Ei makeaa mahan täydeltä

27.1.2013 Kirjoittaja: Ulla Svensk

Leivottiiin tyttären kanssa eräänä päivänä kaksi mutakakkua, toinen normaalilla ohjeella ja toinen tällä ohjeella.
Tämän kakun rakenne oli tiiviimpi kuin “normaalin” mutakakun ja maku oli…aika tuhdisti suklainen.

Mies ja pojat hotkaisivat tavallisen mutakakun yhdeltä istumalta eivätkä suostuneet edes maistamaan tätä, joten kakku jäi minun ja tyttären armoille.
Seuraavana päivänä yksi sokerihiirilapsi maistoi vahingossa tätä kakkua ja yksi suupala sammutti hetkessä suklaahalut.
Ja niinhän se on  että hyvin pieni pala tätä kakkua  riittää taltuttamaan makean himon ja kakkua voi herkutella monen monta päivää ;)

250 g tummaa suklaata
200 g voita
6 kananmunaa
3 rkl mantelijauhetta

päälle:
rouhittua tummaa suklaata

Sulata suklaa ja voi, sekoita ne keskenään.
Vatkaa huoneenlämpöiset kananmunat yksitelleen joukkoon ja sekoita lopuksi mantelijauhe joukkoon.
Vuoraa halkaisijaltaan 22 cm:n irtopohjavuoka leivinpaperilla ja voitele vuoan reunat.
Kaada taikina vuokaan ja paista kakku uunin alatasolla +200 asteessa noin 15-20 minuuttia.

Aiheet: , ,

8 vastausta artikkeliin “Ei makeaa mahan täydeltä”

  1. Nanna says:

    Hei, millähän tuon mantelijauheen voisi korvata? Olen mantelille allerginen.

    • Ulla says:

      Nanna, voit korvata mantelijauheen esim. hasselpähkinäjauheella tai kookoshiutaleilla. Olisin laittanut kookoshiutaleita, mutta ne olivat loppu :( Jos korvaat kookoshiutaleilla, laita niitä hieman enemmän, noin ½ dl yhteensä.

      • Nanna says:

        Kiitos! Pähkinöille olen myös allerginen, mutta kookos onneksi sopii. Pitääkin pian kokeilla kakkua! :D

  2. Lento says:

    Ainakin millä tahansa siemenjauheella.

    Mistäs tämän karppiyhteensopivan mutakakun resepti muuten on? Kenties jonkun karppaus.infon kävijän kehittelemä?

    Jos näin, niin sen käyttö ainakin ilman lähteen mainintaa ja tekijän lupaa kaupallisen lehden blogissa on vähän niinsunnäinsun. :/

    • kaka says:

      Kyllä se pyörä on jo keksitty aika päiviä sitten, ei sitä tarvi enää “kehitellä”. Suomeksi: Tuohan on ihan normi mutakakun ohje joita löytyy netistä pilvin pimein.

    • Ulla Svensk says:

      Lento, hmm..kukaan ei omista mitään reseptejä, jos esim. tänne kehittelisin hurjan hyvän pullataikinareseptin, sen jakaannuttua muualle olisi turha huudella perään. Siksi useat mm. leipomot pitävät visusti reseptinsä salassa.
      Itse (yli puolivuosikymmentä) vuotta sitten löysin kondensoitua maitoa etnisestä kaupasta (nykyään sitä saa mistä tahansa :) ! )ja kehittelin banoffee-herkun vanhaan blogiini ja sittenpä se onkin levinnyt koko suomeen, perään ei tulisi mieleenikään kysellä :D

  3. maria says:

    tätä tulee kyllä kokeiltua!

  4. kirsi says:

    Tein tämän kakun synttäreilleni. Oli todellinen pettymys! Maistui aivan pahvilta…ei ainakaan miltään suklaiselta herkulta joka veisi makeanhimon. Minä eikä kukaan vieraistani tykännyt tästä. Ei todellakaan ollut mutakakku!

Kirjoita vastaus