2013 ja elämäsi kunto!

30.12.2012 Kirjoittaja: Jutta Gustafsberg

Tuliko ähmittyä jouluruokaa kilokaupalla? Jos siihen päälle on vielä naukkailtu pari pulloa kossua, niin olo on varmasti paksu :) Ajatuksissa siintää ajatus, että aloitan dieetin kun uudenvuoden kekkerit on saatu onnellisesti ohitse. Jos ajattelet näin, niin aloita sitten myös!

Jossittelijoita ja selittelijöitä riittää, mutta todelliset tekijät päättävät tarttua oikeasti tuumasta toiseen. Tekosyyt on laitettava nurkkaan, sillä koskaan ei ole täydellistä aikaa aloittaa uutta elämäntapaa. Ammattivalmentaja olen kuullut satoja selityksiä, miksi juuri nyt ei ole  hyvä ajankohta.” Tulossa on lomamatka, ystävän synttärit, työpaikalla kiirettä, kotiäitinä on hankalaa kun lapset estää projektin, ei ole rahaa, elämänkumppani ei tue jne.”

Nämä ja kaikki muukin on selittelyä ja tekosyiden esittämistä. Jos haluaa, niin voi olla dieetillä olosuhteista huolimatta! Päätös täytyy vain tehdä!

Vuosien varrella olen nähnyt, että helpoin tapa onnistua on mennä tarkasti annettujen ohjeiden mukaan. Kun esimerkiksi otat Superdieetti ohjelman ensimmäisen viikon ruokavalio-ohjelman esiin, niin sitä todellakin kannattaa noudattaa! Ruoka-aineet, jotka siihen on laitettu on parasta mahdollista polttoainetta kehollesi huomioiden rasvanpoltto. Emme me niitä sinne huviksemme ole laittaneet!

Kun punnitsee tarkat ruokamäärät niin tietää 100 % varmasti, että laihtuu maximaalisella vauhdilla. Jos menee sinne päin, tulee helposti tunne, että otan pikkuisen vielä lisää. Tai hetken kuluttua huijaa itseänsä sanomalla, että edellinen ruoka oli varmasti hiukan liian pieni, joten voin kyllä ottaa pienen ylimääräisen välipalan.

Mieli huijaa myös kehoa sanomalla, että nyt maha kurisee ja heikottaa. Olen tainnut syödä liian vähän ja verensokeri laskee. Äkkiä siis suklaapatukan kimppuun.

Kaikelta tältä välttyy, kun menee ohjeen mukaan. Minä ja Teamini ottaa vastuun, että jokainen laihtuu kun noudattaa ohjeita! Yksi tärkeä syy onnistumiseen on myös tuki, jota projektissa tarvitaan. Siksi keskustelufoorumi muiden dieettaajien kesken on huippu juttu.

Tästä trailerista saa ainakin meitsi heti dieetti ja kuntoiluinnon päälle!

Ja tietysti keskiviikkona kl0 21 Liviltä alkava Jutta ja Puolenvuoden Superdieeti ohjelma antaa myös lisäpotkua projektiin!

Mutta koska osa naisista kertoi, että heille sopisi paremmin noudattaa hieman pehmeämpää tapaa dieetin ja liikunnan suhteen, päätimme tarttua tuumasta toimeen. BestShape on syntynyt. Nyt olen sitten virallinen kirjailija :) Olen tehnyt yhteistyössä ravintoterapeutti Tiina Hälvän kanssa työkirjan naisille.

Työkirjassa on jokaiselle päivälle oma sivu, jonne kirjaat päivän tekemiset ja ruokailut. Viikko suunnitellaan etukäteen ja koostetaan aina yhteen. Mukana on tehtäviä, joissa joudut itse pohtimaan elämääsi ja valintojasi. Olen tosi iloinen ja tyytyväinen, että saimme kuluneen vuoden aikana hiottua kirjan sellaiseen kuntoon, että se on nyt nähnyt päivän valon.

Dieettaat ja treenaat sitten millä tahansa systeemillä, niin tee joka tapauksessa! Ei ole parempaa sijoitusta kuin oma terveys! Ylipaino on merkittävä terveysriski ja jos ei ole kiistäminen, etteikö treenattu ja kiinteä vartalo olisi kaunis niin naisella kuin miehelläkin!

Tämän viikon kysymys kuuluu: Anna vinkki kotiäideille, jotka kokevat dieettaamisen ja kuntoilun haastavaksi. Arvon BestShape työkirjan ja kotijumpan yhdelle ihmiselle.

Ihanaa ja onnellista vuotta 2013. Blogini päivä siirtyykin keskiviikolle, joten ollaan pian kuulolla!

 

Aiheet: , , , ,

33 vastausta artikkeliin “2013 ja elämäsi kunto!”

 1. Esmee says:

  Ilmottauduin heti nyt tammikuussa alkavaan Liteen. Odotan niin innolla. Haaveissa lihaksikkaampi vartalo ja päätin, että turha siitä on enää haaveilla että nyt on se toteutuksen aika :)

  Olen tosiaan 1,5 v. pikkulapsen äiti. Raskausaikana painoa tuli noin 18 kg ja sai tullakin, koska olen aina ollut hyvin hoikka. Uskon, että hyvä fyysinen kunto edisti toipumistani synnykyksestä ja raskaudesta todella nopeaan. Muutama kuukausi synnytyksen jälkeen olin jo normaalimitoissani, tietysti vatsanalueella oli löysyyttä havaittavissa :) Noin 3 kk synnytyksen jälkeen liikunta koostui hyvin pitkälle vaunuttelusta vain. Kun 3 kk tuli täyteen, aloitin lihaskunnon treenaamisen kotosalla. Ihan perusliikkeitä ja aluksi vähän kerrallaan. Sitten lisäsin yhden ryhmäliikuntatunnin viikossa ohjelmaan kerrallaan, ettei alkanut tuntua liian raskaalle. Sitten pikkuhiljaa otin toisen ryhmäliikuntatunnin mukaan ja ajoittain kuntosalille. Nyt olen palannut töihin ja silti viikko-ohjelmaani kuuluu aamuisin lenkki koiran kanssa raittiissa säässä ja 3 kertaa viikossa kuntosaliharjoittelu tai vaihtoehtoisesti kotona kahvakuulaa/lihaskuntoa käsipainoilla/kehonpainolla.

  Niin, mistä se aika. Noh, silloin kun olin kotona, kotijumpat suoritettiin lapsen päiväuniaikaan. Lisäksi lenkit sujui hyvin vaunujen kera. Pyykit ja tiskit saivat jäädä iltaan kun isäntäkin oli kotona. Isäntä auttoi ihan mielellään, koska huomasi minun olevan paremmalla tuulella, jos sain kotitöissä apua :) Näin sain aikaa itselleni. Nyt kun olen palannut töihin, herätyskello soi klo. 5.00 ja kuppi kahvia naamaan, jonka jälkeen koiran kanssa aamulenkki. Työpäivän jälkeen käyn suoraan salilla ja jos jostain syystä en ehdi, odottaa kahvakuula/puntit kotona kun lapsi menee kahdeksan aikaan nukkumaan. Siinä on vielä ihan hyvin aikaa. Ja syömiset hoituu myös säännöllisesti ja kun laittaa illasta seuraavan päivän eväät valmiiksi niin ei aamulla tule edes kiire :)

  Oma mottoni näissä asioissa on, että ajanpuute on vain järjestelykysymys. Ja meillä tämä toimii myös toisinpäin. Isäntä hakee pikkuisen hoidosta työpäivän jälkeen ja hoitaa sen aikaa kun äiti huhkii salilla. Sitten illasta äiti hoitaa lapsen nukkumaan ja isäntä pääsee ah niin rakkaan hiihtoharrastuksensa pariin :)

  • Jutta says:

   Esmee, mä fanitan sua! Asenteestasi saa ottaa mallia jokainen!

   Liten In Shapessa nähdään!

   -jutta-

 2. Diana78 says:

  Tästä tämä lähtee!Itse aloitan superin 7.1 ja kuuden viikon aikana tavoite on -5-6kg, ei pitäisi olla ihan mahdotonta (170cm, 78kg). Tieto taito on hanskassa se on vaan se kuuluisa selkäranka joka pettää kerta toisensa jälkeen. MUTTA, nyt on kaikki kolme lasta hankittu ja isoin osa ylipainosta olen saanut itse pois, mutta vielä on hiukka matkaa jäljellä! Vaaka, keittiövaaka, rahkat ja marjat odottavat että vuoden viimeinen päivä olisi jo ohi :)
  Ihanaa uutta vuotta myös sinne!

  • Jutta says:

   Tavoite toteutuu 100 varmasti, kun noudatat ohjeita! Talven mittaan huomaat, että vaaka alkaa 6:lla :)

   -jutta-

 3. kotiäiti says:

  Itse kotiäitinä voin sanoa että paras keino on aikataulutus. Heräät vähän aikasemmin kuin lapset ja ehdit tehdä aamuaerobisen. Päivällä pienten lasten äiti voi käydä reippaalla vaunulenkillä. Jos lapset ovat tarhassa osta kuukausikortti läheiselle uimahallille ja käy salilla/uimassa aina heti vietyäsi lapset. Kyllä sinne kauppaan ehtii sen jälkeenkin! Ruoka tulee helposti jätettyä syömättä oikein joten tee pakkaseen annospusseihin omat ruokasi johon merkkaat mikä ruoka millekin päivälle. Jollei muuten muistu aikataulu niin kello soimaan aina kun on ruoka-aika. Itseensä kannattaa panostaa koska mä olen ainakin virkeämpi ja parempi äiti jos panostan omaan hyvinvointiini! Ero oli valtava kun aloin tekemään itsestäni aktiivista,pois siitä vanhasta sohvaperunasta.

 4. Tana says:

  Itse olen antanut itselleni luvan juhlissa juhlia. Mutta ei siellä ole pakko ahtaa kaikkea, mitä tarjolla on ja kakkuakin voi ottaa vain pienen annoksen, itsehän sitä otetaan. Yleensä juhlapäivinä tingin vähän sitten muusta syömisestä, että päivittäinen kalorimäärä ei nouse kohtuuttomasti. Tulossa olevat synttärit eivät estä pitämästä dieettiä sitä ennen.

  Itsellä ei enää ole pieniä lapsia, mutta lasten kanssa vaunujen työntäminen oli mitä parhainta liikuntaa. Kuopus oli vähän huono nukkumaan vaunuissa, joten tein aina lenkit lähellä kotia, niin että pääsi nopeasti kotiin jos tarve oli ja sitten uudelleen. Telkkaria katsoessa jos en tee käsitöitä, venyttelen ja jotain esim. laulukilpailuja katsoessa kun riittää kuuntelu, teen ihan lihaskuntoa samalla.

  Itsellä ei ole ylipainoa, kun näillä menetelmillä sitä ei tule. Nykyään on aikaakin monipuoliseen liikuntaan, kun lapset on isoja ja liikunnan olen laittanut ykkösharrastukseksi. Heti kun lapset osaavat, eikun luistelemaan ja hiihtämään lasten kanssa. Hidaskin vauhti on parempi kuin ei mitään. En hirveästi edes ajattele mitä syön, kunhan kasviksia ja proteiineja on riittävästi eikä mätä herkkuja kuin juhlissa ja silloinkin kohtuus. Asiaa tietty auttaa, etten tykkää yhtään rasvojen mausta enkä pysty leivän päälle laittamaan minkäänlaista rasvaa.

 5. Tibs says:

  Kaikki mitä kirjoitit on niin totta! Sitä on niin helppo keksiä tekosyitä miksei just nyt voi aloittaa terveellisempää elämää. Oikeaa aikaa ei loydy koskaan jos sille tielle lähtee. Itse olen kaikki tai ei mitään -tyyppi, jolloin ainoastaan tarkat säännöt ja määrät pitävät kaidalla tiellä.
  Motiivi ja halu pitää löytyä itsestä ja sen jalkeen kylmästi aikatauluttaa koko projekti. Aina tulee kuitenkin takapakkia esim. sairastumisen takia, joten tuki ja kannustus on tärkeää. Ei kaikkea tarvitse tehdä yksin.

 6. jenni says:

  Kotiäitinä treenaaminen oli mielestäni helppoa! Aamulla isompi lapsi pulkkaan ja vauva vainuihin ja hiki tulee, kun puskee perhekahvilaan/kerhoon/kauppaan. Sama takaisin. Päiväunien aikana puolen tunnin tehokas kahvakuula treeni, jos isompi ei nuku, innostuu hän yleensä matkimaan äidin jumppaa. Illalla, kun mies tulee töistä, ehtii pikaisesti salille tai kunnon juoksulenkille ja lapset ovat kuitenkin saaneet viettää jo kolo päivän äidin kanssa, niin ei tule niin huono omatunto lähteä mihinkään, kuin tällä hetkellä työpäivän jälkeen… :/

 7. Jenni says:

  Ota omista hetkistäsi kaikki irti mutta älä unohda että lapset voi ottaa myös mukaan liikkumiseen!

 8. Sohvi says:

  Kotiäidille! Vaikka näitä rakkaita kullannuppuja syntyy ei sinun tarvitse “kuolla ulkoisesti saati sisäisesti”. Äitiydestä huolimatta rakkauttasi ei aliarvioi kukaan jos pidät huolta itsestäsi. Ota aika vaikka väkisin itsellesi. Kenenkään elämä ei kaadu siihen onko äiti vaikka 45min ulkoilmassa yksin. Varmasti saat annettua enemmän lapsille, puolisolle ja itsellesi kun saat edes kaksi kertaa viikossa olla itse itsesi kanssa. Viestini on siis: katso itseäsi peilistä, rakasta itseäsi ja kunnioita omaa itseäsi. Kukaan muu ei sitä vastuuta sinusta ota.

 9. Ruska says:

  Kotiäidille mielestäni hyvä vinkki motivaation löytymiseen ja säilyttämiseen on ottaa lapset mukaan laihduttamiseen. Tapahtui se nyt sitten niin, että käytetään kuopusta jumppapainona tai tehdään askelkyykkyjä vaunulenkillä tai sitten ihan vain tehdään ruokaa yhdessä lasten kanssa, niin kannattaa hyödyntää lasten loppumatonta energiaa ja leikkimieltä.

 10. Katri says:

  Itsekin olen kotiäitinä (lapset 9 kk ja 3 v). Oma vinkkini on liittyä jäseneksi lapsiparkilliseen kuntokeskukseen. Silloin pääsee liikkumaan, vaikka mies tekisikin pitkää päivää. Erityisesti oma isompi lapseni tykkää kovasti lapsiparkista.

 11. Laura says:

  Jumppa lapsen kanssa! Lapsi toimii oivana vastuksena ja koska lapsen paino lisääntyy koko ajan, myös painot kasvaa. Rinnalta suorille käsille, sohvalla istuessa suorien jalkojen nosto, liikkeitä on sadoittain! Lapselle ja äidille yhteistä tekemistä. Vaativuutta lisää lasten määrä, kun jokainen lapsi odottelee omaa “lento” vuoroaan, saa äiti varmasti kovan treenin.

 12. Hanna says:

  Mä olen 26 v , 4 lapsen äiti ( 5-0,7 v ) . Kotiäitinä olen ollut n. 5 vuotta ja viime synnytyksestä on 7 kk ja olen aina ollut urheilullinen mutta nyt olen elämäni parhaimmassa kunnossa ja kroppanikin näyttää lihaksisemmalta ja timmimmältä kuin ennen lapsia. Kertaakaan eo ole käyny kuntosalilla. Kotiin olen hommannut käsipainoja , bodypump painot, steppilaudan,juoksumaton ja Jillianin (suurimmasta pudottajasta) DVD:tä . Lisäksi selaan aina kun on aikaa youtubesta erilaisia tehotreenejä. Vinkiksi annan että aluksi se vaan täytyy ittensä pakottaa n. 3-4 krt viikossa liikkeelle ja sitten ku näkyy tuloksia siihen tulee himo. kannattaa valita ne illat aina valmiiksi heti maanantaina milloin isäntä hoitaa lapsia sen tunnin verran aina se aika kaikilla irtoo. mulla on jääkaapin ovessa Kalenterin tyylinen paperi mihin laitan päivän kohdalle aina mitä oon tehny ja ei tunnu eikä näytä hyvältä jos siellä alkaa olla monta viivaa vedettynä (ettei oo mitään suorittanu). Joskus tekis mieli jäädä köllimään olkkarin matolle lasten sekaan kattoo pikkukakkosta jms. mutta pakota ittesi pukemaan ne urheilurintsikat päälle ja puristat itteltäs ne kaikki hikipisarat irti ,käytät sen ajan hyödyksi ja liikut täysillä. ja aina vaan kunnon kohotessa tehokkaampia treenejä kehiin. Kyllä se on kiva kuulla ku porukat ihmetellee että onks noi kaikki sun lapsia, näytät niin hyvältä 😉 ja mikä sen kivempaa ku vartalo alkaa olla kunnossa niin vähän eri kivaa ostella nättejä vaatteita!!!!!

 13. Katja says:

  Minun vinkkini kotiäideille (kuten itsekin olen) on samanlainen palkitsemissysteemi kuin lapsellekin. Meillä on jääkaapin ovessa äidillä ja pojalla omat taulukot (vähän kuin pelilauta), jossa pääsee aina askelen eteenpäin kun äiti on treenannut tai poika tehnyt jotain kiltisti. Taaksepäinkin joutuu jos ei tee hommiaan. Kun pääsee vihdoin ylimpään kohtaan taulukossa, saa jotain kivaa. Äidillä se voi olla esim. uusi vaate, leffailta tai jokin pieni herkku, pojalla lelu, jotain kivaa yhdessä tekemistä tms. Sitten taas aloitetaan alusta.

 14. hp says:

  Itse en ole enää kotiäitinä(osa-aikaisesti kolmevuoro työssä),mutta itselleni paras motivaatio painon pudotukselle oli se energia määrä mitä sai lähteneiden kilojen tilalle. Ja lapset voi ja kannattakin ottaa mukaan liikunnallisiin juttuihin. Jokainen syy olla harrastamatta liikuntaa on tekosyy… Ja mitä ruokailu tottumuksiin tulee niin se on kaikki pään sisällä,herkkupäivinäkin riittää kohtuus,niitä herkkuja ehtii syömään myöhemminkin 😉

 15. Nenne says:

  Jos urakka tuntuu kokonaisuutenaan liian isolta, jaa se ensin osiin.
  Jos tuntuu vaikealta aloittaa täydellä rytinällä lisäämällä monta tuntia liikuntaa viikossa, vaihtaa kerta rysäyksellä ruokavalio päälaelleen vanhaan epäterveelliseen verraten niin aloita rauhallisemmin.
  Keskity vaikka ekat 2 viikkoa ruokavalion keventämiseen. Ja kun se sujuu, lisää liikuntaa!

  • Jutta says:

   Hyvä vinkki! Meillä dieetit on suunniteltu niin, että esim.Superdieetillä voi lahtua merkittävästi (jopa kymmeniä kiloja on saatu pois) pelkällä ruokavaliolla. Tämä on monesti jo niin iso muutos, että se riittää.

   Kun homma etenee ja olo kevenee alkaa väistämättä tekemään mieli myös liikkua.

   -jutta-

 16. ärtsyilijä says:

  Moi Jutta!
  En tiä luetko näitä kommentteja, mutta mulla vähän häiritsee tuo sinun mainostaminen tässä blogissa. Jää sellainen kuva että vain sinun yrityksesi kautta ja sinun tarjoamasi ohjelmat ovat hyviä ja vain niiden avulla pääsee tulokseen. Voisit jättää tuon mainostamisen pois niin olisi mukavampi lukea kyseistä blogia, koska kuitenkin ihan hyvistä asioita kirjoitat:) Kiitos

  • Jutta says:

   Voi rakas ärtsyilijä. Tämä on minun blogini ja luonnollisesti kerron minulle tärkeistä asioista :) Onneksi tänne ei ole kenenkään pakko tulla – ei myöskään sinun =) Ihmeen kaupalla tänne kuitenkin joka viikko hakeutuu hurja määrä lukijoita.

   En voi valitettavasti kertoa painonvaritjoiden yms. dieeteistä, koska en niistä tiedä, enkä muuten haluakkaan tietää =)

   Minä tiedän, että minä ja muu teamimme osaa laihduttaa ihmisiä. Yli 70 000 suomalaista on ohjeillamme laihtunut. Miljoonaan on vielä pitkä matka, mutta sinne pyritään!

   Oikein menestyksejästä ensi vuotta Sinulle – jos tätä nyt kuitenkin luet 😉

   -jutta-

 17. opiskelija says:

  Tosi hyvä kirjoitus taas. Kiitos! Bestshape vaikuttaa hyvin mielenkiintoiselta, ajattelin tilata :) Tarkoituksenani ei ollut pelkästään kehua vaan myös kysyä, jos saisin vaikka vastauksen tätä kautta. Kysynkin siis, että sopiiko superdiet tai lite ohjelmat täysiaikaiselle korkeakouluopiskelijalle? Koulussa täytyisi siis syödä lounas päivittäin. Koulussa saa hyvää ruokaa päivittäin; liha, kasvis, keitto, salaatti tai hieman kalliimpi, “laadukkaampi” lounas (kalliiseen en haluisi rahaa laittaa). En ole varma, että sopiiko lounasvaihtoehdot antamiisi ruokaohjeisiin. Ruoat valmistaa Fazer Amica. Toivottavasti osaat vastata.

  Esimerkki ruokalistasta:
  Liha: Tomattista jauheliha-paprikakastiketta (*, L, M)Keitettyjä persiljaperunoita (*, G, L, M)
  Kasvis: Soija-makaronilaatikkoa (*)
  Keitto: Juuressosekeittoa (G, VL)
  Salaatti: Kreikkalainen salaatti (G, VL)
  Kalliimpi vaihtoehto: Uunilohta (*, G, L, M)Parsakaalia (G, L, M)Jogurtti-kurkkukastiketta (*, G, L)Keitettyjä tilliperunoita (*, G, L, M)

 18. Mannasaria says:

  Itse olen tällainen “laiha läski”, eli syöminen ei ole mulle ollut suuri ongelma, mutta liikunnan suhteen olen ollut saamaton 😀 Näin kotiäitinä helpoiten itse saan liikuttua juuri tuolla jonkun aiemman kommentoijankin vinkkaamalla “pienempi rattaisiin ja isompi pulkkaan ja menoksi” -menetelmällä, lisäksi sauvakävelen joskus ympäri pihaa kun lapset leikkivät. Lumityöt tietty olis hyviä, mutta näin rivitalossa niitä on liian vähän. Syöminen on mulle helppoa silloin kun pysyn omassa rutiinissani, johon kuuluu tietyt säännölliset jutut, kuten runsaasti ruisleipää :) Juhlasesonki saattaa tosin käynnistää mässäysvaihteen, joka sitten pitää vaan saada poikki jossain vaiheessa. Täytyykin nyt uuden vuodenkin kunniaksi ottaa reippaampi asenne liikkumiseen, katsoa että lenkit lasten kanssa yms olisi säännöllisiä :)

 19. Tinka says:

  Syö yhdessä lapsen kanssa! Itse ainakin tulee tehtyä lapsille terveellistä ruokaa ja muutenkin lapsilla on säännölliset ruoka-ajat. Eipähän tule napostelua mitään ja kun meillä ei lapsille tarjoilla herkkuja, niin en voi niitä sitten syödä itsekään, kun syön aina lasten nähden! Ja jos aikaa ei meinaa löytyä liikuntaan, niin hien saa pintaan äkkiä pistämällä discon pystyyn lasten kanssa. Meillä ainakin 3-vuotias on riemuissaan, kun äiti alkaa tanssia ja kun otan vielä vauvan kainaloon, niin siitä saa vähän lisäpainoa! Ylipäänsä monet leikit lasten kanssa ulkona tai sisällä voi ottaa kuntoilun kannalta. Kaupan päälle saa iloiset ja tyytyväiset lapset sekä itselle hyvän mielen! Itselle raskauskiloja tuli valitettavasti melkein 20. Nyt synnytyksestä on 5kk ja puntari näyttää vähemmän kuin ennen raskautta! Salille en ole päässyt vielä kertaakaan (vaikka tarkoitus on kyllä ollut) eikä omaa aikaa muutenkaan ole ollut, mutta silti kilot on karissut.

 20. Tinka says:

  Jos haluaa päästä eroon makeanhimosta, kannattaa oikeasti noudattaa ainakin pari viikkoa esim. noita Jutan ohjeita! Itse jouduin jättämään kotimaiset viljat pois vauvan allergian takia ja samalla hävisi myös makeanhimo. Olin ennen aivan järkyttävä sokerihiiri, mutta nyt pystyn syömään makeea kohtuudella esim. juhlissa ja arkena en syö lainkaan, koska ei tee mieli!

 21. Suvi says:

  Mä oon ollut Liten laihduttajissa viime tammikuussa ja aloitin uudestaan laihdutuksen liten avulla 19.11 ja eilen -7kg lähtenyt eli vain 6 viikossa, 7 kiloa, olen iloinen! :) vartalo alkaa vihdoin näyttää siltä miltä haluan (olen siis normaalipainoinen ollut kokoajan) Ainut vain se, että tarvitsisin hirveesti aina Jutta sun tukea tai niinkun, että voisin kysyä sulta aina kun tulee joku asia mikä ihmetyttää :) Nyt esim. “ongelmana” se, että millä tavalla syödä dietin jälkeen, millaiset gramma määrät ruokiin kun ei haluakkaan laihduttaa enää vaan pysyä samana. Teen kotitreeniä ja käyn tyhjällä vatsalla lenkillä 7 kertaa viikossa. Sain myös isäni innostumaan fitfarmista ja liityimmekin 7.1 alkavaan superdiettiin yhdessä :)

 22. Päivänsäde says:

  Heips! Ihan paras vinkki on hankkia rinnalle toinen kotiäiti, jonka kanssa lähtee pienillä vaunulankeillä liikkeelle ja jokaisen viikon lopussa yhdessä punnitsee toisen edessä paljonko on tippunut. Kannattaa myös mittailla vatsa, reidet ja peppu niin tulokset ovat selkeämmin nähtävissä. Toinen mamma voi olla tukena vaikka kuinka kauan,näin minulle kävi. Ollaan molenpien lasten liikakilot yhdessä tiputettu ja nyt molemmat jo juoksevat lenkkejä kun alussa jaksoimme juurikin kävellä puoli tuntia :) ja paino on tippunut vuosien varrella hisuukseen lähes20 kiloa! Minulle toimi ja ystäväni vaikka jo työelämässä olemme on edelleen joka tammikuu valmis kuntokuuriin, nykyisin tavoitteena kiinteytys, ei niinkään monen kilon painonpudotus!

 23. Tia says:

  Onko täällä muita kuin kotiäitejä…. täällä huhuilee 35-vuotias sinkku joka tekee 8h/pv töitä ja kaikki muu aika jää itselle. Ei ole kiirettä eikä ressiä mutta painoa tiputan ensi kesäksi sen 5kg 😀 nauratti vain kuin oli 26 kommenttia ja tais melkein jokaisessa lukea lapsista ja/tai äitiydestä….

  • Päivänsäde says:

   Juu, on varmasti mut Juttatuossa kyseli vinkkejä miten voi kotiäitinä kuntoilla niin siksi vastaukset tulivat kotiäideiltä eniten 😉

   • Tia says:

    Kiitos Päivänsäde!! mä jo ihmettelin näitä vastauksia, lol 😀 ja ilmeisesti itse luen niin huolimattomasti että en huomannut tuota kohtaa ollenkaan! onneksi tälle oli selitys 😀

 24. FitMama says:

  Moro!

  Kotiäitinä kuntoilu ja laihduttaminen on vain itsestä kiinni (kuten kyllä aina muulloinkin). Kotiäitinä se vaan on vielä helpompi sovittaa arkipäivään. Kukaan muu ei määrää ruokailuaikoja ja voi tehdä juuri sitä ruokaa kuin itse haluaa. Ei ole työpaikkaruokalaa tarjoamassa rasvaista ruokaa, eikä kahvilaa tarjoamassa pullaa. Kotona on juuri sitä ruokaa, mitä sinne itse kaupasta kantaa.

  Nyt joku ajattelee, että helppoahan se on sanoa. Kerronpa hieman itsestäni. Mulla on kaksi lasta, joiden raskausajat olen ollut niin huonovointinen, että kaikki liikkuminen on ollut pelkkä haave. Syönti on ollut ainoa, joka on edes hieman helpottanut huonoa oloa. Makaamista ja syömistä, kun jatkaa 9 kuukautta, on aika huonossa kunnossa sekä melko lihava ;). Ensimmäisestä tuli 22 kg, jonka laihduttaminen kesti 10 kk. Toisesta tuli 27 kg ja lähtöpainossa olin 9 kk jälkeen. Nyt 1v 3kk synnytyksen jälkeen paino on 2 kg alle lähtöpainon ja lihasta on enemmän kuin koskaan (maastaveto 112,5 kg, penkki 57,5 kg ja 10 leukaa. Oli pakko kertoa tulokset, koska oikeasti olen aika ylpeä saavutuksistani 😉 ). Lapset eivät siis ole mikään este, se on pelkkä tekosyy. Käyn kaupungin salilla, jossa ei ole mitään lapsiparkkia. Siellä on painimolski, jolle laitan lapset leikkimään treenin ajaksi. Hieman ne kyllä häiritsevät välillä treenamista, mutta toinen vaihtoehto olisi olla treenaamatta, eikä se mielestäni ole todellinen vaihtoehto. Joudun myös ajoittamaan treenini lasten päivärytmiin. Ennen kävin pienimmän päiväunien aikaa, lapsen nukkuessa kaukalossa. Nyt käyn aamupäivällä ennen päikkäreitä (iltaisin painimolski on urheiluseurojen käytössä). Näin iltoihin jää enemmän aikaa perheen yhdessä ololle (ja miehen salilla käynnille 😉 ). Ja miehen tehdessä paljon työmatkoja ulkomaille, on tuo ainut mahdollisuus käydä treenaamassa. Jos mies on kotona, käyn myös pari kertaa viikossa ryhmäliikuntatunneilla, jotta tulee myös hieman aerobista treeniä. Unohtamatta sitä, että hikoilu ilman lapsia, auttaa (ainakin mua) jaksamaan taas paremmin seuraavan päivän lasten kanssa :).

  Eihän kaikilla toki ole mahdollisuutta käydä salilla tai ohjatuilla tunneilla. Kotona jumppaamisessa ainoa rajoittava tekijä on mielikuvitus ja siihen löytyy apuja youtubesta, hakusanaksi esim. Zuzana Light. Jos ei kotiäiti pysty tekemään sieltä 15-30 minuuttia kestävää ohjelmaa päivän aikana, niin kyllä vika löytyy peilistä ;).

 25. Henriikka says:

  Kotiäitinä painonhallinta voi olla yllättävän hankalaa! Suurin syy mielestäni oli ihan väsymys ja ns. oman ajan puute. Kun lapsi sairastaa, niin siinä ei paljoa ehdi omaa terveyttään ajatella.

  Jos ja kun kuitenkin suurin osa ajasta lapsi/lapset ovat kunnossa ja puolisolta saa hoitoapua, niin kannattaa panostaa niihin perusasioihin eli kunnon kotiruokaan ja peruskuntoon! Lasten kanssa tulee helposti paljon liikuntaa, esim. vaunujen kanssa pitkiä lenkkejä tai isompien lasten kanssa leikkipuistossa touhutessa. Samoin illalla voi hetken varastaa omaa aikaa lyhyeen mutta tehokkaaseen esim. juoksu- tai hiihtolenkkiin. Koska kuitenkin ruokavalio on se olennaisin painonhallinnassa, niin kannattaa tehdä kevyttä mutta ravitsevaa ruokaa isompia satseja, jotta ei tulisi sorruttua leipään tai pullaan. Rahka ja pähkinät jne ovat taas hyviä välipaloja.

  Kannattaa kuitenkin olla armollinen itselleen, sillä kotiäitiys on kuitenkin lyhyt aika elämässä. Kunhan pysyy terveenä ja suhteellisen hyvässä kunnossa, niin omaa aikaa tehokuntoiluun voi ottaa sitten kuin lapset ovat isompia!

 26. Äiti minäkin says:

  Vinkki kotiäideille: ole terveesti itsekäs! Älä ole korvaamaton, lapsella / lapsilla on myös isä. Omasta voinnistasi huolehtiminen on parasta, mitä voit perheellesi tehdä. Arkiaktiivisuutta lasten kanssa tulee ja ruokarytmi on vakio, painonhallinta ja kuntoilu onnistuu mielestäni erinomaisesti myös kotiäitinä.

 27. Leyla says:

  Kotiäitinä olin jonkin aikaa, silloin en treenannut näin tavoitteellisesti, se oli lähinnä sellaista kuntoilua – mutta toki sama aika siihen meni! Itse kyllä koin, että se oli silloin helpompaa, koska aikaa oli enemmän SIIHEN NÄHDEN, että nyt aikaani vie myös 7 tunnin työpäivä! Ja silti ehdin 4x salille ja aerobiset, aerobiset onneksi voi tehdä kotona. Tavoitteellista treenausta ennen tein ns. naisten painoilla kotona jumppaa, mutta oikeastaan mitään ei tapahtunut, niin hidasta se oli vaikka kunto oli hyvä ja jaksoi painaa. Vasta kunnon raskaat painot laittoi tapahtumaan ja hassuinta on se, että kahdessa kuukaudessa olin saanut sen minkä eteen olin yrittänyt ponnistella yksin lapsen syntymästä. Ensin toki onnistuen, mutta ne vikat kilot/sentit istuivat tiukassa. Ja 2 kk oli vasta alkutaivalta, joten mitä tässä voi vielä saavuttaakaan.

  Lomilla on aina luksusta kun tuntuu, että on aikaa treenata vaikka miten paljon :)

  YH:llä varmaan vaikeampaa ja etenkin jos ei sukulaisia apuna, mutta meillä yhdistyy mukavasti myös siteiden ylläpitäminen isovanhempiin – itselläni kun ei moista luksusta koskaan ollut :( Oli siis isovanhemmat muttei heihin yhteyttä. Eli kyllä ilolla annan ja ilolla lapsi haluaa mennä “kylään” (toinen koti), kun äiti käy salilla.

  Joku taisi mainitakin, kannattaa muodostaa joku ihan pieni verkosto toisten kotiäitien kanssa, lykätä lapset kimpassa paikkaan X treenin ajaksi. Sitten vuorotellen “vieraissa”…

  Ja jos se isä on…meillä lapsen isä on aina kannustanut kuntoiluun ja samalla salilla käydäänkin. Eri aikaan vaan.

  Tällaisia neuvoja vain yhden lapsen äidiltä, ainakin minusta yhden kanssa on niin helppoa, kaksi tai useampi on varmaan jo vaikeampaa – mene ja tiedä kun ei ole kokemusta.

Kirjoita vastaus