Elämäni työkalu – intuitio

11.2.2013 Kirjoittaja: Anne Kukkohovi

Alkuvuoteni on ollut täynnä isoja muutoksia. Ja kuinka ollakaan, olin levoton koko loppuvuoden 2012, koska intuitioni kertoi, että pian rytisee.

Mitä intuitio oikein on? Miten erottaa intuitiviinen tieto järkiperäisestä tiedosta? Varmasti lyhyin määritelmä on se, että egoperäinen tieto sisältää motiivin, kun taas intuitio on puhdas ja perustuu totuuteen. Miten usein olen taistellut intuitiota vastaan, koska sisäinen aavistus voi tarkoittaa myös hankaluuksia elämään. Ei intuitio todellaan päästä helpolla, vaan se voi pakottaa muutokseen, jota järki yrittää vastustaa. Oli kyseessä sitten työpaikan vaihto, uuden tavan omaksuminen tai vaikka muutos parisuhteessa. Fakta on, että muutos on aina hetken tuskallinen, vaikka lopussa yleensä kiitos seisoo, jos uskallat olla totuudellinen. Alla olevassa linkissä Deepak Chopra kertoo oman näkemyksensä intuitiosta.

Oikeastaan kaikki elämäni isot päätökset ovat syntyneet intuition tukemana. Se tunne valtaa koko kropan, kun tiedän, että valinta on oikea. Yleensä intuitiivinen tieto on nopea välähdys ja varmuus, joka valtaa koko olemuksen. Se on se tunne, kun näet elämäsi asunnon. Se tilanne, kun sanot uudelle työtarjoukselle kyllä, vaikka et rationaalisesti osaa selittää miksi. Se on se hetki, jonka yleensä muistat hyvin jälkikäteen, se pieni rauhan ja selkeyden hetki, joka voi määritellä isojakin vaiheita elämässä, jos sitä osaa kuunnella.

Intuitiotaan voi treenata ja sitä käytetään yhä enemmän myös politiikassa, bisneselämässä ja jopa rikostutkinnassa. Tällä viikolla on aiheesta hyvin mielenkiintoinen luento, jonka pitää intuitiivisen älykkyyden professori Dominique Surel. Ehkä nähdään siellä?

Kaunista viikkoa,

Anne  

Aiheet: , ,

Yksi vastaus artikkeliin “Elämäni työkalu – intuitio”

  1. Meditoija says:

    Hei! Aiemmin oli täällä juttua meditaatiosta. Nyt on taas Chopran (ja Oprahin) 21-day-meditation challenge ‘Perfect Health’ alkamassa 11.3.

Kirjoita vastaus