Sambaa

13.2.2013 Kirjoittaja: Jutta Gustafsberg

Terveisiä Brasiliasta Rion karnevaaleilta. Minä rauhaa rakasta ihminen olen täällä suuressa maailmassa pää pyörällä ja ihmetten, että on monia tapoja pitää hauskaa : )

Olemme täällä työmatkalla suunnittelemassa uutta Bia Brazil treenivaatemallistoa. Se on siis matkamme pääasiallinen tarkoitus. Kiitos muuten lukuisista vinkeistä, joita kirjoititte tänne blogiin liittyen treenivaatteiden toimivuuteen. Tein niistä koosteen malliston suunnittelijalle ja uskon, että nyt he pääsevät paremmin kartalle, mitä me suomalaiset naiset haluamme.
Isäntänä matkallamme toimii Brasilian valtion Apex Brasil organisaatio, joka huolehtii meistä täällä paremmin kuin hyvin. Eripuolelta maailmaa on kokoontunut monien eri toimialojen ihmisiä tänne heidän vieraakseen.
En varmasti olisi koskaan lähtenyt lomamatkalle Rion karnevaaleihin. Mutta koska täällä nyt ollaan, niin laitetaanpa raporttia tulemaan siitä, mitä täällä näkyy. No, ensinnäkin muodokkaita takapuolia! Synnynnäisesti moni nainen on täällä kurvikas, mutta monen kannikoihin on myös laitettu silikoni-implantit. Osa pepuista on sellaisia, että en mene sanomaan onko niitä tuunattu vai ei. Näyttävät todella hyviltä :)
Mutta osa menee kyllä niin överiksi, että ihan naurattaa!
Foto: Roberto Filho / AgNews
Treenatut ja pyöreät pakarat voi saavuttaa jokainen aivan luonnollisinkin konstein. Se vaatii kuntosalilla käyntiä pitkään, säännöllisesti ja tehokkaasti tehden. Parhaat liikkeet pyllyn pyöristykseen ovat jalkakyykyt, askelkyykky ja -kävely. Myöskään suorinjaloin maastavetoja ja muita takareisi liikkeitä ei saa unohtaa.
Tärkeätä on jalkakyykyissä muistaa tehdä liike riittävän syvältä. Painoja kannattaa siis vähentää ja liikerataa suurentaa. Erinomainen paikka oppia hyvä tekniikka on tehdä kyykyt smith-koneessa. Ja askelkyykyissä polvi täytyy käydä lähellä lattiiaa, niin johan menee treeni oikeaan osoitteeseen.
Ja muistathan, että personal trainereiden ja salihenkilökunnan apua kannataa aina kysyä! Siksi me ammattilaiset olemme olemassa!
Palataanpa vielä karnevaalihumuun. Suurin osa paraatiin osallistuvista naisista on pyöreitä ja varsin reiteviä. Oletin, että naiset olisivat huippuunsa viritettyjä, mutta olinkin väärässä. Toki näitä uskomattoman kauniitakin naisia täältä löytyy, mutta useimmat eivät kyllä minun vartaloihannettani edusta. Vai mitä sanotte koko paraatin avanneesta naisesta?
Valitettavasti kuva ei ole tarpeeksi suuri tässä ja todellinen laardin määrä jää hieman epäselväksi tästä..
Tähän selluliittivaivaan suosittelisin minimissään puolen vuoden FitFarm tehovalmennusta tehostettuna Hypoxi hoidoilla.
Ilman tarkkaa ruokavaliota selluliitista on hyvin vaikea päästä eroon. Käsitelty, lisäaineita sisältävä ruoka on mielestäni pahimpia selluliitin aiheuttajia. Myös vedenjuonnilla on suuri merkitys. Muista siis juoda vettä kolmisen litraa päivässä!
Minä jatkan täällä vielä reissuani. Sambaajaa minusta ei tule, mutta olenpahan taas yhtä kokemusta rikkaampana. Ari muuten voitti arvonnassa osallistumisoikeuden paraatiin. Ei ollut innokas lähtemään ja paikalliset olivat tästä aivan kummissaan. Paraatiin osallistuminen on monen suuri haave, ja siitä ollaan valmiita maksamaan suuriakin summia. Olisi se ollut näky, kun Arille olisi laitettu pienen pienent tangat jalkaan ja nostettu lavalle  sambaamaan =)
Tällä viikolla toivoisin kommenttejanne siitä, onko tanssiminen totista treeniä? Voiko sillä muovata kroppaa? Ja mitä jos ei ole rytmiveressä, voiko silti aloittaa?
Niin ja sitten kommentteja aiheeseen “lavatanssit”. Anteeksi vaan, mutta en ole koskaan voinut ymmärtää, miksi parisuhteessa elävä ihminen lähtee tansseihin ilman puolisoaan. Minulla itselläni on suoja-alue, johon en vieraita ihmisiä halua päästää.
Näin ulkopuolisin silmin tuo harrastus näyttää lähinnä soidinmenoilta. Kyöhnääminen musiikin tahdissa vieraan ihmisen kanssa on jotain sellaista, mikä ei toimi meikäläisellä, ei niin millään. Sinkuille varmasti hyvä tapa löytää seuralainen, mutta siitä tässä ei lienee kuitenkaan kaikilla kyse. Koska tämä arvatenkin aiheuttaa keskustelua, niin perustelkaa minulle, miksi sinne tanssimaan kannattaisi lähteä!
Muista katsoa keskiviikkona ja lauantaina kello 21 Liviä. Tällä viikolla uskomattoman Erkon tarina!

22 vastausta artikkeliin “Sambaa”

 1. Hanna says:

  Mielestäni Brasiliassa yksi hienoimmista asioista oli juuri se, miten eri kokoiset ja näköiset naiset nauttivat olostaan rannalla uskomattoman pienissä bikineissä. Oli heillä selluliittia tai ei. Itseluottamus ja elämästä nauttiminen ne vasta ihmistä kaunistavatkin:)

 2. Alma says:

  Voi jee, varmasti melkoista hulinaa ja huisketta ja jos jonkinnäköistä maan matosta! Hiukan kyllä kadehdituttaa =)! Mut Jutalle ja Arille mahtavaa matkaa ja tulkaa takas upeiden treenivaatteiden kera, jotta päästään penkomaan =)!

  Tuohon tanssi asiaan. Itse siis harrastan pääosin potkunyrkkeilyä maustettuna muythailla, karatella, taekwondolla jne…Yritän myös kolme kertaa viikossa riehua painojen/kahvakuulien kanssa.
  Zumbaamassa käyn kaksi kertaa viikossa ja silloin tällöin eksyn myös Bodyjam tunneille.

  Lanne vatkaa, kädet heiluu ja välillä meinaa omiin koipiinsa seota, mutta hiki lentää ja hauskaa on. Eli omasta mielestäni tällaisilla tanssitunneilla ei ole tärkeää, että liikkeet osataan täydellisesti vaan se, että tosissaan liikutaan ja vemputetaan ja vatkataan ja otetaan tanssista kaikki irti.
  Harmittavan usein kuitenkin näillä tunnilla näkee ihmisiä, jotka hyvin laiskasti vähän nostaa jalkaa siellä ja kättä täällä ja sitten ihmetellään miksi ei tule hiki. Oma mielipiteeni on, että jokainen määrää oman tahdin ja vauhdin ja asenteella mennään. Tosiasia on että ei tule hiki jos ei tosissaan vetkuta ja vemputa, hypi ja pouki…tyylistä viis =)!

  Lavatansseista…Olen aivan samaa mieltä Jutan kanssa, että ei ole sopivaa lähteä yksinään lavatansseihin (siis jos on parisuhteessa) tanssimaan lähellä vieraita ihmisiä. Itse koen lavatanssien tanssien olevan melko intiimejä tansseja enkä halua ketään muuta kuin oman mieheni niin lähelle. Kuten lavatansseista usein sanotaan se on sitä maalaisromantiikkaa ja kukapa haluisi romantiikkaa kenenkään muun kuin oman rakkaan kanssa? Tosin en kyllä ole yhtään kiinnostunut näistä tansseista, mutta Hienoa, että vielä perinettä jatketaan ja on myös paljon nuoria ihmisiä, jotka tykkäävät lavatansseista.

  Yhdyn kyllä täysin Jutan mielipiteeseen soidinmenoista, mutta sinkuille ja pariskunnille, jotka tykkäävät tanssia yhdessä varmasti hyvä harrastus!

  Mukavaa kevään odotusta kaikille!!!

 3. Kivimäki Riitta says:

  Sain rytmit vereen jo muutaman vuoden vanhana kun pyöritin grammaria latotansseissa joita isot siskoni järjestivät. Grammarin pyörittämisessä piti olla rytmitaju, jos pyöritti liian kovaa musiikki tuli nopeutettuna. Viisi vuotiaana osasin kaikki lattarit tanssia ja tanssia harrastin epäsäännöllisen säännöllisesti, toisinaan pari krtaa kuussa ja toisinaan useimmin tai harvemmin. Lisäksi lumen pukkaukset, kerran vkossa siivoukset, nurmikon leikkuut yms. koskaan en istunut enkä katsonut televisiota. Painoni pysyi 52 kg 55 vuotiaaksi saakka. Isäni kuoltua, surin häntä sohvalla maaten kaikki vapaa-ajat ja kiloja alkoi tulla yht. 18 kg enkä vieläkään ole ylipainoinen mutta olo on huomattavasti väsyneempi. Mitäkö tanssi antaa, voi kuule, jos olen oikein surullinen, laitan vaikka Elvistä soimaan täysillä ja alan siivoomaan, mieli piristyy heti. Kun poistin elämästäni musiikin, poistin samalla ilon ja riemun. Opetin aikanaan myös mieheni tanssimaan joka oli täysi puujalka ja jäykkä kuin puu, voi sitä hänen riemuaan kun hän oppi. Kun tanssipaikalla musiikki alkaa soida, pokkaa hän heti. Kantsii kokeilla vaikka aluksi valssilla.

 4. Jani says:

  Jutta,

  olen 10-15kg ylipainoinen mies, joka haluaa täydellisen peban. Onko sinun käsittääksesi / tietääksesi parempi:
  a) tehdä enemmän toistoja (12-25 toistoa, enemmän sarjoja) pienemmillä painoilla, sanotaan vaikkapa 30-60% maksimipainoista
  vai
  b) tehdä vähemmän toistoja eli 3-12 toistoa vähemmin sarjoin, 60-85% maksimipainoista
  Kysyn siksi, että olen tähän asti noin puoli vuotta treenitietoa tutkittuani päätymässä b-vaihtoehtoon, jolla moni sanoo saatavan enemmän muotoa ja räjähtävää voimaa (kun liikkeen nosto-osa tehdään räjähtävästi). Saattaa kuitenkin olla, että muutaman kuukauden kuluttua nelikymppinen kroppani ei sopeudu niin nopeasti tai hyvin b-vaihtoehtoon =)
  Ravintopuoli on hallussa. En tosin tiedä pystynkö toteuttamaan ihanteellisesti, mutta sehän on sitten minun ongelmani =)

  • Jutta says:

   Suosittelisin vaihtamaan erilaisia harjoitustekniikoita aika ajoin. Voit myös treenata niin, että samassa ohjelmass aon yhddistettynä molempia harjoitustapoja.

   Pääsääntö on, että nykyisin noista hyvin lyhyistä toistomääristä ollaan luopumassa. Osa syy on se, että tekniiikan pitää olla täydellinen ja loukkaantumisriski kasvaa.

   Jos tarvitset jeesiä treeniohjelmasi kanssa niin fitfarm.fi ja kohta personal tarining löytyy myös pelkän treeniohjelman suunnittelusta infoa.

   • Jani says:

    Kiitos oikein paljon, kun viitsit vastata!
    Ensi viikolla alkaa treenit, jahka flunssa on kaikonnut.

 5. Minna says:

  Harrastin nuorena balettia ja täytyy kyllä sanoa, että fyysisesti olin silloin todella kovassa kunnossa, jos ei oteta laskuun kroonisesti irronneita varpaankynsiä ja murtuneita varpaita. Penkistä nousi silloin 13 vuotiaalta tyttöseltä itsensä verran painoa ja maastavedossakin nousi maksimina 100 kg. Myöhemmin siirryin baletista yleisurheiluun ja sieltä sitten kamppailulajeihin ja nekin ovat kyllä juuri niin rankkoja kuin niiden haluaa olevan, mutta nykyään ei kyllä penkistä nouse maksimina kuin varmaan se 50 kg vaikka painoa itselle on tullut enemmän ja mave on ihan harmaa alue, koska selkä ei enää kestä vetää maasta. Eli juu, olin tanssiessani paremmassa kunnossa, mutta olin silloin huomattavasti nuorempikin ☺

  Lavatanssit taas eivät koskaan ole olleet minun juttuni. Mieheni ei tanssi, ainakaan yleisillä paikoilla ja minä taas en tanssi kuin hänen kanssaan. Olen siinä Jutan kanssa ihan samoilla linjoilla, että vieraita ihmisiä en minäkään iholle päästä (tai se raja kulkee jo noin 30 cm:ssä) ja minusta olisi jotenkin outoa naimisissa olevana tanssia vieraiden miesten kanssa. Kyse ei ole mistään vakaumuksesta vaan ihan siitä, että parisuhteessa minulla ei ole tarvetta sellaiseen.

  Mitä sitten tulee noihin brasiliattariin, niin minusta on huikeaa, että he ovat niin sinuja itsensä kanssa koostaan huolimatta. Itsevarmuus (siis ei ylimielisyys jonka joskus kuvitellaan olevan itsevarmuuden synonyymi) on aina ihmisessä kaunista. Jos ihminen nauttii itsestään ja itsessään olemisesta niin hän osaa yleensä myös nauttia muista ihmisistä ja antaa näiden olla juuri sellaisia kuin he ovat tuomitsematta.

 6. korpilainen says:

  Minusta on IHANAA, että tämä länsimainen hömpötys loppuunsa treenatusta ja ylilihaksikkaasta kropasta ei ole levinnyt ihan kaikkialle, että kaikenlaisia naiskroppia osataan arvostaa, ja mukana saa heilua myös laardeineen, selluliitteineen kaikkineen. Kaikkienhan ei tarvitse innostua punttisaleilusta, eihän??
  Ja tanssijoilla on mielestäni kauneimmat kropat. Sopusuhtaiset, linjakkaat, luonnollisen lihaksikkaat, kun katsoo esim. kilpatanssijattaria niin silloin kyllä kateus hieman pistelee, ei niinkään punttisalipirkkoja katsoessa. 😉

 7. Katja says:

  Latinonaiset ovat mahtavia, koska eivät juuri välitä minkä kokoisia ovat, ja ovat ylpeitä muodoistaan! Jukka Poikaa lainaten: “Pitää olla jotain, mitä ravistaa.” ja “Jos sä oot liian laiha, niin sit sua paleltaa aina. Josset sä mitään paina, vie tuuli sut mukanaan aina.” 😉 Mutta on tietenkin eri asia onko se paino pelkkää läskiä vai suurimmaksi osaksi rautaista lihasta. Itse olen luokkaa “pitää olla jotain, mitä keinuttaa”, en tosin ihan vapaaehtoisesti, enkä ole siihen tyytyväinen. Kropassa on ihan liikaa löllyvää tavaraa.. Olisi huomattavasti kivempi ravistaa ja keinuttaa timmiä kroppaa kuin epätasaista löllyvää läskiä. :DD

  Tanssiin sen verran, että tanssi on hyvä, helppo ja “pehmeä” tapa aloittaa säännöllinen liikunta. Itse nimittäin sain tanssista kipinän säännölliseen liikuntaan. Innostuin Zumbasta ja ostimme kotiin dvd:t, puoli vuotta jaksoin levyjen tahdissa vääntää ja heilutella itseäni. Kun innostus loppui, ei kovin kauaa mennyt kun aloitin salilla ryhmäliikuntatunneilla käymisen. Tunnit painottuivat ensin tanssillisiin tunteihin, joista siirryin pikkuhiljaa lihaskuntoa kehittäviin tunteihin ja sitä kautta myös salin puolelle vääntämään rautaa. Nykyisin olen hurahtanut niin kuntopiirityyppisiin ja muutenkin vähemmän tanssillisiin tunteihin että tanssi on jäänyt lähinnä ravinteleiden tanssilattioille ja oman kodin suojiin.. 😛 Ja mitä tulee varsinkin ammattitanssijoiden kroppiin.. Mahdottoman linjakkaita ja sopusuhtaisia kroppia, hieman korpilaista lainatakseni!

  Lavatanssit.. Itehä oon käyny pienestä tytöstä asti lavatansseja kahtomassa, välillä enemmän ja välillä vähemmän, näin nuorena aikuisena olen pari kertaa tanssimaankin eksynyt. Tosin aina poikaystävän tai hyvän miespuolisen ystävän kanssa, vieraat miehet oon karkottanu roikkumalla poikaystävän käsikynkässä tai ystävän käsikynkässä, sen verra kaino mie oon. 😀 Lavatansseihin suhtautuminen riippuu niin paljon siitä onko niissä koskaan käyny, jos ei oo ikinä kuullukkaan niistä ja menee paikan päälle, on vastassa suuri kulttuurishokki. ;D Mie en tuomihe ihmistä vaikka hää seurusteliski ja tanssii vieraan ukon/akan kanssa, jos itellä ei oo kummempia tunteita pelissä. Eli täysin oma asia, ite sitä parhaite tietää mitä tuntee ja mitä ei, ulkopuolisen mielestä voi näyttää soidinmenoilta. :) Ja lavatansseihin kannattaa ihan lähtevä sen takia jos on hyvä esiintyjä ! Se fiilis on aivan maan mainio, siinä pääsee nii lähelle artistia. Ei siellä tarvii tanssia, kuha on keikkaa kattomassa ja fiilistelee musaa mukana! Ja näköjään murreki tullee vähä essii ku alko lavatanssiloisista kirjottaa.. 😉

  Kiitos ja anteeks tämmöne papatus, hyvää lopputalvea ja kevään odotusta kaikille !

 8. Ansku says:

  Lavatansseihin voi lähteä ilman omaa miestä tai naista. SIELLÄ tanssiminen on pääasia, vaikka ollaan lähekkäin se ei ole kyhnäämistä vaan tanssia. Minua ei yhtään haittaa vaikka joku mies on tangoa tanssiessa ihan liki, siinä ei todellakaan ole kyseessä muusta kuin tanssista ainakaan niissä piireissä missä minä olen aikoinaan tanssinut. Enää tulee harvoin käytyä, mies ei osaa tarpeeksi hyvin ja on tullut muita harrastuksia. Kursseilla on tanssittajia joiden kanssa tulee tanssittua ihan tanssin ilosta. Asenne tanssiin on varmaan meillä jotka on nuoresta asti totuttu lavatansseihin ja tanssimiseen. Missään kuppilassa missä tulee hitaita, en kyllä halua kenenkään muun kanssa tanssia kuin ukon, se liki laahustaminen jonkun “söteem söteemin” tahdissa ei ole tanssia vaan just sitä kyhnäämistä. Tanssi on erinomaista liikuntaa ja siinä ei edes juurikaan puhuta parin kanssa koska molemmat keskittyy nauttimaan tanssin huumasta.

 9. Marika says:

  Hei!! kyllä lavatanssi on mukavaa ja varsinkin kursseilla ja leireillä kun pääsee koko ajan tanssimaan ja partneri vaihtuu koko ajan, ei tarvitse jonkun huonon kanssa kauaa tanssia. Välillä on huonoja ja välillä hyviä viejiä. Ei tanssimisessa ole paljoa flirttiä jos itse ei ala sellaiseen, varsinkin jotka haluavat paritanssia harrastaa ei ole mitään ajatusta siitä että se jotenkin olisi intohimoista tai flirttailua, se on se rytmin ja tanssin ilo. Aika harva löytää loppujen lopuksi puolisoa sieltä tanssilattialta. Minun mieheni ei tykkää tanssia ja minä tykkään ja hän on hyväksynyt että minä voin käydä tanssikursseilla ja tanssimassa kunhan en pakota häntä mukaan.

 10. Xox says:

  En tanssi eikä se ole arvatenkaan intohimoni, mutta tiedän monia, jotka rakastavat tanssimista. Voisin verrata tätä harrastuksena omaan salitreeniin (vaikkakin sitä voi siis tehdä yksin – tanssia ei voi!) – eli miltä tuntuisi jos ei voisi mennä salille. TAnssia rakastavasta tuntuu varmasti samalta ja jos puoliso ei tanssista innostu, niin voin kuvitella miten ikävää se on. Toisaalta, paljosta joutuu luopumaan parisuhteen eteen, mutta luopuisitko itse salitreenistä 😉 Ja jos tanssiminen on tanssimista eikä mitään tarkoituksellista lääpintä-alueelle hakeutumista niin eipä siinä sitten mitään. Minusta ihan passeli harrastus vaikka ilman puolisoa. Jos minun kumppanini pitäisi lavatansseista, niin mars sinne vaan, minä menisin sillä aikaa nostelemaan rautaa salille :)

 11. Susku says:

  Tanssiminen on aivan mieletöntä liikuntaa. Hyvien 5 tunnin tanssien jälkeen olo on yhtä euforinen kun kunnon salitreenin jälkeen. Jopa vielä parempi. Jokainen lajia harrastanut tietää käyttäytymis säännöt ja osaa hakea tasoistansa tanssijaa parikseeen. Ja niin se vaan on että paria hakevat tanssivat yleensä keskenään ja harrastajat hakevat toisia harrastajia. On ihana tunne kun onnistuu, oivaltaa ja oppii jotain uutta. Mikään tanssi ei ole samanlainen, eikä askeleita voi opetella ulkoa, mutta se fiilis kun pysyy haastavissakin kuvioissa viejän mukana virheettömästi on sanoinkuvaamaton… Tanssille pitää osata antautua mutta kyllä Jutta, tuo suoja-alue on myös minulla tiettyjen ihmistyyppien kanssa. silloin tanssi ei tunnu miellyttävältä. Tanssin aikana ei puhuta vaan tanssiin keskitytään 100%. Lavatannseissa näkyy paljon urheiluvaatetta, sillä hiki siellä valuu varmaan enemmän kun salilla. Jos tanssin intohimo puuttuu, niin ei tätä voi ymmärtääkään. Mutta kyllä kehonmuokkaus harrastuksessa päästetään enemmän iholle kun tansseissa…Olen joskus aikaisemminkin kuullut jotain halventavia kommentteja lavatansseista joltain kehonrakentajalta…. Taisi olla Bull jossain superdietti jaksossa. Noh, jätän ne omaan arvoon ja pistän kokemattomuuden piikkiin. Suosittelen lajia kuitenkin lämpimästi kaikille. Bull olisi kiva nähdä tanssii tähtien kanssa ohjelmassa 😉

 12. Sambaaja says:

  Sambassa on ilotaan, nautitaan elämästä ja flirttaillaan. Mielestäni täällä Suomessa samban rikkaus on se, että jokainen saa tanssia ja iloita. En ollut ennen sambaa harrastanut mitään musiikkiharrastukseen liittyvää, silti menin kokeilemaan tanssimista. Se on vaan asenteesta kiinni: “jokainen voi ja saa tanssia sekä iloita tanssista, ihan siitä riippumatta, kuinka teknisesti tai rytmillisesti oikeaan liikkeet osuvat. Jokaisessa meissä asuu pieni tanssija. Toisilla se on jo lähtökohtaisesti taitavampi kuin toisilla, mutta jokainen voi omaansa kehittää. Kaikki eivät voi olla täydellisiä, mutta kaikki voivat tehdä oman parhaansa.” Lainaus: Suomen sambakoulujen liiton pj:n blogista.

  Samba on varsin raskasta tanssia ja käy kyllä ihan kuntoilusta – tunnilla hiki lentää. Jalat joutuvat koville, myös keskivartalon lihakset kehittyvät, liikkuvuus lisääntyy tms. Olen laihtunut sen jälkeen, kun aloitin samban useita kiloja. Samba on muokannut kehoani, jopa lähipiirini on huomannut sen.

  Ensi kesäkuun alussa suomalaiset sambaajat valtaavat pääkaupungin kadut Helsinki Samba Carnaval -tapahtumassa.

  • Sini says:

   Itsekin Sambiccia harrastavana voin todeta että kyllä se liikunnasta käy, välillä ihan naama punasena lähtee kotiin ja reisien/lantion/pepun alueelta on löytynyt aivan uusia lihaksia 😀
   Karnevaaleille minäkin, siellä nähdään 😉

 13. Maaksu says:

  Mikään ei ole kamalampaa kuin iso treenaamaton perse. Hyi..
  Mä olen kyllä nainen, mutta kyllä pistää naisten takapuolet silmään, jos on iso ja läski. Sori vaan, mutta tämä on minun mielipide ja oon sitä mieltä, että kenenkää naisen ei pitäisi kyllä rupsahtaa YLIpainoikseksi.
  Jokainen löytää mieleisensä lajin painonpudotukseen.

  Itsestä pitää huolehtia muutenkin kun pelkkä kampaajalla käynti ja meikkaus. Niinkuin näkee paljonkin ihmisiä, jotka laittavat sitä naamakertointa ja hiuksia, mutta kroppa on ihan huolehtimaton.

  Jättäkää ne hiustenpidennykset ja liika hiustenvärjäys ja myös nämä ripsienpidennys rahat vaikka esimerkiksi kuntosaliin ja hyvään ravintoon!!

 14. Kaikki kauniita says:

  Ensinnäkin minusta on kiva, jos vielä löytyy sivustoja ja palstoja, joissa on positiivinen meininki. Mielipiteensä voi kertoa muutenkin kuin haukkumalla ja sättimällä. Olen saanut tv- ohjelman perusteella Jutasta todella lämpimän ja positiiviseen keskittyvän kuvan, joten koitetaanpas me lukijatkin malttaa pysyä samoilla linjoilla. Erilaisia moskasivustoja löytyy kyllä, joissa on samanhenkistä purkajaa.

  Jutan kysymyksiin. Olen kokeillut erilaisia tansseja, ja niin uskomattomalta kuin se saattaa kuulostaa, on baletti (!) ihan mieletön takamuksen muotoilija, lihaskorsetin luoja ja staattisen voiman kehittäjä. Jokainen voi googlata kuvia “ballet dancer” ja vaikkapa youtubesta näkee treenivideoita “ballet class.” Ammattiballerinat ovat makuuni turhan hoikkia, mutta voimaa heissäkin todella löytyy. Tämä oli ainakin minulle todella yllättävää ja todellakin tarkistuksen paikka ennakkoasenteilleni lajia kohtaan!
  Minäkään en koe paritansseissa olevan mitään eroottista ja olen työni puolesta tottunut koskettamaan vieraitakin ihmisiä. En osaa kuitenkaan sanoa, miten suhtautuisin, jos itse en pitäisi tanssimisesta, mutta kumppanisi haluaisi jatkaa tai aloittaa harrastuksen.
  Kaikki tanssiminen on hyvää kuntoilua, jos revittelee kunnolla. Parasta on kuitenkin ilo, joka tulee liikkeen ja musiikin yhdistämisestä, hassuttelustakin!

  Kiitos, Jutta inspiroivasta ohjelmastasi ja kivasta meiningistäsi! Myös meille normaalipainoisille on monia hyviä vinkkejä.

 15. Diiva says:

  Tanssi on kyllä mitä mahtavin tapa muokata reisiä, pyllyä ja vatsaa. Se näyttää niin helpolta, mutta voi sitä lihastyön määrää, minkä sen kauniin liikkeen eteen joutuu tekemään. Nykytanssissa ja breakdancessa ala- ja keskikropan lisäksi töihin joutuvat lisäksi käsivarret ja hartiat. Isoja lihaksia tanssilla ei saa, mutta kommenteissa jo aiemmin mainittua linjakkutta, ryhtiä, kiinteyttä ja voimaa kylläkin, minkä lisäksi tanssi auttaa ihmistä hahmottamaan omaa vartaloaan tilassa. (Arnold Schwarzeneggerhän kävi kehonrakennusaikoinaan myös balettitunneilla saadakseen esiintymiseensä tiettyä kontrollia. Nykyisin taitaa olla ihan yleistä.)

  Lavatansseihin en ota kantaa. Ilmeisesti se on useimmille harrastus siinä missä kutominen tai punttireeni. Itse en lähtisi. Baarissa tanssin joskus, mutta silloinkin itsekseni, itselleni. Vieraita ihmisiä en päästä iholle.

 16. Riikka says:

  Nyt ei kyllä selvästi Jutta ole koskaan tanssin iloa päässyt kokemaan, jos on tuollaiset käsitykset lavatansseista. Itse käyn niissä säännöllisen epäsäännöllisesti ja aina on todella hyvä fiilis kun hiki virtaa ja on hyvä meininki. Ja niissä tansseissa ei todellakaan ole kyse mistään kiehnäyksestä, vaan taidosta ja rytmistä. Haluaisin tähän ottaa esimerkin toisesta harrastamastani lajista, jiujitsusta, jossa pääasiassa painitaan. Eli nujutaan matossa lähekkäin niin miesten kuin naistenkin kanssa. Ja tässäkään ei mielestäni ole mitään viettelevää tai seksiä, vaikka kontaktia on PALJON enemmän kuin lavatansseissa.

  Sitä tulee vaan aika rajoittuneeksi, jos kaikki fyysinen kontakti, esimerkiksi tanssin (tai painin) muodossa, on suljettu pois, jos sattuu seurustelemaan. Olisihan se kiva välillä tanssia oman kullan kanssa, silloin tanssissa varmasti olisikin viettelystä ja erotiikkaa, mutta mitä jos ei toista kiinnosta tanssi yhtään?

  Kielteisesti lavatanssiin suhtautuvat näissäkin keskusteluissa eivät selkeästi ole koskaan itse käyneet kokeilemassa ja yrittäneet päästä siihen juttuun sisään. Kannattaisi Jutta teidänkin kokeilla tanssikurssia, saattaisitte yllättyä miten kivaa se on.

 17. Mimmi77 says:

  Mä olen niiiiin hurahtanut Zumbaan! Eihän sillä isoja lihaksia saa, mutta kalorit kuluu enemmän kuin hauskalla tavalla ja mikä parasta itsevarmuus on kasvanut hurjasti! Kun uskaltautuu heittäytyä lantiota hetkuttamaan niin jotenkin tuntuu siltä että uskaltaa mitä vaan! :) Salilla treenatessakaan ei enää mieti mitä muut ajattelee vaan antaa mennä täysillä vaan!

 18. Kirsi says:

  Moikka! Fitfarmin sivuilla kovin hehkutetaan “pyöreistä pepuista” =)… Miten sellasen saa treenattua kotona?

Kirjoita vastaus