Kuulas, raikas ja hehkuva talvimeikki

18.1.2013 Kirjoittaja: Mariela Sarkima

Lehdissä alkaa pikkuhiljaa näkymään ensimmäisiä juttuja tulevan kevään ja kesän vaate- hius- ja meikkimuodista. Pysähdytään kuitenkin vielä hetkeksi tähän talveen. Millainen voisikaan olla talven 2013 teemameikki? Mielestäni se on ehdottomasti kuulas, raikas ja hehkuva, juuri tuollainen, kuin Drew Barrymorella allaolevassa kuvassa! Tällainen meikki on toki aina trendikäs, mutta nyt juuri tuntuu siltä, että luonnollisuus ja raikkaus ovat ehdottomia avainsanoja ainakin omassa talvimeikissäni.

Drew Barrymoren ihastuttava talvityyli, kuva via intothegloss.com

Nyt kun iho punoittaa jatkuvasti pakkasen ja lämmitetyn huoneilman ansiosta, tasainen meikkipohja on todella tärkeässä roolissa. Toinen hyvä syy meikkivoiteen päivittäiselle käytölle talvisin on ihon suojaaminen. Kosteuttavalla meikkivoiteella tehty meikkipohja antaa nimittäin sopivasti lisäsuojaa pientä pakkasta ja kylmää viimaa vastaan. Kuulain pohjameikki syntyy ilman puuteria, lisäraikkautta kasvoille saa sipaisemalla valokynää silmänalusten tummiin kohtiin.

Jos ihon pinta on kuiva, kevyt hehku oikeissa kohdissa saa kasvot näyttämään terveiltä ja raikkailta. Poskipäät, kulmaluut ja amorinkaari kuulottuvat kauniisti hehkuvoiteella. Poskipunissa suosin itse voidemaisia versioita, jotka sulautuvat ihon pintaan puuterimaisia tuotteita paremmin.

Luomiväripaletit: Clarins, meikkivoide: Lumene, valokynä: L’Oréal Paris, Hehkuvoide: Kicks, voidemainen poskipuna: YSL

Viileänvaleat luomivärit sopivat talven sävyihin täydellisesti. En välttämättä tekisi silmämeikkiä sillä kaikista lumenvalkoisimmalla luomivärisävyllä, mutta pehmeä beige, pastellit, tai vaikkapa kylmä hiekanruskea toimivat mainiosti. Jos silmämeikkiin haluaa ilmavuutta, rajaukset kannattaa pitää hyvin ohuina, tai ne voi jättää kokonaan pois. Ohut ruskea kynärajaus aivan yläripsien tyvessä antaa ripsille tuuheutta ja muotoilee silmää tekemättä meikistä kuitenkaan tukkoisen oloista. Alaluomelle ei tarvita rajausta, korkeintaan ihonsävyinen sisärajaus katsetta kirkastamaan!

Moni välttelee huulipunien käyttöä kuivan talvi-ilman takia. Raikas talvimeikki ei välttämättä kaipaakaan vahvoja huulia, sävytetty huulivoide riittää tuomaan riittävästi sävyä ja kiiltoa huulille. Oma suosikkini on Korresin Jasmine-huulivoi, jossa yhdistyy hoitavuus + täydellinen nuderoosa sävy. Kokoelmaani kuuluu myös korallioranssi Mango ja väritön Guava. On mistä valita! :)

Korresin huulivoikokoelmani

Kaunista viikonloppua,

Aiheet: ,

Kirjoita vastaus