Piirakan tuunaus

10.2.2013 Kirjoittaja: Ulla Svensk

Tavallisenkin piirakan voi tuunata juhlakuntoon! Nämä sopisivat hyvin vaikka prinsessasynttäreille eivätkä pikku neidit taatusti arvaisi mitä hempeä unelma pitääkään sisällään ;)

Eräänä päivänä teki mieli  makeaa sekä näperrellä ihan jotain pientä, joten kun kaapeista  löytyi peruspiirakkaan ainekset ja pakkasesta marjoja,  leivoin marjapiirakan.

Kun piirakka leikataan muuhun muotoon kuin neliöiksi, syntyy kanttipaloja joita ei kannata ainakaan heittää pois.

Minulla oli jo muita suunnitelmia kanteille, mutta sitten pojat yksi kerrallaan kävivät kanttikulholla “mä otan vielä yhden kantin!”  niin siinähän ne hienot suunnitelmat menivät lasten massuihin ;D

 

3 kananmunaa
3 dl sokeria
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
1 dl maitoa
150 g voita sulatettuna

päälle:

300 g marjoja

Vatkaa huoneenlämpöiset kananmunat ja sokeria vaahdoksi.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne joukkoon siivilän läpi.
Sekoita maito joukkoon ja lopuksi sulatettu voi.
Kaada massa leivinpaperilla vuoratun uunipellin päälle ja ripota päälle marjoja (ne voivat olla myös jäisiä).
Paista piirakka uunin alatasolla +200 asteessa noin 25-30 minuuttia.
Kun piirakka on jäähtynyt, leikkaa muotilla siitä paloja.
Kuorruta palat halutessasi sokerimassalla.

 

Aiheet: , ,

2 vastausta artikkeliin “Piirakan tuunaus”

  1. Enni says:

    Kiitos ideasta! 5v neiti katsoi kuvia ja tuumas: ” millon me tehhään kukka piirakkaa?” eikait se muu auta ku seuraaville vieraille kokeilla. =)

  2. Emmi says:

    Millä piirakkapalat on kuorrutettu?

Kirjoita vastaus