Näkymiä vuodelle 2013

27.12.2012 Kirjoittaja: Marjo Niittyviita

Silmiini osui pari päivää sitten mielenkiintoinen artikkeli juhlasyömisistä ja siitä, miten erilailla ihmiset suhtautuvat juhlaruokailuihin ja varsinkin niistä seuraavaan morkkikseen.

Nyt eletään sitä vuodenaikaa, jolloin tarjolla on koko kuukausi ollut erilaisilla kekkereillä monipuolisia ja toinen toistaan herkullisempia tarjottavia; joulutorttuja, kakkuja, pipareita, konvehteja, glögiä, jne…

Juhlat herättävät varmasti kahdenlaisia tunteita monissa ihmisissä: Toisaalta on ihanaa nauttia huumaavista tuoksuista ja mauista, mutta monella myös painaa alitajunnassa ajatus, että mahtuvatko ne omat suosikkihousut jalkaan enää tammikuussa lukuisten juhlien jälkeen.

Kauppoihin alkaa ilmaantumaan lehtiä, missä toitotetaan kissankokoisin kirjaimin: NÄIN PUDOTAT JOULUKILOSI… ja stressikäyrä kohoaa toisilla korkeuksiin piipittäen punaisenaan päivästä toiseen…

Osa tekee tiuhaan uudenvuoden suunnitelmia ja lupauksia, että viimeistään heti 2.1. alkaa armoton kuntoilu, sillä kiloista olisi päästävä pikimmiten eroon. Kesä ja bikinikausi alkaa jo näiden ihmisten mielessä hiljaksiin lähestymään :)..

Tärkeämpää kuin pieni painonpudotus olisi hyvän fyysisen kunnon ylläpito & kehittäminen. Mitä parempi fysiikka sitä paremmin ihminen yleensä voi psyykkisestikin. Ja tällöin myös sosiaalinen verkosto pääsee nauttimaan paremmin voivasta ystävästä.

Urheilulajeja löytyy niin paljon tänä päivänä, että jokainen kyllä taatusti löytää mieleisensä, jos vain viitsii / haluaa kuntoilun aloittaa. Aina löytyy niitä selitysten mestareita, kenellä ei ole muka aikaa harrastaa liikuntaa, jne… Mihin ajan päättää käyttää, on oma valinta!!

Oma uudenvuodelupaukseni: fysiikkani tulee kehittymään rajusti vuonna 2013

Joulupukin pussistani löytyi lahjakortti kuntosalille, missä olen vasta pari kertaa talven aikana käynyt pumppaamassa käsivarsiini paksumpia herneitä.. Taisi pukki tietää, että uudenvuodenlupaukseni liittyy vahvasti kuntoilun maailmaan :).

Tuttavaperheemme mies uskaltautui viime vuonna ostamaan vaimolleen lahjaksi kortin kuntosalille ja herkkähipiäinen nainen halusi tulkita kortin osoitukseksi, ettei kumppani ollut muka häneen tyytyväinen, vaan halusi rouvastaan kuuleman mukaan nuorekkaamman, hoikemman ja kiinteämmän :).. Voi ei… sehän pitäisi tulkita juuri päinvastoin ja olla onnellinen kumppanin huomiosta!

Monipuoliseen urheiluun aion myös panostaa kuukausi kuukauden jälkeen lisää. Hiljaa hyvä tulee. Ei Roomaakaan rakennettu vuorokaudessa :)..

Sykemittari on käytössä tällä hetkellä 5 – 6 x viikossa. Leposyke on kunnon kohentuessa taas pudonnut tosi alhaalle: eilen mittasin lukemat 29 lyöntiä minuutissa..

Myös verenpainelukemat ovat ihanan alhaiset ja en ole pitkään aikaan sairastellutkaan. Ei siis turhaan ole tullut alettua uudestaan murtsikkahiihtotreenejä :).

Ensi vuosi työn saralla:

Työrintamalla on edessä uusia innovatiivisia haasteita uuden vuoden puolella: Olen mm. lähtemässä vetämään isompien ihmisten kuntoilu- ja painonpudotusryhmää, mihin parasta aikaa otan ilmoittautujia vastaan. Tätä on pyydetty minulta jo useaan otteeseen, mutta nyt sen aion lopultakin toteuttaa.

Alan myös työskentelemään uusien hyvinvointituotteiden parissa. Lisäksi mietinnässä on kirjan kirjoitus. Jos siihen liikenee aikaa, se on edessä kevään ja kesän aikana.

Televisioon tullaan kuvailemaan ensi vuoden aikana hauskoja materiaaleja, mutta pidänkin salaisuutena vielä, millainen formaatti on luvassa :)..

Varmasti monia hienoja juttuja saan tehdä tulevanakin vuonna ja hauskinta tällä ohjelmatoimistoalalla on se, että jokainen päivä on aina täysin erilainen työpäivä. Ei todellakaan voi tietää, mitä kaikkea uutta ja jännää on edessä vuonna 2013 :)..

Kiitos kaikille tänä vuonna sadoista sähköposteistanne ja tsemppiviesteistänne!!!

Toivotan lukijoille energistä ja onnellista uutta vuotta!! Ja älkää unohtako osuvaa sananlaskua:

***Aloita uusi vuotesi hymyillen :)

ja elämä hymyilee sinulle takaisin.

Se myös antaa sinulle ihania uusia kokemuksia,

joista voit poimia itsellesi

onnellisuuden ja rakkauden palasia <3. ***

Aiheet: , , ,

Kirjoita vastaus