Treenimuotia

23.1.2013 Kirjoittaja: Jutta Gustafsberg

Muistatteko vielä ajan, jolloin aerobiccaajat näyttivät tältä:

Kuva:doublerjranch.blogspot.fi

Tyypillinen liike jumpassa oli “koirankusetus liike”. Se, jossa oltiin nelinkontin ja nosteltiin polvea ylös sivuille. Ja sillä olisi sitten pitänyt saada kiinteät pystypakarat.

Treenivaatemuoti seuraa trendejä siinä missä kaikki muukin muoti. Värejä tulee ja menee. Samoin malleissa on eroja. Tällä hetkellä caprit ja legginsit ovat kovaa vauhtia nousussa ja kestosuosikki “jazz-housut” ovat vaarassa jäädä jalkoihin. Toki uusia ihania täyspitkiäkin malleja tulee, kuten tämä Bia Brazil uutuus:

Muistan muuten itse treenanneeni 90-luvun puolessa välissä napatopissa, jossa oli pienet hihat! Ja kuosina oli vaakaraidat. Huh sentään =)

Nykyisin ei ole kovin trendikästä olla jumpassa tai salilla liian pienissä vaatteissa. Vaikka kroppa olisi kuinka upea tahansa, niin sen esittely kannattaa jättää uimarannalle tai pukuhuoneen puolelle. Parhaat arvostelut tietenkin tehdään suihkun puolella. Paitsi, että miehethän eivät mukamas koskaan vertaile toisiaan :)

Treeni kannattaa aloittaa pitkähihaisella paidalla ja alkulämmön jälkeen voi sitten riisua hieman kevyemmälle vaatetukselle. Toki pukeutuminen on jumpassa ja salilla erityisen tärkeää tietysti ulkonäön takia. Harvoin tulee tuijotettua omaa peilikuvaansa niin pitkään ja intensiivisesti, kuin treenatessa tapahtuu.

Mutta on peilistä ihan oikeaa hyötyäkin. Oikeat suoritusliikkeet tulee tsekattua parhaiten juuri peilin avulla. Jos on vuorautunut hirmuisen väljiin ja isoihin vaatteisiin, on hankala nähdä tapahtuuko lihaksessa mitään liikettä. Toki kokenut treenaaja pystyy vetämään harjoituksen vaikka silmät ummessa, mutta aloittelijoiden kannattaa turvautua peiliin.

Mitä noihin treeni- ja dieettitrendeihin tulee, niin myös niissä tapahtuu muutoksia. Mielestäni nyt ollaan asian ytimessä! Fitnessruokavalio (säännölliset ruokailuajat, reilusti proteiinia ja vihreää, sekä hyviä rasvoja) ja salilla tehtävä kropan muokkaus ovat tämän hetken juttu.

Laihuuden ihannointi on laskussa ja kiinteän sporttisen vartalon ihannointi vahvassa nousussa. Se, kuinka lihaksikkaan itsestään haluaa onkin sitten toinen juttu. Mutta uskokaa, että se ei käy vahingossa. Sohvaperunan on siis turha pelätä, että tulisi liian fitiksi :)

Pyydän sinulta ideoita treenivaatteisiin, erityisesti naisten pukeutumiseen. Menemme Brasiliaan ensi kuussa ja olen luvannut toimittaa Bia Brazilille meidän suomalaisten erityistoiveita. Eli heittäkää ideaa, mitä juuri sinä haluaisit!

Laitan 11.2 alkavaan Superdieettiin pari lahjakorttia parhaista ideoista!

Mahtavaa viikkoa ja muista tsekata Liviltä keskiviikkoisin ja lauantaisin klo 21 Jutta ja Puolen vuoden Superdieetit. Vielä 7 todella mielenkiintoista tarinaa jäljellä!

 

 

 

Aiheet:

100 vastausta artikkeliin “Treenimuotia”

 1. Jeba says:

  Tuokaahan sieltä parit farkut mallistoonne, niin, että tälläisen lanteikkaan ja lattaripepun omaava suomalaisnainenkin saisi kerrankin kunnolla istuvat farkut jalkaan. On todella vaikea löytää hyviä farkkuja mistään. Ja ei, se ei ole liiastä läskistä kiinni :)

 2. minna says:

  Minä kaipaisin treenivaatteita jotka ominaisuuksiensa puolesta toimivattreenissä mutta eivät näytä niin paljon treenivaatteilta. Mm. pitkähihaisia paitoja joita voisi käyttää myös farkkujen kanssa mutta jotka toimivat teknisesti hyvin. Eivätkä silti näytä miltään aluspaidoilta.

 3. Ansku says:

  Olen etsiskellyt uusia, pitkiä treenihousuja (samantyyppisiä kuin nuo ensimmäiset Bia Brasil -housut) joissa olisi esim. kuminauha tai joku muu kiristys lahkeissa. Kuulostaa hullulta mutta näyttää ihan hyvältä koska kuminauhan voi kääntää alle ja siten sitä ei huomaa… Olen lyhyt ja kurvikas, enkä tahdo löytää sopivaa kokoa housuille sitten millään, lahkeet ovat aina vähintään 10cm liian pitkiä, ja olen aika laiska viemään ompelijalle…

  Toiseksi, vartalonmyötäisiä toppeja joissa on sisäänrakennetut ‘rintaliivit’ ei koskaan ole tarjolla liikaa =)

 4. Emma says:

  semmosia treenihousuja jotka ei tipu kyykättäessä nimimerkillä parit löystyneet caprit omaava joita saa nostella jatkuvasti treenin aikana ! (ne toki ei ole bia brazilin , on kyllä hankinnassa ! ) uutta superdietin alkua odotellen , myöhästyin nimittäin ensimmäisen ilmoittautumisesta päivällä :( treeni-intoa ja kiitos Jutta mahtavasta blogista :)

 5. E says:

  Tarvetta olisi hoikille naisille sopiville sisäänrakennetulla urheilutopilla varustetuille painijanselkäisille topeille, niitä on tarjolla Suomessa aivan liian vähän! Ja pirteissä väreissä mieluiten (;

 6. Saara says:

  T-paitoja/toppeja, joissa olisi pieni tasku helmassa tai jossakin mp3-soittimelle. Saa sitten hyvää taustatukea treeniin oikeanlaisesta musiikista. Eikä mene johdot solmuun, jos ovat housuntaskuissa tai vyötäröön sullottu. Lisäksi toppeja, joissa on sisäänrakennetut liivit myös hieman isommissa kokoluokissa.
  Housut ovatkin Bia Brazililla loistavia, ensimmäisiä on nyt testattu ja hyviksi todettu, kiiiiiitos siitä! :) Johonkin malliin voisi laittaa kuminauhat lahkeisiin, näin niistä saisi helposti muokattua caprit, kun alkaa treenilämmöt olla kohdillaan.

 7. kirsi says:

  olen itse tehnyt treenihousuja joissa on kevyenpi/löysempi/joustavampi ylöosa kuin valmiissa trrenihaalarissa. eipä tartte miettiä pysyykö housut ylhäällä ja paita alhaalla. kaupasta saatavat haalarit ovat meikäläisen kokoluokassa kuin nakin kuori kinkun päällä, eikä sellaisessa ole kiva/hyvä liikkua. . kunnon rintsikat alle haalari päälle ja kiva paita sopivilla hihoilla päälimmäiseski. ei vilku masut eikä kalsarit. lahje on sitten omaan makuun sovivan leveä/kapea. olen myös tehnyt pieniä taskuja paidan hihaan, niitä tuntuu muutkin kaipaavan

 8. Motti says:

  Tarpeeksi pitkiä, lyhythihaisia treenipaitoja!!! Minulla on mahaa. Ja rumat käsivarret. Mistään ei löydä teknisiä treenipaitoja jotka olisivat tarpeeksi pitkiä – eli pepun alle reilusti yltäviä – sekä napakoita yläkropasta ja helmasta, ja vain hiukan väljempiä vatsan kohdalta, mutta ei säkkejä. Pitkä linja ja pienet hihat tekevät olemuksen hoikemmaksi!

 9. Heidi says:

  Kivan näköiset verkkarit ja treenihousut, joissa voi syväkyykätä ja kumartua ilman, että alushousut/peppuvako näkyy. Iso bonus jos tämä ominaisuus säilyisi myös pesussa, eli alunperin hyväksi sovitettu tuote ei kulahtaisi parissa pesussa.

  Isorintaisille suunnattuja yläosia. Itse kaipaan sekä tukea, että peittävyyttä. Tällä hetkellä täytyy juoksulenkille ja jumppatunnille pukea kahdet erimerkkiset urheilurintsikat päällekäin, koska en ole löytänyt mallia, joka estäisi sekä ylös-alas, että sivusuuntaisen heilumisen. Käsitääkseni tämä olisi osittain ratkaistavissa sisään rakennetuilla liiveillä? Toisekseen olisi kiva löytää nättejä yläosia, jotka peittävät alla olevat urheilurintsikat.

 10. Anne says:

  Itse olen etsinyt ohutta “lätkäpaitakangasta” olevia löysiä shortseja. Usein naisten sortsit on joko niin lyhyitä, että pyllypullat vilkkuu, jos tekee vaikkapa kyykkyjä, tai sitten polveen asti pitkiä, mikä ei tällaista lyhytjalkaista treenaajaa imartele.
  Paidoista painijaselkätopit, jotka ovat tarpeeksi pitkiä (niin ettei koko ajan tarvitse nykiä helmaa alas), ovat mielestäni cooleimpia :)

 11. Emilia says:

  Olen pitkään etsinyt treenitoppeja, joissa ei ole painijanselkää, vaan ns. normaalit olkaimet, jotka saisivat olla hieman nirunaruja leveämpiä. Ja aina ei tarvitsisi olla sitä sisäänrakennettua alustoppia. Tälläisiin helmiin törmää valitettavan harvoin. Toinen tärkeä asia on, että kainaloista toppi laskeutuu nätisti alemmas niin, että kuitenkin peittää alla olevan topin/treenirintsikat. Kolmas tärkeä asia on helman pituus. Kehitys on viime aikoina ollut parempaan suuntaan, mutta edelleen topit tahtovat olla turhan lyhyitä. Ei ole kiva kun toppi on korvissa kun vähänkin nostelee jotain ylöspäin. Toppi saa mielestäni laskeutua selkeästi lantiolle, mutta ei sen toki tarvitse peppua peittää. Leikkauksiltaan, toimivuudeltaan ja väreiltään parhaat treenivaatteet olen itse ostanut valtameren takaa Ameriikan ihmemaasta.

 12. Kaisa says:

  Paidassa saisi olla vähän pituutta niin että se ei valahda taivutuksissa tai nostoissa korviin vaan pysyy hyvännäköisesti paikoillaan (joo, mulla on pitkä selkä ja lyhyet jalat). Ja leikkaus naisten kropalle sopivan kurvikas. Kangas tukevan napakka mutta hengittävä.

 13. CL says:

  Kun sohvaperunakunnossa aloittaa treenin, niin ei ihan ensiksi vedä päälleen tiukkaa toppia ja trikoita. Kaipailisin hieman väljempiä, pussimaisia toppeja ja holkkihihaisia t-paitoja, joissa resori helmassa. Sopii peittämän vatsakumpua, eikä vatsan kadottuakaan näytä hassummalta. 😉 Lisäksi housuja, joissa kiristysnauha tai resori lahkeessa, koska lyhyelle treenihousut on aina liian pitkiä. Ja kaikissa vaatteissa saisi olla pieni avaintasku!

 14. Nina says:

  Treenitoppeja, joissa ei sisäänrakennettua toppia (ei palvele isorintaisia!). Toppien takaosan leikkaukseen voisi kiinnittää huomiota, kun lähes kaikissa malleissa paistaa rintsikat alta. Ei tietenkään liikkeisiin vaikuta, mutta toki visuaalisuuteenkin on panostettava :)

 15. Anna says:

  Mustaa treenivaatetta jossa jokin tehosteväri teresseä, vyötäröllä tmv. Myös minä toivon että vaatteissa olisi pieni avaintasku sekä otettu huomioon mp soittimet johtoineen :)

 16. Terhi says:

  Joogamatolla viihtyvänä vilukissana ollen koettanut etsiskellä hoikalle, mutta lyhyemmänmalliselle vartalolle sopivaa pitkähihaista urheilupaitaa. Hengittävä materiaali, riittävän pitkät hihat ja pirtsakka väri ovat harvoin kaikki samassa paketissa, sillä en tahdo paidan olevan myöskään täysin vartalonmyötäinen. Taidan olla vaativa asiakas jopa treenivaatteideni suhteen! 😀
  En myöskään tahdo löytää itselleni juoksukenkiä, niidenkin puolelta voisi kevään mittaan tulla värikkäämpiä malleja.. :–)

 17. Meri says:

  Heippa hei!
  Itse kaipaisin alkavalle isokokoiselle treenaajalle vähän löysempiä treenivaatteita joilla kehtaisi lähteä ihmistenilmoille treenaamaan. Pitkiä nyörellisiä housuja sekä pitkää toppia ja siihen sopivaa löysähköä t-paitaa ja plussana tietenki vetoketjulliset taskut mp3 soittimelle tai puhelimelle. Minä myös odottelen superdieetin helmikuun aloitusta.

 18. Meitsi says:

  Hengittäviä isoja paitoja, joista ei haittaa vaikka olisivat paljastavampiakin ja niitä voisi pitää vaikkapa jonkin toisen paidan päällä tai sitten ihan vain topin päällä. (Riippuen liikuntalajista ja/tai lämpötiloista.)

  Värikkäitä ja ihania toppeja ja rintsikoita!

  Housuja, jotka nousevat vyötärölle, eivätkä jää puoleen perseeseen, jolloin tuntuu, että niitä saa jatkuvasti nostella.

  Paitoja hauskoin tai motivoin lausein.

  Pitkiä paitoja, ettei napa näy kun nostaa kädet ilmaan.

  Housuja, jotka istuvat tiukasti lantiolta ja vyötäröltä, mutta ovat reisistä leveät ja väljät.

  Housuhameita ja hamehousuja.

  Ylipäätään paitoja isorintaisille! Vaikka olenkin vielä virallisten taulukkojen mukaan hiukan ylipainoinen, niin silti potuttaa se, että paidat ovat joko kaikkialta säkkejä tai jos ne ovat keskivartalosta hyviä, niin puristavat rinnasta. (Eri asia, jos on tarkoitettu sellaiseksi väljäksi säkiksi, joka roikkuukin päällä ja jonka alle kannattaa laittaa toinen paita, niinkuin tuossa ensimmäisessä kohdassa mainitsin.)
  Eli pystyisiköhän mikään paita olemaan keskeltä kapeampi kuin ylhäältä ja alhaalta tai pystyisikö pitämään paitaa, jossa olisi jonkinlainen vyö? Ehkä sellaiset “sivyrypyt”, jossa jollain kuminauhalla vedettäisiin paitaa kireämmälle vyötärön kohdalta olisi paras ratkaisu?

 19. E_lins says:

  Hei, kaipaan erityisesti sellaisia urheilutoppeja, jotka sopivat hoikalle, mutta runsaamman poven omaaville. Malli saa olla tiukka kunhan kaula-aukko ei ole liian antelias. On ärsyttävää, jos treenatessa pitää jatkuvasti kiskoa topin kaula-aukkoa säädylliseen sijaintiin.

 20. Iona says:

  Vähän sellasia pidemmän mallisia shortseja oon miettiny että ois jees, siis sellaset, että pysyy reisi lämpimänä, muttei vältttämättä ihan polven yli lökötä. Siis nimenomaan shortseja, joissa on lahkeessa väljää, eikä caprimeininkiä.

 21. Linda says:

  Toivoisin Bia Brazililta dry fit matskusta tehtyä treenitoppia sisään rakennetulla rintaliivi osiolla . Toppi voisi olla tarpeeksi tiukka istuessaan ja silottaen samalla jenkkakahvatki mikä motivoi ja antaa itsevarmuutta lookkiin. Kuosina voisi toimia erilaiset värit topin keskellä ja sivuista mustat mikä antaa hoikemman efektin .

 22. tricky says:

  Pienirintaisille toppeja, jotka ovat rinnan kohdalta tarpeeksi tiukat. Kivan värisiä trikoita, nilkkapituisia tai capreja. Jotain muuta kuin sitä mustaa!! Itse tykkäisin myös, jos vaatteissa on tehostevärejä, esim. Turkoosissa paidassa tehosteena punaiset sauma-ompeleet. Olisi myös kiva, jos naisille löytyisi shortseja. Ei mitään mikro-mittaisia, vaan sellaisia, joissa oikeasti voisi treenata!

 23. Piia says:

  toppeja, shortseja ja housuja joissa pieni tasku avaimia varten. Housuissa voisi olla esim. lahkeessa niin ei painaisi vattan kohdalla. Topissa jossain muualla kun ainainen rintataskun paikka. Semmoinen “hikinauha” käteen myös pikkutaskulla.

 24. Katja says:

  Monivärisiä paitoja! Treenipaidat ovat usein yksivärisiä, harvoin törmää paitaan jossa on montaa väriä ja jos niin käy, ei omaa koko enää löydy koska ne viedään käsistä. Itse pidän painijanselkätopeista, mutta vaihtelu virkistää, eli olisi kiva nähdä jotain todella erilaista. :)) Kunnon urheiluliivit olisivat myös kovassa huudossa, nykyisin ei suht edulliseen hintaan (esim. jos on opiskelija) saa kuin aivan liruliivejä, jotka ei tue edes normaalirintaista naista. Pitkähihaiset treenipaidat teknisestä materiaalista olisivat mahtavia värikkäässä kuosissa, mutta niiden ei tarvitsisi olla täysin vartalonmyötäisiä, koska muuten jokaikinen muhkura mahassa paljastuu ja sekös harmittaa! 😀

  Alaosista sen verran, että näissä “leggings”mallisissa housuissa vyötärökaistale on usein todella tiukka ja paksu, jolloin ylimääräinen tavara mahasta pursuaa yli. Tähän auttaisi isompi koko, mutta sen jälkeen housut löpöttävät takamuksesta eivätkä muutenkaan enää istu. Housuihin voisi laittaa vähän anteeksiantavamman vyötärökaistaleen, jossa olisi vain kunnolliset kiristysnarut niitä tarvitseville. Myös hieman ylimääräistä omaavat haluavat tiukat juoksuhousut, ilman että tarvitsee peitellä telttapaidalla vyötärönseutua. :)

 25. Pirkko says:

  Varmasti aika monella laihduttajalla tulee eteen tilanne, jossa vartalo ei ole vielä ihan timmi, joten tiukat treenitopit arveluttavat – mutta toisaalta olisi kiva katsella kasvavaa hauista peilistä. Siksi treenitopit, jotka ovat hiattomia, mutta eivät puristu selkämakkaran väliin, olisivat aika ihania! Semmosista tuntuu olevan iso puute, enkä usko olevani ainoa tarvitsija. Esim. Luhdan treenitoppi on ollut kiva (https://www.budgetsport.fi/productresources/productlist/56422258.jpg), mutta vastaavia on tosi vähän markkinoilla. D-mitoituksen treenivaatteet ovat kertakaikkiaan vaan rumia, enkä tiedä, kenen päälle ne ihmeelliset pitkähelmaiset liehukkeet istuvat…

  Joku heitti aiemmin, että tasku mp3-soittimelle tai puhelimelle olisi hyvä. Se on totta. :)

 26. Finde says:

  Treenipöksyt leveällä vyötärökaitaleella (ettei purista mahaa) ja kiristettävillä/resorillisilla lahkeilla! Vähän reilu 150 senttinen kun joutuu aina lyhentämään niitä pitkien treenihousujen pulttuja, eivätkä ne enään sitten näytä kovin hvyälle. Käytän siis vain capri-trikoita, mutta välillä ne pitemmätkin olisi kivat! :)

  Toinen on urheilutopissa vähän krokeampi kaula-aukko. Kaikissa kun on niin iso kaulaaukko, että rinnaton joutuu aina miettimään, että peittääkö vai eikö ;D Hyvännäköisiä ja istuvia pitkähihaisia treenipaitojakin tarvitsee aina, mutta markkinoilla niitä on todella vähän! Ei mitään poolokauluksia, mutta ei myöskään sellaisia, että tarvitsee pelätä kaula-aukon roikkuvan navassa! :)

 27. Raisa says:

  Olen kokeillut halpoja ja kalliita treenihousuja laidasta laitaan ja jokaisesta olen huomannut yhden miinuspuolen tähän mennessä. Kaikki nukkaantuvat. Tällä hetkellä käytössä caprit ja jazzhousut ja kummassakin nukkaantuminen ongelmana… Materiaali saisi olla siis sellaista mihin ei nukka tarttuisi kiinni. Housujen pituuksissa saisi olla myös enemmän vaihtoehtoja. Lyhytjalkaisena pitkien housujen puntit laahaavat aina maassa mutta caprit ovat taas nilkkahousuja..

  Pitkät topit jotka peittavät pepun mutta olisivat silti vartalonmyötäisiä(ja niissä olisi alustoppi) saisi olla lisää. Niille on aina tarvetta mutta valikoimaa ei oikein ole.

 28. jj says:

  Itse kaipaan kovasti pirtsakan värisiä treenitoppeja, tai edes pientä väripilkkua mustaan perustoppiin. Painijanselkäinen toppi ehdottomasti paras, myös napakka mutta silti hengittävä (plussaa siitä jos materiaali/väri “peittää” hien 😉 ), pituutta riittävästi ettei tarvi koko ajan kiskoa alaspäin:D Myös löysempi malli topeissa olisi kiva, kuitenkin niin, että helmassa olisi jonkinmoinen tiukennus, vatsan kohdilta vain hiukan ilmavampi.
  Housuissa itse tykkään eniten pitkistä ja tiukoista treenipöksyistä mutta caprimallisetkin voisi olla aika jees 😉 Niissäkin kun on korkea ja napakka vyötärö niin kivasta vatsa aluekkin näyttää fitimmältä ! 😉

 29. Kake says:

  Miehille toivoisin trendikkäämpiä salihousuja. Vaihtoehtoina on monesti vaan collarit tai verkkarit.

 30. Saara says:

  Housuihin pitemmät lahkeet! Etenkin ulkoliikunnassa ärsyttää kun paljaat nilkat vilkkuvat liian lyhyiden housujen takia. Jos pituus on riittvä ei housut pysy vyötäröllä :(

 31. Essi says:

  Treenishortseja ei tahdo mistään löytyä, tai jos löytyy, niin ne on kovin minimaalisia. Myös kunnon collegehousuja kaipailen. Tarpeeksi pitkiä treeni t-paitoja saisi olla myös enemmän.

 32. miisu says:

  Kevyelle ja ohuelle hengittävää materiaalia olevalle vetoketjulliselle paidalle olisi tarvetta. Tämä olisi hyvä lämmitellessä ja kesällä sitä voisi käyttää lenkillä. Toimisi hyvin myös pukeutumisen välikerroksena. Pituutta tarpeeksi, ettei selkä paista kyykistyessä. Taskut avaimille ja puhelimelle/ämppärille sekä pirteät värit, niin tänne lähtis heti pari kappaletta noita :)

  Paitojen helmoissa olisi muuten joskus tarvetta ohuelle silikoninauhalle. Näin ne eivät nousisi niin herkästi ylös ja välttyy turhalta nykimiseltä.

 33. Tanja says:

  Lentopalloa harrastavana olisi tosi jees, jos kaupoista löytyisi enemmän valikoimaa urheilusortseille! Monen muun lajia harrastavan kanssa on käyty keskustelua siitä, miten sortseja pitää oikein etsimällä etsiä, ja joutuu ottamaan ne jotka ekana vastaan tulevat, koska todennäköisesti muuta ei tule vähän isommastakaan kaupungista löytymään.

  Toinen asia, mihin urheiluvaatteissa voisi kiinnittää huomiota on cameltoe 😀 Valitettavasti itselläni monet housut ovat sellaisia, ettei tätä epätoivottua efektiä meinaa millään pystyä estämään. Myös parempien urheilualushousujen kehittäminen voisi auttaa asiaa, itse en kyllä ole vielä oikeastaan yksiinkään hyviin alushousuihin törmännyt, jokaisessa vähintäänkin se ongelma, että housuja saa koko ajan olla vetämässä pois persvaosta (stringejä kun taas en haluaisi käyttää).

  Alushousuista päästäänkin vielä sujuvasti urheilurintsikoihin, joissa mielestäni pitäisi enemmän kiinnittää huomiota rintojen ulkonäköön. Mielestäni ei ole mitään niin rumaa kuin lyttyyn liiskatut tissit, tai mitään niin häiritsevää kuin ohuiden rintsikoiden läpi törröttävät nännit! Hieman toppauksia ja sopivaa muotoilua siis, niin alkaa naisen kroppa näyttämään paljon seksikkäämmältä.

 34. Big and beautiful says:

  Plus-mallistoa kaipailen minäkin. Kokoni on 52 ja tosiasia on, että en saa mistään treenivaatteita. Isorintaisena en myöskään saa urheilurintsikoita. Liikkumisen into lopahtaa aika pian, kun ainoa liikkumistapa on lenkkeillä mahdollisimman syrjässä mahdollisimman pimeällä, ettei kukaan vaatteitasi näe. Ulkoiluvaatteitakaan ei saa mistään. Tuntuu aika turhauttavalta suoraan sanoen. D-mallistot (joita ei käsittääkseni ole kuin Raiskilla)ovat nekin turhia, jos sattuu olemaan vielä pitkäkin.

 35. SS says:

  Tarpeeksi pitkiä treenipaitoja ja korkeavyötäröisiä leveällä vyötärökaitaleella varustettuja housuja, ei ole kiva kun treenin aikana joutuu kiskomaan paitaa alas ja housuja ylös, tuo vatsanahka kun ei ole vielä palautunut 5 raskaudesta. Olisi aivan superia löytää kunnon mittaiset vaatteet jotka oikeasti pitää paketin kasassa vaikka treenattaisiin kuinka kovaa. :) Ja talveksi pitkiä lahkeita ja kesäksi lyhyitä tietysti :)

 36. Helly says:

  Hyvin istuvia ja tukevia treenitoppeja (urheilurintsikoiden korvikkeena), joissa olisi tarpeaksi napakat olkaimet. Usein rinnanympäryksestä sopiva treenitoppi on olkaimiltaan liian löysä, ei siis tue tarpeeksi.

  Juoksuvaatteiden tapaan käytännöllisiä ominaisuuksia muihinkin treenivaatteisiin; pieni tasku treenipaidassa ja/tai housuissa, niskaan lenksu josta saa kuulokkeiden piuhan läpi, hengittävämpiä kohtia taipeisiin jne.

 37. Henna says:

  Sellanen tiukka hihallinen (puolipitkät) paita jossa olkapäät paljaina:-)

 38. Maisa says:

  Itse olen kaipaillut sporttisia, mutta “supernaisellisia” treenivaatteita. Painijanselkätoppi tiukkojen 3/4-pituisten treenihousujen kanssa on niin kulunut yhdistelmä! Vaikka salille ei lähdetäkään näyttäytymään, olisi ihana vetää päälle joustavasta ja hengittävästä kankaasta tehty vajaa polvipituinen mekko, esim. vyötäröltä ja yläosasta tiukka, alhaalta leveämpi ja pussimainen, helmassa kumppari tai kiristynaru. Alle legginsit ja urheilurintsikat. Esim. ylävartalon treenipäiviin sopisi loistavasti ja kesäkuumalla tyylikkääseen aerobiseen harjoitukseen! :)

 39. Rapu says:

  Raskaana oleville kaikenlaisia ihania treenivaatteita, joissa vatsanseudulle olisi mukavasti kasvuvaraa! :)

 40. Heidi says:

  Dry fit treenipaitoja,myös pitkähihaisena.Itsellä kulkee mp3 soitin aina treenatessa mukana ja johdon kanssa tahtoo mennä solmuun.Joten joku fiksu paikka paidassa soittimelle olisi hyvä.
  Alushousuja myöskin kaipaisin,en ole kunnollisia vielä löytänyt.

 41. KS says:

  Toimiva treenivaatelook olisi tallainen:

  Yläosa: värikäs v-aukkoinen t-paita ja taskullinen pitkähihainen lämmittelypaita. V-aukkoinen t-paita siksi, että suurin osa suomalaisista on melko leveäharteisia (joka korostuu etenkin jos käy salilla paljon) ja urheilu t-paidat ovat yleensä aina o-aukkoisia joka ei todellakaan imartele. Värikkyyttä ei tarvine perustella :) Lisäksi juoksua/lämmittelyä varten pitkähihainen paita, jossa rintatasku musasoittimelle. Normaali tasku ei ole kätevä, sillä nauha pomppii rinnalla ja aiheuttaa ärsyttävää kohinaa ääneen. Ekassa juoksutakissani oli rintatasku, sen jälkeen en ole vastaavaa löytänyt.

  Alaosa: tiukat tai hiukan löysemmät housut, jossa puolireiteen tai polveen asti musta väritys ja siitä alaspäin jotain väriä. Näin pepun mahdollinen hikoilu ei näy nolosti muille reenaajille ja kehtaa kyykätä täysillä. Löysemmissä housuissa on hyvä olla kiristysnauha lahkeessa, jotta pituutta voi säätää.

  Noilla pärjäisi hyvin salilla :)

 42. Milja says:

  Käyn kuntosalin lisäksi myös joogassa ja capoeirassa, ja parhaat housut niihin on tähän mennessä olleet tiukat foldover-joogahousut, koska ne voi vetää myös ylös asti, eivätkä ne valu, niinkuin normivyötäröiset. Varsinkin joogassa vaatteiden säätäminen hieman haittaa harjoitusta. Eli haussa olisi korkeavyötäröiset housut, jotka eivät valu, mutta näyttäisivät hieman paremmilta mahan kohdalta kuin joogahousujen kaksinkertainen kangas+toppi -setti. Itse tykkään eniten hillitystä bootcutista lahkeessa. Ehkä joku yksivärinen, mut kirkas ois kiva.

  Hihallinen tekninen paita hieman pulskemmalle olisi pop. Tietty mps3-soittimelle tasku. Joskus kun tekee kärrynpyörää tai viettää aikaa pää alaspäin, niin liian löysät t-paidat valuvat naamalle. En oikein tiedä onko asiaan muuta ratkaisua kuin tiukka toppi. Topit taas tuppaavat joskus olemaan liian lyhyitä. Topeissa oon huomannut, että parhaita ovat painijanselkäiset, niitä ei tarvi nykiä paikalleen niin paljon kuin normiolkaimellisia. Mut aika monessa sit se kaula-aukko on hieman liian antava.

  Lyhyesti siis vaatteita joissa voisi pyöriä vaikka miten päin, mut ei tarvi säätää joka kierroksella.

 43. BR says:

  Isorintaiselle urheiluliivejä sekä toppeja. Urheiluliivejä en ole löytänyt, olen monet urheiluliikkeet läpi käynyt ja koot riitä alkuunkaan, alusvaateliikkeissä tarjonta on ollut hiukan parempaa, mutta en ole kokenut että ne ovat olleet tarpeeksi tukevia. Olen normaalipainoinen, joten muuhun vartaloon oikean kokoista urheilutoppia en voi käyttää koska rinnat ei mahdu kunnolla toppiin tai paljastaa liikaa. Tämän takia olen usein joudun käyttämään rintaliivejä urheillessa, joista on usein kaarituki hangannut rakkuloita. Olisi mahtava saada tänne parempi valikoima :-)

 44. Anniina says:

  Paita, jossa olisi “kanava” mp3-soittimen piuhoille ja pieni tasku johon laittaa soitin!

 45. Hei vaan says:

  Teknisyys on treenivaatteissa minun mielestäni kuitenkin se ykkönen. On inhottava treenata, kun hiki lentää ja paita liimautuu ihoon kiinni tai saati sitten housut. Kunnolla kosteutta iholta siirtävää kangasta, niin treenaus(ja hikoilu) maksimoituu :)

  Pitkiä housuja kaipailisin minäkin, en mitään (juoksu)trikoita, vaan hyvin istuvia fitnesspökiä 😉 Vyötäröllä voisi olla resori, minkä saa tarvittaessa nostettua mahan päälle peittämään makkarat ja toisaalta taas käännettyä alas “lannemalliseksi”. Kuminauhat lahkeisiin olisi plussaa, itsekin kun olen lyhyenläntä. Housuissa voisi myös olla sisäänrakennettu tasku.

  Yläosiin kaipailen rintojen kohdalta tiukkaa, jotta pysyvät etuvarustukset tiukasti kiinni. Sisäänrakennettujen liivien toimivuutta vähän epäilen. Toki jos sinne alle laittaa urheiluliivit, niin sitten, mutta onko niistä paitaan integroiduista liiveistä mahdollista tehdä tosi tukevia? Herkulliset värit ja kuosit ovat plussaa. Paidan (tai topin) helma saisi olla aavistuksen pidempi, niin ei kumarrellessa tai juoksumatolla pääse rullaantumaan ylöspäin.

  Itse suosin kauniita ja naisellisia treenivaatteita. On ihana mennä salille sellaisissa kuteissa, jossa tuntee olonsa hyväksi. Kulkee treenikin ihan eri tavalla. Ja sehän on se pääasia 😉

 46. Punis says:

  Housuja joissa on hyvä leikkaus persauksessa, mahdollisesti erivärinen tai v-mallinen raita tai vale taskut. Tulisi nostetta pakaroihin. Mutta täytyy kyllä ihmetellä tätä, että oikeesti halutaan toppeja joissa on sisällä liivit?? Sen huonompaa keksintöä en kyllä ole vaatetuksessa tavannut. Niissä kun kerran hypähtää niin hölskyy vielä vartin ja hikisenä tarvii apujoukot niiden riisumiseen.

 47. Jutta says:

  Kiitos, aivan mahtavia kommentteja!!! Luen jokaisen ajatuksen kanssa ja vien kyllä suunnittelijoille terveisiä.

  Osa näistä on jo toteutettu, joten kantsii katsoa bodyaction.fi sivuja.

  Mutta jatkakaa ihmeessä, ilmoitan ennen seuraavaa bloggausta kuka voittaa arvonnassa Superdieetin!

  -jutta-

 48. Anna says:

  Pienirintaisille, normaalipainoiselle toppeja jotka istuvat! Mulla ainakin vaikea löytää.

 49. Annem says:

  Minä pidän yli kaiken haalareista :) Joitakin treenihaalareita minulla onkin, mutta kaipailisin sellaista ei makkarankuori haalaria, joka ei kuitenkaan ole myöskään joogahaalari (tiukat lahkeet ja muuten ihan muodoton). Haalari voisi olla joko pitkä malli tai caprimittainen, kiristys tulisi mielellään rintojen alle (jos sellaista tarvitaan) ja värinä musta tehosteväreillä.

  Myös pitkiä treeni t-paitoja tarvittaisiin. Siis sellaisia, jotka peittävät hyvin takapuolen, eivät ole liian slimmejä, alla voisi olla vaikka tiukempi toppi. Varsinkin raskausaikana alussa haluaa piilotella vielä vauvamasua, mutta tukea tarvitsisi heti alusta asti. Sitten raskauden jälkeen saisi ylimääräiset piiloon, mutta käyttö ei jäisi ainoastaan raskausaikaan, vaan olisi myös myöhemmin käytettävä. Pitkät väljät urheilucollegepuserot ovat myös aivan ihania :)

 50. kani says:

  Tarpeeksi löysiä treenihousuja naisille esimerkiksi mesh-kankaasta tai vastaavasta (vrt. Gaspin miesten housut). Itse en ole koskaan tykännyt paljastaa jalkojeni siluettia ihan täysin, vaikka onhan nuo jo siinä kunnossa, että olisi jotain näytettävääkin 😀 Viihdyn enemmän löysissä housuissa, jotka ovat joko kunnon collegea tai muuta jämäkämpää kangasta, joka ei nuole ihoa. Naisten verryttelyhousutkin tuppaavat olemaan jo sitä luokkaa, että niissä viihtyäkseni täytyisi napata koko L tai XL, sillä pienemmät liimautuvat sääriin. Isommat koot eivät kuitenkaan istu vyötäröltä/lantion kohdalta, vaan niitä saa olla muokkaamassa ja nykimässä jatkuvasti. Miesten housut ovat ihan toimivat, mutta hiukan lainahousujen näköiset, kun ei ole sitä yhtä elintärkeää osaa siellä jalkojen välissä 😀

  Lyhyestä virsi kaunis: vyötäröltä/lantiolta napakasti istuvat housut, joissa on löysät lahkeet, materiaalina joku tarpeeksi jämäkkä, ettei liehu ihan joka suuntaan.

 51. Harper says:

  Komppaan “Findeä” tuossa treenipöksyasiassa, eli leveämpää vyötärökaitaletta minäkin kaipailisin ja joko lyhyempiä lahkeita treenihousuihin, tai sitten kiristettäviä/resorillisia lahkeensuita. Olen itsekin vain vähän päälle 150 pitkä, joten lahkeiden pituus on aina ongelma.

  Laihdutus/elämäntaparemonttia aloitellessa olisi kiva löytää kerrankin ne istuvat treenikamppeet, sillä itsellä ainakin se vaikuttaa paljon salilla viihtyvyyteen ja liikunnan mukavuuteen. Minun on muutenkin vaikeaa patistaa itseäni salille, sillä mielikuvissani olen siellä kuin norsu posliinikaupassa ja niissä nuhruisissa muodottomissa (liian isoissa) treenikamppeissa meneminen ei yhtään helpota asiaa, varsinkin kun kuvittelen, että “kaikki taas tuijottaa vaan mua”..

  Komppaan myös “BR:ää” tuossa urheiluliivi/-toppi-asiassa. Olen aina ollut luonnostaan huomattavan isorintainen kokoisekseni, ja tuntuu että treeniliivivalikoima on luokkaa “siroille ja pienirintaisille” ja “isokokoisille ja isorintaisille” eli missä ovat liivit siroille, mutta isorintaisille naisille?

 52. Annina says:

  Salilla käytettävä playsuit / pitkälahkeisempi treenihaalari. Helpottaisi ainaista paidan tai treenihousujen takaisin paikoilleen nykimistä suurempien liikkeiden jälkeen.

 53. Irinja says:

  Oon etsinyt täydellisiä, kyllin napakoita treenilegginssejä joissa olisi jonkinmoista paneelia ja sellaista stretch kohtaa, että tässä liikunnan aloittaessakin olisi imartelevat päällä. Tärkeintä on mini-mittaiselle meikäläiselle, että treeni-pöksyt on kapeat nilkkojen kohdalta, leveämmät lyhentävät huimasti.
  Plussaa olisi tietenkin naiselliset yksityiskohdat, kuten hoikentavat väripaneelit sivuilla tai jokin trendikäs graafinen printti tai vaikka ihan katumuodista sovellettuja kuvioita. Ja ehdottomasti pitää olla pers-tasku minne mahtuu sopivasti salikortti ja mp3 soitin 😀
  Treenipaidasta toivoisin aikalailla samaa: virtaviivaisuutta, sivupaneeleja (aloittelijan parhaita kavereita!!!), naisellista kaula-aukkoa ja tarpeeksi pituutta ettei napa vilku! Ja tietenkin pirteitä värejä.
  Avain on ettei treenatessa välttämättä tarvitse verhoutua miehekkäisiin lökäreihin ja t-paitoihin, jos ei itse sitä halua. Olen nainen, ja siltä haluan näyttääkkin!
  Jos tälläisiä sinne ilmestyy ni oon ekana jonossa ostamassa!!!

 54. annepa says:

  Tuntuu olevan monilla treenivaatemerkeillä se luulo, että läskit ei treenaa. Olen nyt vissin kokoa 46, yhdet housut oli (huom. aikamuoto :)) jopa kokoa 48. Ei näin isoja treenivaatteita ole, ainakaan semmoisia joita viitsisi päälleen laittaa. Kun pituutta on vielä 175 senttiä – eihän se oikeasti edes ole paljon, säälin 180cm ja yli olevia kanssasisariani – niin ei kyllä ole helppoa löytää edes perustreenivaatteita, joilla viitsisi mennä LENKKILLE. YKSIN! Tai no koira on mukana mutta ei se paljon vaatteista perusta. Kaipaan siis isoja kokoja ja tarpeeksi pitkiä lahkeita teknisissä ja edes kohtuullisen näköisissä vaatteissa, jotka eivät ole laatikoita. Miesten vaatteitahan voisi käyttää mutta istuvuus on silloin vähän niin ja näin, mulla kun tuo vyötärö-lantiosuhde on edelleen se 0,7-0,8. Changesta olen toistaiseksi saanut urheilurintsikoita, onneksi!

 55. sohvi says:

  itse tykkään käyttää treenitoppeja, jossa on kiristävä kangas rintojen kohdalla (kuin sisältäisi toiset urheiluliivit -tyyliin), mutta nyt en ole löytynyt mistään!! Lisäksi treenihousut, jotka ovat ohutta kangasta ja kirsitykset lahkeissa :) Tietysti kaikilla upeilla kuosella!!

 56. Lea says:

  Leveävyötäröisiä housuja, joissa on korkea vyötärö ja toppeja, joissa ei ole painijaselkää vaan ihan normaalit, narua paksummat olkahihnat. Ja pitempi helma, joka pysyy paikoillaan! Sieviä, naisellisia kuoseja kuten kukkia…ei mitään tatska-rock-vaatteita vaan nättejä pastellisävyjä ja sieviä kuoseja puseroihin. Housuihin myös heleitä sävyjä kiitos!

 57. Pansku says:

  Ihania värikkäitä, TARPEEKSI PITKIÄ urheilutoppeja, joita ei kokoajan tarvitse nyppiä alaspäin siksi että on lyhyt tai muuten vaan nousee. :)

 58. Sipa says:

  Ei liity treenivaatteisiin, mut haluaisin tietää Jutta minkä merkin paita sinulla oli päällä Superdieetin viime jaksossa kun Piian alkupunnitus tehtiin? Se missä oli pääkallo. Oli meinaan mielettömän ihana ja sopi sinulle todella hyvin :)

 59. Erja says:

  Pitkille ja hoikille naisille salihousuja. Olen 180cm ja kaikki löytämäni housut on tarkoitettu lyhyille. Hienoa jos löytyisi.

 60. mari says:

  Mä rakastan treenata värikkäissä vaatteissa, joten värejä lisää kaikkiin kamppeisiin! :) Olisi kiva, että naisille olisi muitakin värejä kuin se ainainen pinkki… Itse olen etsinyt myös nilkkapituisia tiukkoja treenihousuja, joissa olisi leveä vyötärökaistale, mutta ei kiristysnaruja. :)

 61. Rämpylä says:

  Kun olin nuorempi ja kävin juurikin tota koira pissaa -liikettä hinkkaamassa jumpalla, niin äitini ompeli minulle aerobic-housut, joissa oli etu- ja takapuolella lantion kohdalla sellaiset kolmioleikkaukset, ei lainkaan saumaa “keskellä”. Samoin housut oli leikattu niin, että niissä ei ollut lahkeissa ulkoreunassa sivusaumaa lainkaan. Ei mennyt mitään ikinä ikävästi “väliin” :) ja housut antoivat hyvin myöden, kun ei ollut sivusaumassakaan ommelta kirraamassa. Malli oli kuitenkin sellainen kapea, ei mikään entisaikojen salihousu.
  Tällaiset housut ostaisin kiljuen, jos jostain löytäisin. Kyllä kyykkääminen niillä sujuis eikä tartteis miettiä takasauman kestävyyttä 😀

 62. Mira says:

  “Jogging” capreja, joustavalla kankaalla, leveällä resorilla. Supermakeet, käytännölliset, passelit varmasti mille tahansa vartalotyypille! Sopivat lisäksi moneen menoon: punttikselle, kaupungille, kotihousuiksi ym.. :)

  Lisäksi naiselle kuin naiselle, vartalonmyötäiset, superohuet hupparit, ROK! Sopii niin ikään minne tahansa, milloin tahansa! (loistavia alkulämmittelyyn kuntosalille ja jumppiin)

 63. Silli says:

  Kaipaisin ennen kaikkea lisää valikoimaa t-paitoihin! Luulisi olevan helppo nakki löytää kivoja teknisiä t-paitoja, mutta yllättävää kyllä vaihtoehtoja niissä on vain murto-osa esim. treenitoppien valtavasta valikoimasta. Lisäksi lähes kaikki t-paidat tuntuvat olen saman mallisia: hartioista kapea, hyvin pienet hihat ja kauttaaltaan tiukka. Kaipaisin enemmän suoria malleja t-paitoihin ja ennen kaikkea lisää tilaa hartioille ja käsivarsille.

  Lisäksi toivoisin, että treenivaatteita saisi enemmän perusväreissä. Useimmiten vaihtoehtona on vain musta tai kirkas pinkki/violetti/neonväri. Miten olisi vaikka kirkkaanpunainen tai vihreä?

 64. Tanja says:

  Värejä, värejä, värejä… Malleja on jokaiselle, mutta värit… Hyllyt täynnä muutamaa väriä, jotka on ollut trendinä jo useamman vuoden. Rohkeampia kuoseja!!! Ei aina pinkkiä, turkoosia ja lilaa…

 65. Päivi says:

  Joku tasku avaimille, korteille tai soittimille olisi tosi kiva, mutta noin yleensä kaipaisin uusia värejä tai kuvioita treenimuotiin. Imartelevia leikkauksia, ei liian tiukkoja/lyhyitä vaatteita.

 66. Tinttu says:

  Tuokaa pitkille ihmisille sopivia housuja. Suomesta löytyy pitkälti vain mustia housuja, jotain muutakin väriä voisi housuun laittaa (vaikkapa sen mustan lisäksi). Itse tykkään, että vaatteissa on paljon yksityiskohtia, ne tekee vaatteesta mielenkiintoisen ja speciaalin. Sama homma yläosiin, ottaakaa huomioon myös 176cm (ja ylöspäin) treenaajat; monet paidat vilauttavat mahan, kun kädet nostaa ylös ja ei ole kiva olla repimässä vaatetta alaspäin.

 67. em says:

  Hellurei :)

  Vinkkaisin itse treenihousuista! Jo pitkään ne ovat olleet mustia ja topit ovat olleet mahdollinen väripilkku treeniasussa. Treenihousuista voisi tehdä erivärisiä ja kuosisia malleja enemmän ja huomioida myös mallit. Korihousuja muistuttava naisten malli voisi olla mukava, eli noin polven pituinen rento malli.. Tällaista ideiointia.. Energista viikonloppua!

 68. Kaisa says:

  Kauppojen hyllyiltä puuttuvat perusväriset suorat puuvillaiset ohuehkot perustreeneissä käyvät t-paidat. Tarjolla on kyllä lady fit -malleja ja teknisiä juoksut-paitoja. Sen sijaan ihan perus laivaston sininen tai kesätaivaan sininen suora t-paitamalli loistaa poissaolollaan naisten urheiluvaateosastolla. Kaikki eivät halua pinkkiä, mutteivät myöskään halua näyttää poikatytöltä. Koetin etsiä sellaista t-paitaa aloittaessani tämän vuoden treenit, mutteipa löydy. Joko tyttöjen väreissä tai sitten niissä on jättimäinen logo rintojen kohdalla, mikä on melkoinen katseen vangitsija näin isorintaisella naisella. Mainosprinttisellä t-paidalla mennään tämän kevään reeni, kunnes parempaa löytyy.

  Toinen juttu on kuvio. Missä on ne treeniyläosat, topit ja t-paidat, joissa olisi värivaihtelua niin, etteivät heti ensimmäiset hikipisarat ja kainalolaikut paista spinning-salin toiseen nurkkaan asti? Yhden tämmöisen t-paidan olen salilla nähnyt. Siinä vuorottelivat violetin eri tummat, joten hikikohtien spottaaminen oli hankalampaa. Tätä lisää!!! Eikä pelkkänä violettina, kiitos.

  Kolmas juttu, melko harvassa urheiluvaatteessa on hyödynnetty kilpaurheiluasuista tuttua optistaharhaa. Kun laittaa keskelle vaaleaa ja sivuille tummaa tulee vaikutelma kapeasta ja pitkästä. Esimerkiksi viime kevään mekkomuodissa näki tätä paljon, oli kylkiin laitettu kaistaleet valkoista ja keskellä tiimalasimuodossa olikin mustaa. Tätä voisi kokeilla urheiluvaatteisiin?

  Mekkoidea on hyvä, jota jo yllä ehdotettiin. Voisi tuoda trikoomekot tenniskentiltä ja uimahallien bikiniosista tavisten urheilumuotiin. Pitäisi vaan jonkun suunnittelijan suunnitella parempi versio, ettei nyt aivan tennismekkoa tule? Tietäisikö joku jonkun Brasiliasta? 😉

 69. Inksu says:

  Siis ekana tietty tulee mieleen, että kankaan pitää olla hengittävä, mutta myös kans monien pesuun jälkeen muotonsa ja joustonsa pitävä.

  Itse kaipailisin treenivaatteisiin, että niitä voisi “muokata” eli pitkissä treenihousuissa olisi mahdollisuus sivusta naruja vetämällä tehdä lyhyemmät ja naruja löysäämällä takaisin pidemmät housut.

  Sit housuihin voisi toki laittaa vielä leveät naurut vyötärölle, et jos treenaaja laihtuisi enemmänkin niin housut ei heti tippuisi ja joku isompi tasku ( kännykälle) housujen sisäpuolelle, itsellä tuntuu kaikki tavarat tippuvan jos taskut ovat ns. ulkopuolella.

  Treenipaidoille voisi kans kehitellä jonkun lyhentämis pidentämis systeemin, et voi alkulämmittelyssä pitää lihakset lämpiminä ja sit lyhentää hihoja kun alkaa treenaamaan salilla tai aerobicissä.

  Värejä tietty enemmän vaatteisiin

 70. Bobo says:

  toppi joka olisi edestä lyhyempi ja takaata pidempi! Ainakin tiettyyn aikaan kuusta kaipaisi hieman turvaa takamukselle ja ettei tarvitsisi esitellä kireissä salipöksyissä pikkuhousun rajoja :) Tietenkin hyvää kagasta, tyylikkäät ja naista imartelevat leikkaukset sekä energiset värit 😀

 71. Hanna-Mari says:

  Omat treenivaateunelmat:

  Kunnolliset urheiluliivit pienille rinnoille. Riittävästi tukea ilman hirmuista litistystä ja pieni toppaus peittämään sopivasti. Mustaa tai värikästä.

  Rento toppi teknisestä kankaasta. Painijaselkä kenties jollain yksityiskohdalla (ei tarvi edes peittää liivejä, jos ne liivit vain olis hienot). Edessä pientä rypytystä. Ylhäältä sopivasti istuva ja alhaalta rennon löysä olematta teltta. Mustaa tai hillittyä kuviota kivoissa väreissä.

  Ja vielä sopivasti istuvat housut. Korkea ja napakka vyötärö peittämään raskauksien runnoman vatsan. Lantiolta ja reisistä istuvat, alhaalta vähän levenevät ja ehdottomasti kiristys lahkeissa. Mustaa tai tummanharmaata.

  Mitoitukselta ihan normaalia.

 72. Anu says:

  Värikkäitä, ihania iloisia ja hyvin myös harteikkaammalle ja rintavammalle treenajalle sopivia toppeja treenejä piristämään :)

 73. Ansu says:

  Katselen aina kateellisena miesten osastolle kun siella on niin siistin varisia vaatteita! Ihanan vihreita, turkooseja, sinisia, harmaita…Naisten puolella se on sita ianikuista pinkkia ( inhoan punaista ja kaikkia sen variaatioita !!! )… Ja jos esim loydan jonkun kivan mustan paidan, se saamarin logo on aina varkatty sinne vaaleanpunaisella etta tiedetaan varmasti etta se on naisille…Siis raikkaita vareja, EI punaista minulle kiitos :)

 74. Heidi says:

  Urtikariasta kärsivänä ja muutenkin erittäin herkkäihoisena kaipaisin mahdollisimman vähän hankaavia ja – jos mahdollista – lähes saumattomia urheiluvaatteita. Ymmärrän, että treenivaatteet eivät saa liiaksi lopottaa, mutta mm ym syistä johtuen liian tiukat lyhythihaisten paitojen hihansuut jne tuottavat ongelmia. Samoista syistä johtuen kaipaisin myös hyvin toimivia pitkähihaisia yläosia sisäkäyttöön. Sama pätee myös urheiluliiveihin: vaikka olen pyrkinyt valitsemaan juuri sopivan kokoiset liivit, toisinaan saan jopa verinaarmuja ihoon liivien reunakohdista.

 75. sk says:

  Mielestäni Bia Brazil:n mallistosta puuttuu mukavat treenitopit. Tämän hetkinen valikoima on liian pientä ja pinkeää.

  Toivoisin jonkin hieman pidemmän mallin, jossa olisi painijanselkä. Ja sellainen jossa ei ole sisäänommeltuja liivejä (kun meillä naisilla on jokaisella niin erikokoiset ja -muotoiset rinnat, että one-size ei vaan sovi kaikille). Väreinä perus musta, sininen, vihreä, keltainen ja tumma lila olisi mielestäni parhaat. Leopardi-kuosit ja räiskyvä pinkki jää kyllä minulta kaupan hyllylle odottamaan rohkeampaa treenisisarta 😉

  Housuissa olen mieltynyt kovasti capri-malleihin mutta niistä puuttuu yksi ominaisuus, joka tekisi niistä täydelliset, nimittäin pieni tasku johon voi laittaa pukukaapin avaimen tai pienen mp3-soittimen. Itseäni kiinnostaisi myös kovasti jo mainitut pitkät, hieman väljemmät treenihousut, joissa olisi kuminauha lahkeissa.

 76. Susanna Medeiros says:

  Brasiliassa itse käyneenä, voin sanoa että siellä treenivaatteet ovat kauniita ja mukavia, sellaisia että niitä pitää mielellään päällä, itse oikein odotan sitä aikaa päivästä että pääsen salille ja saan pukea sporttisen kauniit vaatteet päälle. Kun näyttää hyvältä, tuntuu hyvältä. Turhaan salille pitäisi laittaa poikaystävän iso paita ja lökäpöksyt, kun voi salillakin olla kaunis ja naisellinen, vaikka sinne ilman meikkiä ja hiukset poninhännällä menenkin :-)

  Mielestäni Bia Brazilin uusin kampanja Galaxy on aivan ihana! Naisellinen, erikoisin leikkauksin, ja valikoimasta löytyy sopivia vaatteita kaikille. Väritykset ja yksityiskohdat ovat kauniita, ja tykkään eritoten housujen ja shortsien muotoilusta.

  Itelläkin Brassimatka taas haaveissa ja sinne mennessä haluan näyttää yhtä hyvältä kuin lattarisisaret 😉

 77. sari says:

  Pitkämallinen t-paita/toppi, joka peittää kriittiset kohdat edestä ja takaa. Tosin saavat olla vartaloa myötäileviä, jotta kehittyvät muodot tulee kuitenkin kannustavasti esille! Värinä musta/tummanharmaa alaosa, yläosassa sama taustaväri ja muutama tehosteväri, jonka väri voi toistua esim. Urheilukengissä/Hiusdonitseissa tai muissa asusteissa:)

 78. milja says:

  Neon värejä treenivaatteisiin! Ois kiva kun ois kirkkaat värit korostamassa rusketusta kesällä! :)

 79. sisko says:

  Pienikokoisena ja lyhyenä olen huomannut että pitkälahkeiset jumppahousut ovat aina liian pitkät. Joskus olisi ihana löytää sopivan pitkät ilman että tarvitsee viedä lyhennettäväksi tai taittaa kuminauha kaksinkerroin vyötäröltä. Vaihtoehtoina olen käyttänyt capripituisia mutta talvella pitemmät tuntuisivat mukavammilta.
  Ennen kaikkea toivoisin jumppavaatteisiin väriä. Varsinkin toppeihin, sama piritys voisi kertautua housuissakin. Myönteistä olisi kun löytyisi kokonaisuus, lämppäreineen, joka olisi samaa sarjaa. Joskus olisi kiva fiilistellä niinkin kuin että jokainen jumppavaate on koottu eri valmistajien tuotteista.
  Kesäksi ulkolenkkeihin kivat lyhyet shortsit olisi plussaa. .antaisi tavoitettä treenata reidet siihen kuntoon, että niitä kehtaisi näytellä ;).
  Tärkeintä kuitenkin kunnon treenikangasmateriaalit, jotka kestävät edes jonkun aikaa nyppyyntymättä tai virahtamatta. Nämä ovat kuitenkin hinnaltaan sitä luokkaa että olisi kiva käyttää kauemmankin aikaa, kun niihin satsaa.

 80. Hanna says:

  Kivoja, ohuita pitkähihaisia treenipaitoja, niille on tarvetta! Sekä vähän löysemmän mallisia pitkiä housuja, joissa kiristys lahkeissa. Ei liian löysiä ja isoja, mutta sellaista ilmavaa ohutkankaista..

 81. Marita says:

  Ohuet, vetoketjulliset puserot/hupparit, niitä lisää! Ihan supereja salille, jumppiin, vapaa-aikaan, tai ihan minne ikinä meneekin:) Myös lämmittelyyn erinomaisia.

 82. Smarde says:

  On motivoivampaa treenata, kun on itseensä tyytyväinen vaikka kroppa ei täydellinen olisikaan: siispä urheiluvaatteisiin ehdottomasti OPTISTA VAIKUTELMAA tuovat vaatteet! Oheisessa videopätkässä esimerkki juhlavaatteesta:
  http://www.iltalehti.fi/iltvmuotijakauneus/20121026014001443_v7.shtml

  Eli ajatellen tuotakin yläosaa, sopisi hyvin urheilutoppeihin. Samalla periaatteella voisi tehdä tummilla ja vaaleilla / kirkkailla ja pastelliväreillä sekä liukuväreillä “muotoiltuja” paitoja sekä housuja. Näitä odotellen : )

 83. Minna says:

  Kaipailisin muutamia pitkähihaisia treenipaitoja ja tällä hetkellä käytänkin lähinnä miesvartaloille suunniteltuja rushguardeja, jotka istuvat hyvin, näyttävät hyviltä, lämmittävät ja toisaalta hengittävätkin. Ongelmana on lähinnä se, ettei rinnat mahdu miestenmalleihin kunnolla ja treenatessa paidat rullautuvat ylös, koska etuhelma jää liian lyhyeksi ja värit ovat muutamia lukuunottamatta tylsiä.

  Rintavana kaipaisin myöskin vähän vähemmän antavilla kaula-aukolla varustettuja toppeja. Housuista sellaiset betterbody-tyyliset, jossa istuvuus on hyvä pepussa ja lantiolla, mutta reisistä löytyy väljyyttä, miellyttävät ehdottomasti eniten.

  Ja soittimelle tasku on aina plussaa, nyt se kulkee milloin olkapussissa tai vyötäröllä trreenistä riippuen ja aina kuulokkeiden piuhoihin sotkeutuu ennemmin tai myöhemmin jos ei koko soitin kopsahda lattialle.

 84. Sofia says:

  Hei Jutta!

  Kiitos blogistasti ja mielenkiintoisista ohjelmistasi. :) Itse treenaan salia ja tanssia useampana kertana viikossa ja treeneihin lähden yleensä iltapäivällä suoraan töistä, jolloin lounaasta on ehtinyt jo kulua aikaa eikä välttämättä ehdi enää syödä kunnon ruokaa ennen treeniä. Asiani koskeekin tätä, sillä vaikka olisikin aikaa syödä kunnolla ennen tunnin alkua, niin ainakaan omalle keholle ei sovi minkään kiinteän ja täyttävän annoksen vetäminen ennen suoritusta, sillä se tekee ähkyn ja epämukavan olon ja välillä alkaa vatsaankin pistää.

  Olen alkanut suosia proteiinijuomia ja -patukoita ennen treeniä, sillä ne antavat energiaa, mutta eivät täytä liiaksi vatsaa, vaan sulavat nopeasti. Olen pannut kuitenkin merkille, että ravintosisältö näissä tuotteissa vaihtelee kuitenkin merkittävästi, tuote saattaa sisältää etenkin sokeria todella paljon ja proteiinia vastaavasti suhteessa turhan vähän. Protskujauheet taas ovat niin hintavia, etten raaskiksi sekoitella niitä muuta kuin punttitreenin päätteeksi lihaskasvun turvaamiseksi.

  Toivoisinkin sinulta blogiisi kattavaa postausta erilaisista kaupassa myytävistä proteiinijuomista ja -patukoista ja no, miksei vaikka myös protskujauheistakin: mitkä tuotteet ovat mielestäsi hyviä ja lähes päivittäiseen käyttöön sopivia ja mitkä puolestaan kannattaa suosiolla jättää kaupan hyllylle? Minkätyyppinen tuote sopii minkäkinlaiseen treeniin ja ennen vai jälkeen nautittavaksi? Olisi kiva, jos kirjoittelisit muutenkin mielipiteitäsi ja ajatuksiasi aiheesta ja jakaisit jotain hyödyllisiä vinkkejä lisäravinteiden käytöstä meille arkiliikkujille.

  Aiheesta olisi minulle iso apu, toivottavasti myös monelle muullekin! :)

 85. Stiina W says:

  Omalle kroppamallille sopivia treenivaatteita on todella vaikea löytää. Harrastan salillakäyntiä, joogaa ja lenkkeilyä. Toivoisin löytäväni kaupasta tummasävyisiä housuja, joissa olisi takapuolta korostava leikkaus (esim. poikittaissauma pepun korkeimmassa kohdassa). Paidoissa olisi kiva löytää pirteissä väreissä sekä lyhyt-että pitkähihaistamallia, joissa olisi tarpeeksi pituutta helmassa. Mikään ei ole raivostuttavampaa kuin kiskoa kesken treenin ylös kiipeävää paidanhelmaa alas!

 86. Ulla 150cm says:

  Täällä olisi toiveena treenitopit jotka peittäisivät tissit kunnolla. Että kun tekee vaikka maastavetoja niin ei tarvi miettiä että mihin päin kumartaa ettei kukaan näe tissejä. Ei tietysti tarvi mitään siveyden sipuli paitoja olla mutta se vaikeasti löydettävä kultainen keskitie ois kiva. :)

  Listaan laittisin myös:
  -moniväriset topit
  -teknistä materiaalia olevat alushousut (monia eri malleja)
  -teknistä materiaali oleva pitkähihainen, joka olisi hienon näköinen eikä väliasuste, jotta voisi käyttää lämmittelyn aikana
  -eri lahjemitoilla olevat legginsit lyhyemmille treenaajille
  -pantoja, kumilenksuja tai muita värikkäitä päähineitä sisä- JA ulkokäyttöön että saa ponkkariin yltämättömät hiukset pysymään pois silmiltä.

  Kiitos :)

 87. Myran says:

  Lihaville sopivia vähän väljempiä malleja. Treeni-into kummasti nousee kun löytää nätit ja itselle sopivat treenivaatteet, josta ei ihan jokainen läskimakkara erotu.

  Lisäksi treenihousuja lyhyellä mitoituksella, ettei aina tarvitse pitää capreja (jotka kaltaiseni 160 senttisen pätkän päällä näyttää lähinnä siltä, että olen hankkinut muutaman sentin liian lyhyet housut).

 88. TerhiS says:

  Mä kaipaan treenihousuja joihin mahtuisi hieman isompikin takamus, ilman että lahkeet on jäätävän pitkät. Kun pituutta on huikeat 165cm niin lähes kaikki housut on liian pitkiä. Ja jotakin muuta kuin mustaa tai pinkkiä.

 89. marru says:

  Itse kaipailisin värikkäitä treenihousuja. Niin vartalonmyötäsiä trikoita kuin sitten väljemmän mallisiakin. Kaikki kirkkaat värit ja villit kuvioinnit houkuttelisi :).

  Muuta mukavaa mitä mieleen tuli: pitkähihaisia ohuita teknisiä paitoja, haaremihousumallisia rentoja capreja ja näppäriä huivi/pantasysteemejä pitämään kutrit kurissa :).

 90. Kerttuli says:

  Hei!
  Toivoisin salihousuissa olevan enemmän valinnanvaraa. Nyt lähes kaikki ovat ihoamyötäileviä, alhaalta saattavat kyllä olla leveät, mutta löysyyttä saisi olla hiukan myös reiden alueella. Meitä erilaisilla polvitukirakennelmilla (keveimmillä ja raskaimmilla versioilla) varustettuja urheilijoita näkyy salilla päivä päivältä enemmän, niin olisi kiva löytää housuja, joihin saisi nämä tuet hyvin mahtumaan. Gollege-housut kun ovat usein liian paksut ja hankalat. Tässä polvinivelrikkoisten luvatussa maassa tarvetta olisi. Toinen toive treenivaatteisiin on se, että myös ns. kapealanteisille salitreenejä harrastavalle naiselle olisi kiva löytää sopivia housuja. Siis sellaisia, joissa vyötärön ja lantion suhde on normaalia “naistenmallia” lähempänä toisiaan. Usein kun löytää lantiosta sopivat, tippuvat housut vyötäröltä, kaikkien ongelma kun ei ole päärynävartalo

 91. Sini says:

  Kaipaan naisellisia treenivaatteita, varsinkin kun olen tutustunut samban tanssimiseen. Kaipaan sellaista tennishameen kaltaista vaatetta, hametta jossa on samassa ommeltuna alla hot pantsit. Saisi olla vähän pidempiä kuin tennishameet. Saavat olla naisellisia ja värikkäistä, ehkä jopa röyhelöitä!! 😀 olisi ihana mennä tanssimaan vaatteessa, jossa liikkeet näkyvät hyvin ja pääseen oikeeseen fiilikseen!

 92. Jutta Gustafsberg says:

  Ihania ideoita! Hetki menee, että saan nämä tiiviiseen muotoon.

  Arvoin sattumanvaraisesti seuraavat voittajat ja heille lähtee Superdieetti valmennuspaketti:

  Annepa (24.1)
  Maisa (23.1)

  Laittakaa koodia info@fitfarm.fi

  Ideoita otetaan edelleen vastaan. Iso kiitos kaikille!

 93. Ellu says:

  Täällä ainakin kaivataan pitkäselkäiselle korkeaa vyötäröä ja pitkiä paitoja ilman tunika-efektiä. Ei o kiva kyykkää jos vilkkuu mitä sattuu 😀

  Toki myös olisi hienoa jos paidoissa, esim talvea ajatellen, olisi korkeita kauluksia, jotka ylettävät myös jopa suun korkeudelle. Vanhan ajan kaulurit kunniaan!

 94. Kaisu says:

  Isorintaisena treenaajana kaipaisin enemmän paitoja, joissa leikkaus ei toisi muotoja “liikaa” esille. Hihattomia ja naruolkaimisia toppeja on liikaa tarjolla, hyvin leikattuja hihallisia treenipaitoja vähemmän. Ja tietysti väriä meille tänne kylmään maahan. 😉

  Sitten vielä kännykkäkansa kaipaisi varmasti treenivaatteisiin taskua, johon älypuhelin mahtuu, kun musiikkia kuitenkin kaipaa treeniä vauhdittamaan.

 95. Johanna says:

  Hyvännäköiset pitkät legginsi-malliset jumppahousut joissa olisi korkea vyötäry kun vielä noi jenkkakahvat ei oo sulaneet. :) Ja pirteän värisiä toppeja (lohenpunainen, pinkki ja turkoosi on ihastuttavia värejä treenivaatteissa, niitä oon kadehtinut muiden päällä.)

 96. Taina says:

  Vähän ollut kiirettä, joten vastaus myöhästyy mutta silti: Treenihousut ovat nykyään lähinnä mustaa tai joskus löytää jopa lilaa. Itselläni on yhdet harmaat. Olisi kiva, jos niissä olisi vähän muutakin väriä. Toinen toive on, että pitkälahkeisia housuja olisi senttikoossa. Itse 155 cm pitkänä ostan monet housut nuoriso- tai lasten puolelta, mutta treenihousuja ei lasten koossa minun asuinkaupunkini liikkeissä ole. Kaprit ostan ja lahkeen pituus on sitten vähän missä sattuu.

 97. Shiri says:

  Hanskat! Kaupoissa on melko kehnoja hanskoja tarjolla, eikä erityisesti naisten käsineiden valikoimissa ole kehumista. Monet S-koon hanskat jäävät pienestä koosta huonosti istuviksi. Urheilukauppojen yms valikoimissa on liian vähän hanskoja, missä on kunnollinen rannetuki.

 98. maiju says:

  Lululemons vaatteita kun saisi niin olisi aaaivan mahtavaa. Tuntuu hyvältä, näyttää paremmalta ja antaa täydellisen muodon :)

Kirjoita vastaus