Pieni tuulihattuopas :)

20.1.2013 Kirjoittaja: Ulla Svensk

Tuulihatut sopivat juhlaan kuin juhlaan, ne voi täyttää makealla tai suolaisella täytteellä. Olenpa joskus syönyt niitä ilman täytteitäkin!
Kokosin tähän erilaisia vinkkejä tuulihattujen valmistamiseen sekä suolaisia että makeita täytteitä.

Mistähän tuulihatut ovat muuten saaneet nimensä?  Voisiko se olla siitä että tuulihattu on niin kevyt että lentää vaikka tuulen mukana ;)

Perus tuulihattumassa:

2 dl vettä
75 g voita tai margariinia
1½ dl vehnäjauhoja
3 kananmunaa

Kiehauta vesi ja rasva kattilassa. Lisää vehnäjauhot ja kuumenna voimakkaasti sekoittaen kunnes massa irtoaa kattilan reunoista.
Kumoa seos kulhoon ja anna sen jäähtyä kunnolla.
Lisää kananmunat tksitellen joukkoon sähkövatkaimella vatkaten.
Pursota massasta nokareita leivnpaperilla vuoratulle uunipellille.
Paista uunin keskitasolla +225 asteessa noin 20 minuuttia kunnes tuulihatut ovat kauniisti ruskistuneet.

___________________________________________

Makeita täytteitä:

Mansikka-kermatäyte

150 g mansikoita pieneksi pilkottuina
2 dl vispikermaa vaahdotettuna
200 g vaniljarahkaa
1 rkl tomusokeria
—————————-

Helppo suklaatäyte:

150 g tummaa suklaata sulatettuna
2 dl vispikermaa vaahdotettuna
2 tl vaniljasokeria
————————–

Pistaasi-valkosuklaatäyte:

2 dl vispikermaa vaahdotettuna
1 dl pistaasipähkinöitä murskattuna
100 g valkosuklaata sulatettuna
2 rkl sokeria
___________________________________________

Suolaisia täytteitä:

Kinkkutäyte

½ omena pieneksi pilkottuna
200 g ruohosipulituorejuustoa
100 g ranskankermaa
100 g kinkkukuutioita
1 tl sokeria
½ tl mustapippuria
————————-

Aurajuustotäyte:

2 dl vispikermaa vaahdotettuna
200 g mangotuorejuustoa (tai muuta maustettua tuorejuustoa)
100 g aurajuustoa murusteltuna
———————–

Kylmäsavulohitäyte:

100- 150 g kylmäsavulohta pieneksi pilkottuna
200 g valkosipulituorejuustoa
100 g smetanaa
tuoretta tilliä maun mukaan
sitruunapippuria maun mukaan

Vinkkejä:

- vatkaa kananmunat yksitellen riittävän kauan seokseen.
- laita tuulihattumassa pursotinpussiin jolloin ne on helppo ja nopea tapa  pursottaa samankokoisiksi nokareiksi.
– älä avaa uunin luukkua tuulihattujen kohotessa.
- voit pakastaa täyttämättömät tuulihatut ja sulattaa ennen juhlia.
- tuulihatut voi täyttää halkaisemalla ne ja lusikoimalla täyte sisään tai pursottamalla täyte työntämällä pursotinpussin aukko tuulihatun sisään.
- täytä tuulihatut mahdollisimman lähellä tarjoiluajankohtaa, näin tuulihatut pysyvät hyvinä.

Aiheet: , , , , ,

Yksi vastaus artikkeliin “Pieni tuulihattuopas :)”

  1. res kirjoitti:

    Tämä tuulihattu ohje on kaikkien aikojen paras, onnistuu ihan joka kerta !
    Kiitos siitä kovasti !

Kirjoita vastaus