Smoky Eye -silmämeikin salat

15.2.2013 Kirjoittaja: Mariela Sarkima

Olin eilen TV2:n uuden Hehku-ohjelman kuvauksissa neuvomassa juontajia, eli Kiti Kokkosta, Emilia Vuorisalmea ja Elina Tanskasta arjen kauneuspulmien ratkaisemisessa. Päivä oli antoisa, ja vastaan tuli paljon hyviä kysymyksiä ja uusia näkökulmia meikkaamisen ja hiustenlaiton haasteellisuuteen “tavallisen naisen näkökulmasta”. Ennen kuvauksia päätin analysoida täydellisen Smoky Eye -silmämeikin salat, jotta voisin opastaa Kitiä ja ohjelman katsojia mahdollisimman perusteellisesti. Toiveissani on myös, että naiset uskaltautuisivat edes joskus kokeilemaan tummaa silmämeikkiä, viimeistään tuon jakson nähtyään! Halusin myös hieman verrata “sumusilmää” klassisempaan versioon silmämeikistä….

 

Kitin violetin sävyinen Smoky Eye -silmämeikki eilisissä Hehku-ohjelman kuvauksissa. Tämä jakso tulee ulos torstaina 28.3.

 

MIKÄ SIIS ON SMOKY EYE

 ja MITEN SE EROAA KLASSISESTA SILMÄMEIKISTÄ. 

 

Silmien muotoilua meikkipeilin ääressä La la land -työhuoneellani.

Pieni pala historiaa:

Smoky Eyes  suomentuu mielestäni parhaiten sumusilmämeikiksi. Se on selkeästi iltameikki, jonka tunnelma on seksikäs. Kuuluisaksi sen teki Guccin muotitalo 90-luvun loppupuolella, kun utuisia silmämeikkejä nähtiin ensimmäistä kertaa näytösmallien kasvoilla. Ilmiö levisi kulovalkean lailla, ja pian näytöksissä ei muuta nähtykään, kuin tummanpuhuvia sexy-silmiä. Ja tottakai myös naiset ympäri maailman alkoivat kopioida tätä uudenlaista silmämeikkityyliä…

Vasemmalla Smoky Eye, oikea silmä meikattu klassiseen tyyliin.

Sumusilmän kulmakivet:

Jos katsot ylläolevaa kuvaa, jossa olen loihtinut itselleni kaksi erilaista silmämeikkiä samoilla sävyillä, huomaat varmassti, että vasen silmä on tummempi, suurempi ja, no, utuisempi! :) Smoky Eye-silmissä käytetään usein vähintään kolmea eri luomivärisävyä, jotka ovat lähellä toisiaan. Klassinen sumusilmä syntyy väriliu’ulla musta-tummanharmaa-vaaleanharmaa. Tällä hetkellä pinnalla ovat eri väreillä tehdyt Smoky Eye -silmät. Kitille kokeilin violetin vivahteita Hehkun kuvauksissa…. Sävyjen kuuluu liukua saumattomasti toisiinsa ilman, että liikkuvalla luomella erottuu selkeästi vaalea valoalue ja tummempi varjostus. Klassisemmassa, silmää muotoilevassa meikissä nämä alueet erottuvat paremmin, kuten oikeanpuoleisesta silmästäni voi huomata.

Myyttien murtamista:

Kuulen turhan usein lauseen: “En voi käyttää tummaa silmämeikkiä, koska olen jo tämän ikäinen!”

Tai: “Silmäni ovat niin pienet/ lähellä toisiaan/ minulla on miinuslasit.”

K-U-K-K-U-A!!! (!!!) :)

Olen nähnyt kymmeniä kertoja, kuinka hyvin tehty sumusilmämeikki SUURENTAA SILMIÄ, ja nuorentaa ilmettä. Ja itseasiassa tummanpuhuva silmämeiki toimii täydellisesti silmälasien käyttäjälle. Tärkeintä on tietenkin hyvät häivytykset ja silmän muotoilu, kukaan ei halua näyttää pesukarhulta! Pienisilmäiset voivat käyttää omassa sumusilmässään valoa silmän sisänurkassa. Tätä trikkiä voi toki käyttää kuka tahansa, mutta kunnon valon tuikahdus on tärkeä nimenomaan silloin kun silmät kaipaavat tummien sävyjen rinnalle avartumista.

Vasemmalla edelleen sama Smoky -meikki, oikeaan silmään lisätty kissamainen rajaus + hieman luomiväriä alaluomelle

 

Seksikkäästi klassinen:

Toki klassinen silmämeikkikin voi olla viettelevä, aina ei tarvitse turvautua tummimpaan tummaan! Klassisempi silmämeikki saa uuden ilmeen näyttävällä rajauksella, joka on mielellään tehty eyeliner’illa. Muokkasin ylläolevan kuvan oikeasta silmästä astetta viekottelevamman tekemällä yläluomelle kunnon kissamaisen rajauksen nestemäisellä rajausvärillä ja lisäämällä alaluomelle luomiväriä aivan ripsien tyveen kapeaksi varjostukseksi. Lisäsin myös tummanharmaan sisäkajalin alaluomelle. Mielestäni silmään tuli heti lisää syvyyttä, ja toki tuo nouseva eyeliner -rajaus tekee meikistä ihanan kissamaisen.

Tässä olisi vielä aikas kiva video, jossa meikkaajakollegani Suvi Tiilikainen tekee näyttävät sumusilmät, kannattaa käydä kurkkaamassa:

 

Kaunista viikonloppua!

Aiheet: , , , , , , ,

11 vastausta artikkeliin “Smoky Eye -silmämeikin salat”

 1. Tyyne says:

  Olisiko sinulla antaa vinkkejä meille, joilla on riippuvat luomet? Minulla on ollut “lippaluomet” koko ikäni, olen 25-vuotias, joten vanhentumisesta se ei johdu. Ei onnistu smoky eyesit, minua harmittaa hirveästi, ettei pienikään luomiväri näy :'( Silmämeikkini ovat aina todella mitättömiä, vaikka mitä yrittäisin. Apua!

  • Sipi says:

   Nosta väriä/häivytystä reippaasti luomivaon yli. Äläkä pelkää alarajausta. Kunnolla väriä, mutta reunat pehmentäen. Älä pliisuile! Voit aina pestä meikin pois jos mokaat, rohkesti kokeilemaan.Voisit käydä kerran meikattavana niin näet miten koko meikki tehdään.

  • Mariela Sarkima says:

   Heippa Tyyne!

   Sioin neuvo on juurikin oikea, eli luomivärin nosto kunnolla luomivaon yläpuolelle, erityisesti silmän ulkonurkassa. Kun luomen malli on “valahtanut” joko iän myötä, tai kasvojen luuston rakenteen vuoksi, on tärkeää, että nostaa väriä riittävän ylös. Tärkeää on se häivytys!!! Kun pidät leuan suorassa ja katsot itseäsi silmiin esim. seinäpeilistä, luomivaon varjostuksen + häivytyksen tulisi näkyä. Siitä tiedät, että olet työstänyt luomiväriä riittävän ylös ja suurentanut silmääsi.

   Tsemppiä kokeiluun!!!

 2. Luppasilmä says:

  Entä kun käyttää plusvahvuisia silmälaseja (suurentavat) ja on luppaluomet? Millainen silmämeikki silloin näkyy ja sopii?

  • Mariela Sarkima says:

   Smoky Eye -meikki on mitä mainioin esim. juuri plussalasien käyttäjälle. Lue tuosta yläpuolelta, mitä vinkkasin Tyynelle aiheesta “valahtanut” luomen malli. Jos lasisi ovat voimakkaat ja suurentavat silmääsi huomattavasti, voit surutta käytellä tummia sävyjä koko luomella, kunhan vaan muistat nostaa väripinnan ja häivytyksen kunnolla silmän ulkonurkasta! :)

 3. SSSSiru says:

  Voin vaikka vannoa, ettei minulle tuollainen sopisi. Minulla on isot silmät ja vaalean sini-vihreät.. Ainakaan mustimmalla mustalla ei sovi. Olet kyllä tervetullut kokeilemaan!

  • Mariela Sarkima says:

   Moi Siru!

   Vannomatta paras…! 😉 Aloita vaaleammilla väreillä ja tummenna pikkuhiljaa, kunnes lopputulos on omaa silmääsi miellyttävä. Mustin musta ei sovi kaikille, se on selvä juttu. Onneksi luomivärisävyjä löytyy lähes rajaton kirjo, joten rohkeasti vaan etsimään itselle sopivimmat!

 4. muinaisjuttu says:

  Mikä olisi vinkiksi silloin, jos silmät ovat TODELLA syvällä? Jos jo valmiiksi näytän pesukarhulta, niin yritän aina meikillä tuoda pikemminkin hieman valoa silmiin. Smoky Eye -yritykseni näyttävätkin sitten turpaan saaneelta…

  • Mariela Sarkima says:

   Heippa!

   Jos silmät ovat tosiaan syvällä silmäkuopassa, sumumeikki ei välttämättä ole se paras vaihtoehto… Jos kuitenkin haaveilet utulookista, kokeile tehdä Smoky Eyes -silmät beigen ja harmaan sävyillä. Pohjusta koko silmäluomi ensin valokynällä aivan yläripsien tyvestä kulmakarvaan saakka. Puuteroi valoa heijastavalla (esim. mineraali) puuterilla. Tee kunnon valaisut myös silmänalusiin, jotta saat “nostettua” silmän kuopastaan. Älä vie tummia luomivärisävyjä lainkaan silmän sisänurkkaan, tai liian ylös kulmaluulle. Keskity sensijaan ulkonurkan pehmeään ja utuiseen varjostukseen!

 5. Maija M says:

  Minä olen myös sitä mieltä,että minulle ei sumusilmät sovi, ne vanhenhentaa ja pienentää silmiä. Minulla on pienet silmät(mutta sievän muotoiset) ja tosi lähellä toisiaan.Lisäksi yläluomet roikkuu hieman ja silmien alla on kunnolliset pussit. Olen huomannut että alaluomia ei kannata koskaan meikata,koska ne vetävät heti huomion silmäpusseihin. Lisäksi en osaa rajata yläluomea oikein- ainakaan sitä ulkonurkan nousevaa osaa. Minulla on huono lähinäkö,se myös vaikeuttaa meikkaamista kun ei voi silmälasit päässä meikata.

  Vinkkejä?

  • Luppasilmä says:

   Minulla on myös todella huono lähinäkö, käytän meikatessa 12 x suurentavaa peiliä. Sen avulla näen laittaa silmät ilman laseja. Naaman tutkailuun niin valtavasti suurentavaa peiliä ei kannata käyttää, iho näyttää ihan järkyttävältä! :)

Kirjoita vastaus