Hupsut, mutta toimivat meikkivinkit

28.1.2013 Kirjoittaja: Anne Kukkohovi

Vuosien varrella olen istunut tuhansia kertoja meikkituoliin. Rakastan rupatella ja vaihtaa kuulumisia taitavien meikkaajien ja maskeeraajien kanssa. Olen aina ollut kiinnostunut kosmetiikasta ja meikkitekniikoista ja kun tarpeeksi kauan on saanut todistaa, miten ammattilaiset tekevät työtään, oppii siinä tekniikan jos toisenkin.

Joskus kuvausten kiireessä on meikki päässyt kulahtamaan tai jokin tietty tuote unohtunut meikkipakista. Ei se ammattilaisia näytä haittaavan! Nappasin muutaman hauskan vinkin, jotka ovat jääneet vakiokäyttööni.

1. Lusikka ripsientaivuttimena. Omistan suorat lehmänripset ja minulla kulkee meikkipussissani aina mukana lusikka. Vuosikymmen sitten ranskalainen meikkitaiteilija kiharsi ripseni näppärästi lusikalla. Ripsen kaarta oppii taivuttamaan juuri sen verran kuin tarve vaatii ja lopputulos on pehmeän luonnollinen. Tekniikka vaatii hieman treeniä: Aseta kahvilusikka (mieluummin suht siro ja ohutreunainen) kupera puoli ylöspäin ripsien tyveen. Peukaloa apuna käyttäen hellasti vedä lusikan reunalla ripset kaartuviksi.

2. Eroon paakkuripsistä. Pidän suhteellisen tuhdista ja kuivasta ripsiväristä, mutta joskus väri paakkuuntuu ikävästi ripsiin levittämisen jälkeen. Silloin avuksi rientää vanupuikko ja silmämeikinpoistoaine. Dippaan puikon poistoaineeseen ja paperi toisessa kädessä hellästi “ohennan” ripsiväriä ja annan kuivahtaa. Sen jälkeen uusi kerros väriä ja matka voi jatkua.

 3. Huulipuna poskissa. Lehdistä luen usein, miten ammattilaiset käyttävät tuotteita sikin sokin ja välillä mielestäni siinä ei ole mitään järkeä. Mutta hyväpigmenttinen huulipuna toimii mainiosti myös poskipunana, kun sen levittää sormella hellästi töpötellen poskipäälle. Varsinkin talviaikaan iho huutaa kosteutta ja tällä tavalla poskiin saa todella luonnollisen hehkun.

 4. Hiuslakkaa kulmakarvoissa. Kun ripsiväri on tiensä päässä, ota harjasosa talteen ja pese huolellisesti. Kulmakarvageelin sijaan voit suihkauttaa lakkaa ripsiharjaan ja sipaista kulmakarvat ojennukseen. Tällä metodilla lopputulos pysyy koko päivän.

 5. Silmätippoja punoittaviin näppylöihin. Muistan ikuisesti kuvauksen, jonne marssin nolona valtava finni leuassani. Meikkaaja teki kaikki temppunsa ja yksi niistä oli sipaista ongelmakohtaa Starinella uitetulla vanupuikolla. Hämmentävää, mutta toimivaa.

6. Vedenkestävä ripsiväri eyelinerina. Muutamaankin otteeseen olen huomannut meikkaajien paremman puutteessa käyttävän vedenkestävää maskaraa silmänrajaukseen. Nappaa väri harjasta ohueen siveltimeen ja tee rajaus aivan ripsirajaan. Toimii ja pysyy kuin tauti.

7. Kiilto pois. Tämä vinkki ei pahemmin Suomessa tule tarpeen, mutta oli erittäin toimiva. Kuvasimme 40 asteen helteessä mainoskuvia ja mallit hikoilivat kuin saunassa. Puuterin lisäämisen sijaan meikkaajamme paineli meitä kostutetulla säämiskän palalla. Ihmeellisesti hiki katosi, mutta meikki ei.

Kaunista viikkoa!

Anne  

 

Aiheet: , ,

14 vastausta artikkeliin “Hupsut, mutta toimivat meikkivinkit”

 1. Salainen says:

  Voisiko tänne laittaa miten mustapäät saisivat kotikonstein pois?(=

 2. maria says:

  nämä vinkit tulevat kyllä käyttöön! (:

 3. PIRJO ANN-MARI KAURINKI says:

  tietoa tulehduksesta joka ilmenee kipeinä finnin tapaisina myhkyröina. olen käynnyt ihotautilääkärillä 28.12.2013 ei apua kortisoListea.APUA

  nimimerkki 63v

 4. PIRJO ANN-MARI KAURINKI says:

  heissan MISTÄ JOHTUU LEUVASSA KIPEÄT FINNIN OLOISET TULEHTUNEET NÄPPYLÄT.KÄVIN VUOSI SITTEN IHOTAUTILÄÄKKÄRILLÄ, KORTISONIA JA ATOOPP1SENTAUDIN LÄÄKETTÄ.EI APUA OIKEASTAA ÄRTY VAAN. KÄYNTI LÄÄKÄRILLE OLI 28.01.20112

 5. Anne says:

  Veikkaan, että suurin osa naisten aikuisiän akneongelmista johtuu hormonaalisista ongelmista. Ystäväni sai avun pidempiaikaisesta antibioottikuurista, vaikka se kuulostaakin aika rankalta vaihtoehdolta. Ihon kunto on silti tärkeä, jos Pirjo et saanut lääkäriltä apua, kysy tätä vaihtoehtoa? Tsemppiä!

 6. H. says:

  Nuo näppylät/tulehdukset kuulostavat siltä että syynä voisi kenties olla suunympärysihottuma eli perioraalidermatiitti, joka voi pahentua kortisonilla? Googlettamalla sanan perioraalidermatiitti löytyy tietoa asiasta mm. Terveyskirjaston sivuilla.

  Olen myös lukenut ihmisistä, jotka ovat selättäneet tulehduksen käyttämällä neitsytkookosöljyä kasvovoiteena – joidenkin mukaan se on oikea ihmelääke sisäisesti ja ulkoisesti käytettynä vähän vaivaan jos toiseenkin :)

  • Anne Kukkohovi says:

   Olen vuoden käyttänyt neitsytkookosöljyä joka aamu sisäisesti ja viikoittain ulkoisestikin. Se on antiseptinen, tulehdusta poistava ja sopii mainiosti ärtyneelle iholle. Ihan supertuote! Aamulla otan ison t-lusikallisen kuppiin, lurautan päälle hieman lämmintä vettä jotta saan öljyn juoksevaksi ja juon shottina.

 7. Anniina says:

  Otsani ja nenäni kiiltää aina. Puuterista ei ole apua, mutta hammastahnasta on. Otan sitä atomin kokoisen määrän ja sipaisen kiiltäviin kohtiin. Himmennys toimii koko päivän. Tämä on ollut suosikkikikkani vuosikaudet.

  Hailukanvärisiä kulmakarvojani piristän vaaleanruskealla tussilla, joka on päässyt vähän kuivahtamaan. Siitä tulee luonnollinen korostus kulmakarvoille. Ohkasella liilalla tussilla saa mainiot rajaukset silmiin.

  Vaaleita hiuksiani kirkastan tietysti kunnollisella määrällä ketsuppia, joka saa vaikuttaa tunnin kuivissa hiuksissa ja sitten pesu.

  • Anne Kukkohovi says:

   Ohoh ja vau, tässä tuli kasa uusia vinkkejä! Tussi on lienee vesiliukoinen? :)

   • Anniina says:

    On vesiliukoinen. Tuosta hammastahnaniksistä vielä sen verran, että sitä ei pidä käyttää luomissa. Kokeiltu sekin, kirvelee :)

 8. Maria says:

  Pakko udella, että mitä tuo Starine sitten teki näpylle?

 9. Annikki says:

  Jestas Anniina; ketsuppia ja tussia ja hammastahnaa ; ) !

  • Anniina says:

   Kyllä! Kaikki toimivia ja halpoja kikkoja. Ketsuppikikan löysin netistä, kun etsin vaaleitten hiusten kirkastajaa. Sitruuna on tietysti vanha tuttu, mutta sitä on harvemmin kotona. Sitruunan ja luonnonjukurtin coktailista tulee myös toimiva mönjä, mutta ketsuppi lienee hellempi kirkastaja.

Kirjoita vastaus