä rakennetta tuomaan. Myös pieni ripaus laadukasta suolaa tuo juomaan syvyyttä ja makua. Olisi kiva kuulla teidän lukijoiden hyväksi kokemia yhdistelmiä? Löytyiskö jotain mitä en ole vielä kokeillut?

Superviikkoa jokaiselle,

Anne 

 

Aiheet: , , , ,

9 vastausta artikkeliin “Maailman helpoin välipala”

 1. Lou says:

  Mistä tuollaisia tummia lasipurkkeja voi ostaa? :)

  Ei tule mieleen mitään erikoisempia yhdistelmiä, sillä teen melkein aina samaa ja minulla on vain sauvasekoitin, jolla ei voi jauhaa mitään kauhean kovaa. Peruspirtelöni: mustikoita ja pinaattia pakastimesta, mustaherukkajauhetta, banaani, hampunsiemenrouhetta, kookosöljyä, kauraleseitä ja vauvasosetta/liotettuja rikittömiä kuivahedelmiä.

  • Anne Kukkohovi says:

   Lou, olen itseasiassa saanut nämä purkit Superfood gurulta Jaakko Halmetojalta, joka on puolestaan tilannut netistä. Lasipurkki on paras ja jos saa vielä laitettua kaapin piiloon niin hyvä. Itselläni tämä tumma lasi toimii kun foodeja on pakko pitää tilanpuutteen vuoksi (ja miehen iloksi;) esillä.

   Hei, nuo vauvasoseet muuten toimii!! :)

   • Lou says:

    Tuli muuten mieleen, jos et ole kokeillut, niin matcha, eli jauhettu vihreä tee, sopii hyvin marjasmoothieen.

 2. Kivoja yhdistelmiä ja hyvä muistutus itselleni, että mausteitakin voisi käyttää enemmän! :)
  En tiedä oletko koittanut jotain tämän tyylistä, mutta postasin juuri oman suosikkismoothien reseptin: http://www.lily.fi/juttu/kurkkujuoma
  Siihen tulee siis greippiä, kurkkua, persilijaa ja limeä.

 3. Sissi says:

  Herkullisia yhdistelmiä!

  Olen miettinyt Vitamixin hankintaa, mutta enemmän ja enemmän on tuo muoviastia alkanut epäilyttää. Tarvitsen tehokkaan koneen, jolla jauhaa kovaa ainesta, mutta mitä kaikkea muoviyhdisteitä astiasta irtoaakaan kun oikein ryskyttää tuolla menemään. Onko sulle tullut esimerkiksi kulumajälkiä astian sisäpintaan?

  Ja lasipurkit kiinnostaa muakin. Mistä? :)

  • Anne Kukkohovi says:

   Sissi, sen verran iiisti olen päästellyt että ainakaan vielä ei ole tullut kulumia. Veikkaan että kovin työ on ollut jäisten ainesten surraus, silloin kone aina välillä ylikuumenee. Mä voisin Halmetojalta vielä kysyä linkin mistä on lasipurkit hankkinut! :)

 4. kaisa says:

  Blenderiin 5-6 lehtikaalen lehteä, mustikoita puolukoita, mansikoita, vettä tai maustamatonta rasvatonta A-jugurttia ja intiaanisokeria 2 teelusikkaa. “Hurautetaan” sekaisin. Juoman väri ei ole viekoitteleva mutta pitää ajatella, että on niin terveellistä!! Teen vain sen verran että tulee juotua saman päivän aikana.

 5. Jukka says:

  Hei! Mielenkiintoinen välipala -ohje! Raakakaakon/suklaan kanssa kannattaa olla varovainen.
  http://laihduttaminen.info/raakakaakao-ja-suklaa/

Kirjoita vastaus