Kakkutikkarit

13.1.2013 Kirjoittaja: Ulla Svensk

Cakepopsit ovat tosi helppoja ja kivoja tarjottavia.
Nämä sopivat mm. ystävänpäivään, jolloin yhden tikkarin voi kääriä sellofaanipussiin, ympärille vain kaunis nauha ja kiitos ystävälle-kortti

Nämä voi myös hyvin pakastaa koristelun jälkeen ja ottaa sulamaan esim. päivää ennen juhlia jolloin aikaa jää muihin juhlajärjestelyihin.

2 ½ dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
½ dl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
150 g voita
2 kananmunaa

paiston jälkeen:
200 g appelsiinin makuista tuorejuustoa

kuorrutus:
valkosuklaata ja vaaleanpunaiseksi värjättyä valkosuklaata (värjäys tomuvärillä)

koristelu:
nonparelleja

Sekoita sokeri, vehnäjauhot, kaakaojauhe, leivinjauhe ja vaniljasokeri keskenään sekaisin.
Sulata voi ja sekoita se joukkoon, lisää myös kananmunat ja sekoita taikina tasaiseksi.
Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun, puolet pienempään kuin uunipelti kokoiseen vuokaan (esim. lasagnevuoka sopii hyvin).
Paista uunin alatasolla +175 asteessa noin 25- 30 minuuttia.

Kun pohja on jäähtynyt, murenna se taikinakulhoon ja vatkaa joukkoon maustettu tuorejuusto.
Pyöritä taikinasta tasakokoisia palloja ja nosta ne jääkaappiin viilenemään.
Sulata suklaa ja värjää siitä osa jauhemaisilla tomuvärillä vaaleanpunaiseksi.
Laita tikkaritikku palloon ja kasta se suklaassa, ripota päälle nonparelleja.
Nosta tikkarit jääkaappiin jähmettymään.

Tässä jääkaapista otetut popsit valmiina kuorrutukseen:

Ensin kannattaa tehdä valkoiset ja jos haluaa muun värisiä, voi puolet suklaasta värjätä jauhemaisella värillä:

Styrox-alustaan on helppo tökätä kuorrutetut popsit:

Lopuksi käärin popsit sellofaanipusseihin ja nauha ympärille:

 

Popsit voi tarjoilla mm. näihin tarkoitetulta tarjoilualustalta.
Tulostin kuvioita tavallista vahvemmalle paperille ja liimasin ne koottuun pops-tarjoilualustaan.
Alustan voi koristella teeman mukaan, tämä alusta tulee vaaleanpunaisiin juhliin:

Aiheet: , , , , ,

28 vastausta artikkeliin “Kakkutikkarit”

  1. Maarit kirjoitti:

    Herkullisen mehevän näköisiä! Kiitos ohjeesta..oon metsästänyt hyvää cake popsireseptiä!

  2. Essuliini kirjoitti:

    Näyttää niin herkullisilta ja söpöiltä! :D

  3. Riina kirjoitti:

    Ihania! Monta kertaa olen miettinyt tekemistä mutta on aika aikaa vieviä.. Olen myös miettinyt miten valmiit tikkarit kuuluu säilyttää kun niissä on kuitenkin tuo juusto.. ja kauanko ne mahtaa säilyä? :)

    • Ulla Svensk kirjoitti:

      Oikeasti eivät vie paljonkaan aikaa, ja säilytys jääkaapissa juuri tuon tuorejuuston vuoksi :)

  4. Pupuli kirjoitti:

    Säilyvätkö popsit jääkaapissa viikkoa?

  5. Ulla Svensk kirjoitti:

    Pupuli, hmm, vikko on kyllä aika pitkä joten en ehkä säilyttäisi niin kauaa, vaan laittaisin pakkaseen valmistamisen jälkeen ja sieltä sulamaan jääkaappiin vuorokautta ennen tarjoilua.

    • Marika kirjoitti:

      Voiko siis pakastaa kuorrutettuna vai kannattaako kuorruttaa vasta pakastuksen jälkeen?

      • Ulla Svensk kirjoitti:

        Voi pakastaa kuorrutettuna, eli popsit voi tehdä ihan valmiiksi pakkaseen :) Ja pakkasesta vuorokautta ennen jääkaappiin sulamaan ja säilytyskin siellä.

        • Cake kirjoitti:

          Kokeilin pakastaa kuorruttettuina. Kun otin sulamaan, suklaakuorrutteen pintaan tiivistyi vettä ja strösselit liukeni.
          Tuli epäsiistin näköisiä. Suosittelen tällä kokemuksella pakastamaan pallot sellaisenaan ja kuorruttamaan vasta tarjoilupäivänä. Jääkaapissa kuorrute säilyi hyvänä.

  6. Anskuli kirjoitti:

    Tein näitä muuten samalla reseptillä, mutta kaupan hyllyltä osui silmään maitosuklaan makuinen tuorejuusto.. Tuli äärettömän hyviä ja suklaisia, kiitos reseptistä! Maistui meidän perheen herkkusuille :)

    • Ulla Svensk kirjoitti:

      Siis mitä, maitosuklaan makuista tuorejuustoa? En ole nähnytkään, ja pakko kyllä ostaa kun silmiin sattuu, kiitos vinkistä :)!

  7. Lizpet kirjoitti:

    Mistä noita tikkuja löytää? Vai jaksaako coctail tikku kannatella palloja?

  8. ??? kirjoitti:

    Mistä saan tikkareille tikut nopeasti???

    • Ulla Svensk kirjoitti:

      No jos hätä on kova niin ehkä kaksi grillitikkua voisi liittää jotenkin yhteen niin siitä tulisi paksumpi?

  9. maria kirjoitti:

    oi nam! tämä myös kokeillaan jossain vaiheessa!

  10. Allu kirjoitti:

    noistahan voisi tehdä karkkeja jos ei laita tikkua

  11. Annika kirjoitti:

    Kokeilin kakkutikkareita, ja ihmeekseni ne onnistuivat hienosti! Vaikka kakku ei mielestäni kohonnut juurikaan (ehkä sen ei tarvitsekaan?), ja rohkenin käyttää jätskitikkuja tikkaritikkujen sijaan. Ensi kerralla kokeilen kyllä jotakin muuta tuorejuustoa, varsinkin lasten makuun tuntuu olevan aika ytyä tuo appelsiinituorejuusto.

  12. Sopuli kirjoitti:

    Ihanan näkösiä! Pitää tehdä. Sopii lasten ja aikusten makuun.

  13. Terhi kirjoitti:

    Tuleeko tästä ohjeesta siis tuo 34 kpl tikkareita?
    Näitä pitää kyllä ehdottomasti kokeilla. :)

  14. piia heinonen kirjoitti:

    Mietin että voisiko tuorejuuston vaihtaa makurahkaan?

  15. Lyon kirjoitti:

    Ittelläni on just tikkarit jääkaapissa jäähtymässä, käytin maapähkinävoita ja tuorejuustoa :) Saa nähdä miltä maistuu sitten valmiina, mutta ainakin taikina oli hyvää :)

  16. mummu kirjoitti:

    Kuinka paljon suklaata kuorrutukseen tarvitaan?

  17. kotileipuri kirjoitti:

    Tämä on herkkuohje ja helppo, monta kertaa tehnyt. Tosin sellaisella muutoksella, että ainakin itsellä riittää 100g tuorejuustoa! Silloin kakkutikkareihin on tullut appelsiinin vieno maku ja on maistunut kaikille ikään katsomatta! :)

  18. äiti-80 kirjoitti:

    Itse tein ihan puolitettuihin grillitikkuihin, kun en leipomishimoissani saanut parempia tikkuja.Tein niin että ensin kastoin tikun suklaaseen ja sitten työnsin popsiin ja sitten vielä näin jääkaappiin tunniksi ja sitten vasta kastoin suklaaseen.

    Meillä nämä muuten maistuu koko perheelle parhaiten suoraan pakastimesta! NAM!