Operaatio kuivan talvi-ihon pelastus

11.1.2013 Kirjoittaja: Mariela Sarkima

Talvi ja iho, kas siinä pulma. Nimittäin ihon kuivuminen… Tuntuu, että vaikka mitä tekisi, niin iho on kuin kilpikonnalla. Oma ihoni ei ainakaan tunnu talvisin iholta, vaan matelijan nahalta! Muistan elävästi kun muutin v. 2003 takaisin Suomeen asusteltuani 1,5 vuotta eteläisemmillä leveysasteilla. Se oli helmikuun alkua, ja meinasin kääntyä kannoillani jo lentokentän ulko-ovilla pakkasen pamahtaessa päin naamaa. Kosteaan ilmanalaan tottunut ihoni sai todellista sokkihoitoa kohdatessaan jälleen rakkaan kotimaan vähemmän rakkaan talvi-ilmaston. Kahdessa päivässä ihoni alkoi hilseillä, kutista ja kuoritutua. Myös kauniit kynteni ja hyvin hoidetut huuleni olivat pian enää muisto vain…

Vaikka noista kotiinpaluun kauhunhetkistä on jo 10 vuotta aikaa, talven iho-ongelmat ovat edelleen jokavuotinen riesa. Ihmisen suurinta elintä, eli ihoa koetellaan usean kuukauden ajan todenteolla. Pelkkä rasvojen kanssa lotraaminen ei auta, vaan käyttöön on otettava järeämmät keinot.

Oma talvi-ihon pelastusrutiinini on tämä:

1. En käy suihkussa turhaan, vesi nimittäin kuivattaa ihoa entisestään.

2. Pidän tiskatessa ja siivotessa aina hanskoja kädessä samasta syystä, kuin edellä.

3. Luotan öljyämisen + rasvaamisen yhteisvoimaan. Usein tuntuu, ettei pelkkä rasvaaminen riitä. Kasvo- ja vartaloöljyt pehmentävät ihoa ja jättävät sen pinnan hoidetun tuntuiseksi. Kaikista kuivimmille ihoalueille, kuten huulet, kyynärpäät, polvet ja kantapäät, käytän voimaisia hoitotuotteita.

4. Kuorin ja kuivaharjaan. Kavojeni iho on tosi herkkä, eli en käytä voimakkaita, mekaanisesti kuorivia tuotteita lainkaan. Suosin pehmeärakeisia tai entsyymipohjaisia kuorinta-aineita. Kroppa sensijaan saa kyytiä kunnon suolakuorinnalla, samoin kädet. Teen kuorimisoperaation aina suihkussa, jonka jälkeen lotraan öljyillä, vartalovoilla ja-voiteilla.

 

Kaunista viikonloppua!

Aiheet: , , ,

5 vastausta artikkeliin “Operaatio kuivan talvi-ihon pelastus”

 1. 45vee pizzanaama says:

  Hyviä vinkkejä varmasti nuo kaikki. Mutta entäs kun vastassa on todellinen ongelmaiho? Atooppinen seborrea-iho.

  Talineritys on valtaisa ympäri vuorokauden ja mikä tahansa meikki “sulaa” pois. Jos käytät liian tehokkaita aineita, iho on pintakuiva ja hilseilee. Jos hoidat kuivuutta pintakuivan ihon tuotteilla, talia on jälleen niin paljon, että voisi leivän voidella. Öljyjä käyttämällä huokoset ovat täysin tukossa. Teki mitä tahansa, iho toimii kuonan poistajana, erittää kaiken rasvan ulos “härskiintyneenä”. Aknen hoitoon kokeiltuja lääkkeitäkin on kokeiltu, mutta niitä ei maksa kestä, eli se on pois suljettu vaihtoehto.

  Onko olemassakaan hoitosarjaa joka olisi suunniteltu nimenomaan seborrea-ihon hoitoon? Huomioiden myös atopian..

  En voi uskoa olevani ainoa joka tämän ongelman kanssa painii. Enhän ole?

  • helena says:

   pizzanaamalle: ei et ole ainoa : (
   Mullekaan ei käy aknelääkkeet, ainoastaan ulkoisesti käytettävät rasvat,Skinoren jne. Niitä ja apteekin perusvoiteita käytän edes jonkinlaisen tuloksen eteen. Hiukset rasvoittuvat hurjaa vauhtia, pipoa ei voi oikein käyttää kun seborrea päänahassa alkaa syyhyämään.

 2. Tuikku says:

  Gernétic-ihonhoitosarjalta löytyy apu seborreaan. Itselläni on auttanut ja olen käyttänyt sarjaa jo 10vuotta, suosittelen muillekin siitä kärsiville. Tuotteita saa vain kosmetologeilta, netistä kannattaa etsiä lähin. :)

 3. ruttu says:

  Näillä mennään, mutta minullakin on ongelmanaama, nimittäin niin kuiva, että mikään voide ei tunnu riittävän. (Kuitenkin rasvainen, eli ei voi käyttää paksuja rasvoja tai tulee finnejä.) Sensai Silkin supermoist on ainoa, mikä edes imeytyy, mutta sitäkin pitää levitellä monta kertaa päivässä. Juomavettä kuluu 3-4 litraa päivässä, mutta se ei tunnu imeytyvän elimistöön ollenkaan. Koko ajan janottaa ja iho ja silmät kuivuvat. Tämä on ollut hirvein syksy ja talvi ikinä. Toista poskea kutittaa vähän väliä ja se hilseilee. Viime viikolla iski punotus koko päiväksi, kun kuorin ihon. Mihinkähän tämä vielä johtaa..

  • Terhi says:

   Ruttu, mullakin käytössä Sensai Silk Supermoist. Käytän sitä yövoiteena. Rupesin syömään reilu kk sitten IhoOmega-kapseleita, kaksi kpl aamuin illoin. Ekan viikon jälkeen iho rupesi hilseilemään ja olin aivan äimänä, mutta kun vaan jaksoin syödä niin parin viikon jälkeen rupesi iho paranemaan ja nyt täytyy sanoa, että olen todella tyytyväinen. Iho ei hilseile ollenkaan, vaan on päinvastoin oikean hyvän ja kostean tuntuinen. Tuon Sensain lisäksi käytän päivävoiteena Vichyn Aqualia Thermal Light päivävoidetta ja kasvot pesen Vichyn kuivan ihon puhdistusmaidolla (ei vesipesua!!) ja kakkospesun suoritan apteekin Basan-merkkisellä rasvattomalla geelillä. Rutikuiva korppuihoni kiittää!!! Suosittelen lämpimästi.

Kirjoita vastaus