Mikä ihmeen personal trainer?

16.1.2013 Kirjoittaja: Jutta Gustafsberg

Personal trainer, eli omavalmentaja on henkilö, joka auttaa asiakastaan motivoimaan ja saavuttamaan omat tavoitteensa. Jos näet lyhenteen PT, niin se tarkoittaa juuri kyseistä henkilöä.

Personal trainerien käyttö on yleistynyt viime vuosien aikana Suomessa voimakkaasti. Jos mennään viisi vuotta taaksepäin, niin PT:n käyttö oli vain herrojen herkkuja ja toki rapakon takana jokaisella Hollywood julkkiksella oli oma valmentaja.

Mutta tänä päivänä PT:n kanssa treenaavat ihan tavalliset ihmiset. Samanlailla, kun joku menee kampaajalle tai hierojalle, voidaan nykypäivänä mennä treenaamaan yhdessä personal trainerin kanssa.

PT valmennus sopii hyvin monenlaisille ihmisille. Jos olet mukavuudenhaluinen ja kaipaat takamukselle potkijaa, niin suosittelen ehdottomasti! Valitse itsellesi todella tiukka traineri, ettet pääse lusmuilemaan. Kun olet tilivelvollinen syömisitäsi ja treenaamisestasi, niin se auttaa onnistumaan.

Monelle liikunnan ja kuntosalitreenin aloittaminen on uutta ja vierasta. Kuntosali näyttää lähinnä kidutuskammiolta, eikä ole mitään tietoa miten liikkeet suoritetaan oikein, turvallisesti ja tehokkaasti. Siksi trainerin kanssa on turvallista ja mukavaa mennä salille. Juuri sinun tarpeisiisi suunniteltu treeniohjelma tulee tehtyä tehokkaasti.

Personal trainer auttaa myös silloin, kun olet harjoitellut jo vuosia, ja treeni junnaa paikoillaan. Haluat nousta seuraavalle tasolle.

Iällä ja sukupuolella ei ole väliä. Ei myöskään sillä, mikä on oma tavoitteesi. Se voi olla 70 kilon painonpudotus, lihasmassan kasvattaminen, verenpaineen alentaminen, diabetes riskin poistaminen, penkkipunnerrustuloksen kasvattaminen, bikini fitness kisassa kilpaileminen tai jotain aivan muuta.

Mutta äärimmäisen tärkeää on, että valitset ammattitaitoisen personal trainerin! Tärkein käytikortti hyvällä valmentajalla ovat asiakkaat, joiden kanssa hän on työskennellyt. Jos valmentajalla on ollut juuri sinunlaisiasi ihmisiä valmennuksessa, ja hän on saanut heidät sellaiseen kuntoon kuin itse tähtäät, niin ollaan jo lähellä!

Selvitä, mitkä ovat PT:n valmennusmetodit ja mieti, sopivatko ne juuri sinulle. Valitse valmentaja siis omien tavoitteidesi mukaan. Meillä FitFarmilla ei valmenneta maratonareita ja juoksunharrastajat ohjaammekin suosiolla toisille tahoille. Vastaavasti kestävyysvalmentaja ei valmenna kehonrakennuskisaan tähtäävää.

Kukaan valmentaja ei voi olla hyvä kaikessa! Hyvä personal trainer on sellainen, että hänellä on osaamista tiettyyn alaan ja se täytyy kohdata juuri sinun tarpeesi. FitFarmilla valmennus perustuu siihen, että valmennettava punnitsee ja valmistaa ruokansa, joskin helpot sellaiset. Ruokavalio on siis tarkka. Jokainen suorittaa kuntosali- tai kotitreeniharjoituksia ja tarpeen mukaan sitten lisätään muut tarvittavat elementit. Meillä on tiukka linja, emmekä silittele suklaan syönnistä kenenkään päätä :) Se ei sovi kaikille, eikä ole tarkoituskaan. Olemme valinneet varsin armottoman linjan ja meille seulotaan sellaiset ihmiset, jotka tätä itse haluavat.

Jos rahat eivät riitä PT-valmennukseen, niin valmennus voi olla tavoite siinä missä etelänmatkakin!

Toivotan kaikille liikunnan iloa ja terveitä elintapoja!

 

 

 

Aiheet:

9 vastausta artikkeliin “Mikä ihmeen personal trainer?”

 1. Kerttuli says:

  Hei!

  Yksi parhaimmista päätöksistäni/sijoituksistani viime vuosien aikana on ollut oman PT:n hankinta. Minulla lähtökohdat olivat niin hankalat, että ortopedini suosituksesta valitsin ohjaajan, jolla on fysioterapeutin koulutus taustalla. Lisäksi kuuntelin ja katselin niitä, jotka olivat olleet hänen valmennuksessaan. Nappivalinta! Kun valmennus perustuu täydelliseen rehellisyyteen ja luottamukseen puolin ja toisin, niin yhteistyö sujuu. Silti mielestäni edelleen kaiken perustana on oma päätös siitä, mitä todella haluaa. Ei paraskaan ohjaaja voi määränsä enempää tehdä.
  No olenko erityisen varakas? – ihan tavallinen palkansaaja, kyse on vain siitä miten priorisoi tarpeensa ja menonsa.
  Hyvää alkanutta vuotta kaikille! :)

 2. Nina says:

  Moi!!!
  Mulla kans ollu PT viime huhtikuusta ja aika huimia tuloksia kunnon suhteen tullu :)!!!
  Toivottavasti jossain vaiheessa tulee ohjelma miten kaikki laihduttajat Superdietissä voivat nykyään ja onko pysytty/päästy tavoitteisiin!! Ihana seurata menestystarinoita ja miten innoissaan ihmiset on kun tajunneet uuden elämän!!
  Tsemppiä kaikille ja nautitaan elämästä!!
  Ps. Kiitos Jutta ihanasta blogista ja innostuin SD:stä ja liityin siihen 7.1…!!

 3. Laura says:

  Pt-tuntejahan voi ostaa myös kuuriluontoisesti, itse ostin juuri 5 kertaa; treenataan 1/krt viikko yhdessä ja menen saman treenin itsenäisesti 2 krt/viikko. Olen aina liikkunut paljon, mutta kuntosalilla käymisestä on aikaa; näin on ollut paljon tehokkaampaa kun että itse “vaeltaisi” laitteesta toiseen, eikä mennyt rahasummakaan ole kohtuuton, saman saa helposti menemään baarireissuihin tai shoppailuun.

 4. Esmee says:

  Moi Jutta!

  Voisittekohan joskus tehdä vielä sellaista ohjelmaa, jossa tällaiset normaalipainossa olevat, kenellä ei ole laihduttamistavoitetta, tähtäävät lihaksikkaampaan vartaloon? Olisi kivaa seurata myös tällaisten projektien etenemistä ja huomata, miten pitkään oikeasti tulosten syntymiseen menee :)

  • miisu says:

   Noita ohjelmia saa suht edullisesti Fitfarmin nettiohjauksissa. Olen itse ottanut osaa Lite-valmennuksiin (kesto 3 kk) ja normaalipainoisena. Hyvällä ohjelmalla lihasta on syntynyt ja olo on ollut loistava. “Ongelmana” pyöristyneiden lihasten kanssa on ollut vain se, että paidat kiristävät nyt hartioista, eivät vyötäröstä 😀

   • Esmee says:

    Juu, siis ite oon just siinä tän kevään litessä mukana :) Olis vaan kivaa seurata myös sellaista ohjelmaa, missä henkilöiden tilanteet olis lähellä omaa tän hetkistä elämäntilannetta!

 5. MK says:

  Moikka!

  Huomasin superdieetti ohjelmassa, että laihduttaja punnitsi ruoka-aineet ennen kypsennystä (broilersuikaleet). Punnitaanko siis esim, myös riisi tai taysjyväpasta ennen kuin ne keitetään vai vasta kun kypsennettynä laitetaan lautaselle? Määrällisesti ero on suuri kun sitoo niin paljon vettä.
  Kiitos vastauksesta jo etukäteen. :)

  • Hanna says:

   Moi. Sen verran osaan sanoa kun 2012 osallistuin GoFatGo:hon että kaikki ruoka-aineet punnitaan kypsentämättöminä.

 6. Laura says:

  Täällä puhutaan paljon PT:n erinomaisuudesta. Ihan hyvä juttu varmaan joo. Omaa kokemusta Personal Trainerista ei ole toistaiseksi, koska liikun pyörätuolilla. Onko kukaan nähnyt/kuullut yhdenkään pyörätuolilla liikkuvan ihmisen käyttävän näitä palveluita?

  Ruokavalio-ohjeet vähän liikkuvalle ihmiselle kiinnostaisi myös…

  Kiitos Jutalle ohjelmasta!

Kirjoita vastaus