Uuden vuoden uudet lupaukset

28.12.2012 Kirjoittaja: Mariela Sarkima

Joulut on juhlittu, onneksi. :) Nyt on sitten viikonlopun verran aikaa valmistautua uuden vuoden vastaanottamiseen juhlallisin menoin. Ilotulitusten paukkuessa on tapana tehdä lupauksia ja asettaa tavoitteita. Olen tehnyt joka vuosi oman hyvinvointini osalta ns. tilinpäätöksen vuoden vaihtuessa, niin myös tänäkin vuonna. Sen tiedän, että tietyt vakkarilupaukset, kuten: “Nyt kyllä karistan ne viisi ylimääräistä kiloa!”, jäävät usein tammikuun alkuinnostuksen jälkeen unholaan. Teenkin mieluummin kokonaisvaltaisia ja pitäviä päätöksiä, jos haluan, että tietyt asiat sujuvat paremmin tulevana vuonna.

 

Tässä omat Vuoden 2013 SUURET PÄÄTÖKSENI:

1. Kuuntelen itseäni

Olen kova menijä. Porhallan välillä niin tukka putkella, että unohdan kuunnella itseäni. Sitten saattaakin tulla pysähdys, ja huomaan olevani täysin naatti. Alkava vuosi saa luvan olla opettelun aikaa. Haluan oppia kuuntelemaan itseäni enemmän ja reagoimaan ajoissa väsähtämisen merkkeihin. Tähän vaikuttaa olennaisesti myös se, etten aio haalia itselleni roppakaupalla projekteja, niinkuin tapana on tupannut olemaan…

 

2. Huollan itseäni

Liikunnan harrastaminen on jäänyt pahasti parin viime vuoden aikana. Olen aiemmin ollut mm. innokas tanssija ja juoksija, mutta kiire on saanut harrastamisen jäämään. Annan tuolle ainaiselle kiire-tekosyylle liian helposti periksi, ja “uhraan” omat liikuntahetket. Ja kun oikein tarkasti ajattelen, useimmiten se aika, jonka olisin voinut käyttää liikkuen, onkin kulunut esim. blogeja selaten, tietysti jonkun työprojektin varjolla…!

 

 

3. Syön monipuolisesti

Kiireen varjolla on myös helppo  ajautua syömään epämääräisesti. Tiedän hyvin mitkä ruoka-aineet antavat riittävästi energiaa ja pitävät virkeänä, mutta silti haksahdan usein helppoon… Sitten tuleekin maristua kun vatsaa nipistelee, turvottaa, tai on muuten vaan vetämätön olo. Tämä lupaus/päätös ei onneksi ole mistään muusta kiinni, kuin varautumisesta. Kun jääkaappi on täytetty hyvällä, terveellisellä ruoalla, ei ole vaikeaa syödä moniopuolisesti. (Toimii, testattu on.) 

 

4. Pidän ihostani hyvää huolta

Olen huomannut, että iän myötä ihoni ei enää ole ympäri vuoden samassa tilassa. Näin talvisaikaan se on rutikuiva ja vaatii enemmän ja jatkuvampaa kosteutusta. Kesäisin ihoni saattaa muuttua jopa rasvoittuvaksi. Nuorempana nämä vaihtelut olivat vähäisempiä, ja sama kosteusvoide toimi ympäri vuoden… Onneksi olen jatkuvasti tekemisissä kosmetiikan parissa, joten saan kyllä kaiken tarvittavan tiedon hyvistä tuotteista. Olenkin löytänyt hyviä, omalle iholleni sopivia voiteita, öljyjä, seerumeita sun muita! Kunhan vaan muistan pitää ne jatkuvassa käytössä!

 

Jos saan nuo edellämainitut asiat raiteilleen ja rutiiniksi osaksi arkea,

OLEN MENOSSA TODELLA HYVÄLLÄ VAUHDILLA KOHTI HYVÄÄ OLOA, REIPASTA MIELTÄ 

JA ONNELLISTA UUTTA VUOTTA!!! :)

 

 

Aiheet:

Kirjoita vastaus