Vuoden huippumalli?

14.6.2010 Kirjoittaja: Katri Utula

Jenna meni ja voitti tämänvuotisen Suomen Huippumalli haussa -kilpailun. Voittoon tarvittiin tällä kertaa vain 174 senttiä ja iso hammasrako.

Mutta IS-Tutkassa pohditaan: Voittiko väärä tyttö?

On kyllä pakko myöntää, että vaikka näitä ohjelmia on tullut useampi vuosien varrella katsottua ja veikkaukset ovat menneet suht hyvin kohdalleen, niin tällä kertaa en olisi ikinä uskonut, että Jenna voittaa.

Alussa kun en edes muistanut, että Jenna on kisassa mukana.

Mutta en silti sanoisi, että voittaja on täysin huono. Jennan kuvat ovat olleet viimeisinä viikkoina ihan mielettömiä. Hän näyttää todella hyvältä ja puhkeaa kukkaan kameran edessä. Kyllä näköjään Saimi tiesi, että tytöstä on malliksi.

Täytyy siis nostaa hattua Saimille, että hän näki tässä pikkuruisessa, hyvin tavallisessa tytössä potentiaalia. Samalla täytyy myös sanoa, että on tietysti rajansa silläkin, kenestä leivotaan voittaja.

Itse olisin puoltanut voittajaksi Ninaa tai Maria.

Loppukolmikko ei ollut omasta mielestäni tällä kaudella paras mahdollinen. Saara ei loistanut kuvissa, vaikka hänellä oli muuten ulkoiset avut kohdillaan ja kroppa täydellinen.

Tiia taas oli jotenkin kyllästymiseen saakka liian… Tiia. Tavallaan tosi muuntautumiskykyinen, mutta silti todella vahvasti tunnistettavissa aina. Ehdin oikeasti jo vähän kyllästyä niihin kasvoihin. Olisiko johtunut sitten persoonasta, en tiedä.

No, aika näyttää, miten Jennan käy. Mutta enpä ihan helposti muista viimevuotisiakaan voittajia.

Mallikoulun Suvi on vaan edelleen paras. Ja hänen ja Jennan ero on siinä, että vaikka Suvikin on todella tavallinen ilman meikkiä, hänestä vain näki heti, että hänestä on malliksi. Pituus ja luusto ovat enemmän kuin kohdillaan.

36 vastausta artikkeliin “Vuoden huippumalli?”

 1. _C-D_ says:

  Tiia voittaa: on sen verran kummallisen näköinen kuten suurin osa kansainvälisistä menestysmalleista. Saara on kaunein ja se kolmas symppis mitättömyys…

 2. Lilli says:

  Toivoisin , että Tiia voittaa. Eikös hän ole ainoa jota tuomaritkin ovat ylistäneet? Toisissa on aina tuntunut olevan laiskaa silmää ja uinuvaa kauneutta ja ties mitä.
  Jos saisin valita, niin valitsisin Tiian.

 3. Jörgen says:

  Nina tulee mustana hevosena lavalle hokkarit jalassa catwalkille ja vie voiton)

 4. lovisa says:

  Mä olen kallistunut siihen, että Jenna tulee voittamaan. Vaiks kukaan ei ole mun suosikki enää…

 5. :) says:

  Jenna voittaa! Tässä viimeisessä jaksossa olen tajunnut, kuinka mainio Jenna on malliksi. Todella upeat kasvot.

 6. Rock says:

  Kyllä se Saara on, jonka pitäisi voittaa. Hän on ainoa, joka on aidon näköinen ja aitokaunis. Hän on myös sen oloinen, josta voi vielä muokata tai jota voi vielä opettaa Suomen huippumalliks. Kahta muuta ei enää valitettavasti voi, se näkyy heistä: “leima otsassa”.

 7. Hemme says:

  Täysin väärä voittaja. Sai monta, monta huonoa kuvaa anteeksi, koska oli Saimin suosikki. En pidä siitä, että tuomari jyrää oman suosikin voittajaksi. Jennasta ei ollut yhtään hyvää kuvaa, mutta pitihän tuomarien lellikin voittaa. Jenna ei tule pärjäämään, Tiia oli selkeästi paras joukosta, hänen olisi kuulunut voittaa.

 8. Jenni says:

  Jenna oli arvattavissa voittajaksi eräänlaisena kompromissina. Kuvissa loistanut Tiia ei osannut kävellä eikä Saara toiminut muutoinkin kuin livenä. Harmittaa, että koko kilpailun ajan vain yhden viikon tekemiset vaikutti monen tytön kohdalla ja monia hyviä tippui pois ennen aikojaan. Potentiaalisimmat mallit pärjäävät kyllä vaikkeivat kilpailua voittaisikaan joten jään mielenkiinnolla odottamaan keistä kuullaan vielä :)

 9. voi lol says:

  kuka on keksiny ton “hammasrako-Jenna”-nimityksen? Ei kai Katri?

 10. Hyypiö says:

  “Jennasta ei ollut yhtään hyvää kuvaa, mutta pitihän tuomarien lellikin voittaa.”

  Onkohan vähän liioiteltua sanoa, ettei Jennasta olisi ollut yhtään hyvää kuvaa? Epätasastahan se meno tällä uudella voittajalla oli, mutta mukaan mahtui kyllä muutama todella loistava otos (esimerkiksi tämä viimeisin).

  Tuomareiden voittajavalinta ei välttämättä ollut oikeudenmukaisin mutta kuitenkin loppujen lopuksi ihan hyvä päätös. Toivon, että Jennalla tulee olemaan edes pienimuotoista menestystä urallaan. Sain sellaisen vaikutelman haastattelujen (ja muiden tyttöjen käyttäytymisen) perusteella, että Jenna on joutunut muiden kiusaamaksi ja nälvimäksi kaikenlaisten mitättömien pikkuseikkojen vuoksi, mikä ainakin minun silmissäni nostaa kovasti Jennan sympaattisuuspisteitä. Sympaattisuus ei toki voi korvata kuvauksellisuutta ja ulkonäköä, mutta se on yksi keino jäädä ihmisten mieliin.

 11. nina sihvonen says:

  no aika huono voitti

 12. Water green says:

  Jennan voitto oli täysi yllätys. Hän ei ole riittävän pitkä, eikä näyttävä HUIPPUmalliksi, eivätkä hänestä otetut kuvatkaan kovin kummoisia olleet. Moni muu kisaajista olisi ollut parempi vaihtoehto voittajaksi kuin Jenna. Aiempina vuosina Mallikoulu-ohjelmassa ja sittemmin Suomen huippumalli haussa -ohjelmassa voittaja on ollut varsin helppo erottaa jo alkuvaiheessa muista kisaajista. Mutta nyt tulee mieleen vain sanat: ai, Jenna, siis kuka Jenna? Jenna – hammaraolla voittoonko? No, ehkäpä Jenna voitti siksi, että hän kenties kehittyi eniten kisan aikana. Tuomarit katsoivat Tiian ehkä liian valmiiksi malliksi ja sitten Tiian ongelmana oli kävely. Saara näyttää mallilta, mutta hän ei ollut riittävän valokuvauksellinen.

  Tämänvuotinen Huippis oli kyllä jotenkin pannukakku ja floppi, eikä ohjelmaa oltu koottu mielenkiintoisesti ja sulavasti eteneväksi, vaan juttuja roiskittiin katsojille vähän sieltä, sun täältä. Onko ohjelmaformaatti tuossa muodossa tullut Suomessa tiensä päätökseen? Ja milloin Suomeen valitaan 1. miespuolinen huippumalli, koska miehiäkin on paljon malleina ja nykymiehet olisivat varmasti jo riittävän rohkeita osallistumaan ko. kisaan? Jään mielenkiinnolla odottamaan ko. asiaa.

 13. Tinkerbell says:

  Mielestäni aivan oikea tyttö voitti. Ja meidän maallikoiden tulee muistaa, että tuomaristo koostuu ammattilaisista ja he ovat seuranneet näitä tyttöjä huomattavasti kauemmin ja tarkemmin kuin me tv:n katsojat. Jenna on tuosta kolmikosta myös kehityskykyisin; se on nähty jo ohjelman mittaan.

  Ihmettelen, miksi koko ajan jankataan, että “Jennalle annettiin liikaa mahdollisuuksia” – Saara sai niitä ainakin yhtä paljon. Tuomarit näkivät selvästi hänessäkin potentiaalia, vaikka useimmat kuvat epäonnistuivat.

 14. Lasis says:

  Jos ajatellaan, että tämä on vasta alku uralle, niin kyllä silloin oikea tyttö voitti. Tiia oli tasaisen ok koko ajan, mutta jos kattelee sen kuvia, niin ei ne kyl kauheen kummosia ole. Siis nimenomaan vain ihan ok. Ei yhtään tosi hyvää eikä yhtään epäonnistumista.

  Saaran asenne oli todella ärsyttävä. Jotenki sellanen “minä tiedän jo aivan kaiken valmiiksi”.

  Jenna kuitenkin oli ehdottomasti se kehityskelposin noista.

  Oma suosikki oli Nina. Harmitti kun se putos niin aikasin.

  Ootteko muuten kattonu kuinka omituisesti Iran Elle-kuva on muokattu? Ihan niinku olis vain vyötäröltä otettu toiselta puolelta pala pois. Jotenkin tosi luonnottoman näkönen.

 15. kaisa says:

  Mun täytyy myöntää, että olin pettynyt Jennan voitosta. Tiedän kyllä, että Saimi on alan ammattilainen ja tietää mitä alalla vaaditaan, mutta kaikista tuotantokausista eri maista, mitä olen nähnyt, niin Jenna on vähiten valmis voittaessaan. Monelle muullekin on sanottu, ettei aika riitä ja ne ei ole vielä valmiita (enkä tarkoita tässä nyt suoranaisesti Iraa), mutta Jennan kohdalla sillä ei ollut näköjään mitään merkitystä.
  Ja Saimi vielä päätösjaksossakin onnistu nostamaan Jennan voittoon niillä näytöskommenteillaan. No toisaalta, ehkä Saimi myös näki, ettei muista vaihtoehdoista ole senkään vertaa menestymään.
  Mua jäi vaan eniten vaivaamaan se Jennan asenne, jota ei oikeasti ollut. Nyt se pääsi tohon pisteeseen Saimin sparraamisella, mutta tän jälkeen sen pitäis selviytyä yksin.

  Mä pidin kovasti Ninasta ja Annasta, muttei niistäkään olis varmaan ollu sen enempää menestymään.

 16. leevi says:

  Saimin hehkutus Jennasta näkyi läpi kisan loppuun asti, joten jotain rajaa siihen seuraavaksi kerraksi. Jenna kokonaisuutena ihan ok, vaikken mihinkään suureen menestykseen uskokaan. Tyttö on keijukaismainen ja etenkin hänen pitkä kaulansa on linjakas ja kaunis.

  Tiia oli myös lähellä voittoa, mutta tytön kävely oli edelleen järkyttävää, vaikkei tosin Jennakaan ole kummoinen kävelijä. Jos Tiia oppisi kunnon catwalk-kävelyä, uskon että hän on ainoa, joka tästä porukasta voisi oikeasti menestyä maailmalla. Hänellä on puitteet kohdallaan.

  Saara kävelee parhaiten, mutta näyttää ikäistään selvästi vanhemmalta ja hänet meikattiin vielä vanhemman näköiseksi! Saaran heikkouksia on olematon kaula ja suuret silmäpussit, jotka välillä häiritsevät.

  Monta hyvää tyttöä putosi ennen aikojaan, joten näistä oli valittava. Vaikka toisaalta tuomarit näkevät tytöt myös luonnossa pitkän kisan ajan, joten ihme, jos valinta menee ihan metsään. Tosin viime vuoden voittajaa en ymmärtänyt lainkaan. Ja mihin tätä edellinen voittaja Alitalo on unohtunut? Kun ainakin tytön fyysiset puitteet olivat kunnossa…

 17. Katariina says:

  Muistaako kukaan Amerikan huippiksen Daniellea? Sellainen tumma, ihan mielettömän kaunis nainen, joka voitti oman kautensa. Hänellähän oli kisan aikana hammasrako, mutta Tyra Banks käski hänen laitattaa sen umpeen, tai muuten hän ei voisi voittaa ja menestyä maailmalla. Tyra lähetti hänet hampilaan ja lopulta Danielle sai ihanat hampaat. Tulee vaan mieleen, että miksi täällä sitten sitä hammasrakoa ihannoidaan ja hehkutetaan? Olen nähnyt ehkä kaksi mallia, joilla on ollut hammasrako, nekin molemmat H&M:n kuvastoissa…

  Mielestäni hammasraoissa ei siis ole mitään hienoa. En tietetenkään ole ammattilainen, enkä juuri tiedä mallimaailmasta mitään, mutta näin maallikkona ne ovat minusta erittäin rumia. Itselläni oli lapsena sellainen, mutta se oitottiin raudoilla. Muutenkin, minäkin tunnen koko joukon ihmisiä, joilla on hammasrako, joten ei se nyt niin kovin persoonallista ole.

  Minusta tuntuu, ettei Jenna tule menestymään, hän on vain liian lyhyt ja jotenkin tavallinen. Toki hienoja kuvia hänestä saa, sitä en kiistä. Tiia sen sijaan voisi menestyä, jos saa kävelynsä kuntoon. Omat lempparini olivat Nina, Mari ja Tiia. Saarakin oli loppujen lopuksi mielestäni ihan ok.

  Mutta nämähän ovat siis vain minun mielipiteitäni ja jään odottamaan, tuleeko joku huippumalleista menestymään.

 18. Katri Utula says:

  Hyviä pointteja kaikilla!

  Kaisa pohti myös tärkeää seikkaa: “Mua jäi vaan eniten vaivaamaan se Jennan asenne, jota ei oikeasti ollut. Nyt se pääsi tohon pisteeseen Saimin sparraamisella, mutta tän jälkeen sen pitäis selviytyä yksin.”

  Tuo on todellakin totta, ja se vaivasi Jennassa: hän ei oikein täysin tiennyt, mitä haluaa. Sellainen viimeinen puhti koko alaan jotenkin uupui. Ja mallintöissä kun pitäisi olla todella valmis menemään vaikka läpi harmaan kiven. Niin moni tyttö kisaa samasta paikasta eri kuvauksissa, ja siellä pitäisi uskaltaa rynniä ja näyttää parhaimmat puolensa, eikä pyydellä anteeksi.

  Ja kuten leevi sanoi: Ei se Jennankaan kävely mitään huipputasoa ole.

 19. simar says:

  Ihmettelen että yksi hammasrako saa suomalaiset kuohuksiin,Jenna on kiltti ja ystävällinen käytökseltään. Kun taas muutama rääväsuu olisi pitänyt pudottaa paljon aikaisemmin. Uskon Jennan kehittyvän vielä kun saa kokemusta ja oppia, kyllä Saimi tiesi mitä näki hänessä. Ja Amerikkalaisten ihanne on hampaissakin sitä, että persoona ei saa näkyä hampaat silitellään siinä missä muukin silikoni tarpeet.

 20. nina sihvonen says:

  joo ei ne enää löyvvä ees suvin veroista tyttöä

 21. Tinatii says:

  Ehdottomasti paras voitti! Jennalla on suloiset kasvot ja pituuttakin aivan riittävästi, sillä yli 180-senttiset ovat jokseenkin korstoja normaalin ihmisen rinnalla. Jokin raja sentään pituusvaatimuksiinkin, pliiis! Pienikin on kaunista, muistettakoon.
  Jennan kasvokuvat olivat esim. uskomattoman kertovia, siinä tytössä on fotogeneettisyyttä jos jossakin. Hän sitä paitsi kehittyi koko ajan kisan edetessä ja kehitys takuulla jatkuu ja kunnianhimokin kasvaa ajan myötä. Nyt tyttö uskoo itseensä.
  Kaiken kaikkiaan tosi hieno valinta, pidin peukkuja Jennan puolesta loppuvaiheessa.
  Tiia alkoi vaikuttaa loppuvaiheessa jo tosi tylsältä ja joka kuvassa täysin tunnistettavalta – ja jostain syystä en pitänyt hänestä muutenkaan. Ja Saara nyt ei ollut kasvokuvissa juuri koskaan edukseen, vaikka kokonaisuus olikin aika hyvä. Saara varmaan on hyvä vaatemallina. Jenna sopii kaikkiin tarkoituksiin ihan oivallisesti. Henna rulaa!!

 22. TiinaMaria says:

  Mua suorastaan oksetti nuo tuomaroinnit viimeisemmissä jaksoissa. Jennaa kehuttiin maasta taivaisiin ja Maria kritisoitiin teki se mitä tahansa. Muutenkin Saimin käytös nostamalla Jenna omaksi suosikiksi ja tuomalla se koko ajan niin selkeästi esiin, oli jotenkin törkeää muita kilpailijoita kohtaan. Samoin kuin se, että Anne hehkutti omaa suosikkiaan Saaraa. Ja samaan aikaan muut tiputettiin heti kun tuli yksi hieman huonompi viikko.

  En olisi varmaan seurannut sarjaa loppuun, sen verran loppuvaiheessa meni maku siitä, mutta olen sellainen, että kun jotain alan seuraamaan, en voi sitä keskenkään jättää. Katsoin viimeisen jakson boksilta ja satuin vahingossa näkemään netistä jo etukäteen, kuka voitti. Olin yllättynyt, varsinkin vielä kun jaksoa katsoessa huomasin vielä kuinka näkyvillä paikoilla Jennalla esim. on tatuointeja. Näytti olevan iso oikeassa sääressä. Muistelen vain Amerikan huippista, että Tyra sanoi kaikille tuollaisille no no!

 23. Tinatii says:

  TiinaMaria, etkö huomannut, että Mari menetti pelin, ja ihan omasta syystään, olemalla hapan ja negatiivinen ja puhumalla ikävästi sekä kanssakilpailijoista että tuomareista, miltei kaikesta. Miten sellainen pärjäisi mallimarkkinoilla maailmallakaan! Ulkonäköä toki olisi ollut, mutta asenne oli aivan pielessä. Ihan järkevä pudotus. Toivoinkin sitä jo monta jaksoa ennen todellista pudotusta. Tytön olisi tarkistettava asennoitumistaan, jos aikoo tulla toimeen työelämässä ylipäätään.

 24. Ärsyyntynyt says:

  Ei varmasti olisi voittanut Jenna, ellei se kaamea Saimi olis hypettäny sitä koko ajan. Suunnaton vääryys mielestäni myös siksi että Jennalla ei hirveästi asenne ainakaan ulospäin loistanut. Nyt se reppana luulee, että kun Saimi tykkää siittä niin elo mallimarkkinoilla on turvattu iäksi. Toivottavasti Tiia menestyy ilman voittoakin!

 25. Birgerfrii says:

  Täydellisen oikea tyttö voitti!

  Mallimaailmassa ei ole kyse siitä, miten kaunis on, vaan tarvitaan paljon, paljon muuta ja jopa maallikon silmissä rumuutta/karismaattisuutta. Jenna näytti jo tässä ohjelman kuvausajassa, miten loistava kehityskaari, joten ehkäpä kuulemme Jennasta enemmänkin.

  Saara, joka ehkä ilman meikkiä ja omana itsenään saattaa olla eniten mallimainen, on sitä kuitenkin käytännässä vähiten. Hän on ulospäinsuuntautunut ja osaisin kuvitella hänet kotimaisten firmojen näytösmalliksi tyyliin Marimekko. Silloin vaan mahdollisiman omana itsenään ilman megameikkejä. Pidemmän päälle ajateltuna Saaralla ehkä paras mahdollisuus saada pysyvä ammatti ulkonäkönsä(+sosiaalisuutensa) ansiosta esim erilaisissa PR-tehtävissä. Itse voisin hyvinkin kuvitella palkkaavani hänet vaikka kansainvälisille messuille osastoni emännäksi. Mainoskuvauksiin häntä en kuitenkaan palkkaisi.

  Valitettavasti Saara epäonnistui finaalissa jopa siinä omassa vahvuudessaan, eli kävelyssä puhumattakaan hänen seisoma-asentonaan. Tunsin myötähäpeää hänen jalkojensa asennosta. Saara oli suorastaan rumasti finaalissa meikattuna. Ilmiselvästi hän vastoin ennakkoarvioitani myös jännitti siinä määrin, ettei millään muotoa olisi voittoa ansainnut. Koko kisassa hänestä ei saatu yhtään täyden kympin kuvaa!

  Tiia oli ehkä tasaisen hyvä koko kisan ajan kuvauksissa, mutta sitä jotain hänestä ei löytynyt. Enkä usko, että tulee enempää löytymäänkään. Kuitenkin aivan varmasti Tiialle riittää mainoskuvauksia, koska on luotettavan tasavarma ja osaa ottaa vastaan annetut tehtävät. Helppo työskenellä hänen kanssaan.
  Mallin ura on aivan jotain muuta, kuin olla joku sievä missi, jossa vain kaunis olemus riittää.
  Mallilla pitää löytyä jotain poikkeuksellista ja sitä Jennasssa löytyy.

  Jenna kun pääsee saamaan lisäoppia ja itseluottamusta, niin uskon, että saattasi olla kyseessä tyttö, jota tulemme näkemään myös kansainvälisten lehtien sivuilla. Näytösmallia tuskin hänestä koskaan tulee ainakaan Suomen ulkopuolella, mutta kuvamalli voi tienata jopa näytösmallia enemmän.

  Minusta täysin oikea kaksiokko oli finaalissa, mutta Saaran sijaan olisin toivonut sielä olevan sen jääkiekkoilijatytön tai sitten yhden, joka tippui jo alkumetreillä. Huippumallin pitää ennenkaikkea olla kuvauksellinen ja nöyrä asenne, jotta pystyy omaksumaan annetut ohjeet.

  Ei siis millään pahalla Saaraa kohtaan, vaan päinvastoin. Meillä jokaisella on omat vahvuutemme ja heikkoutemme. Saara ei ole pätkääkään kuvauksellinen, mutta ilman jännittämistä erittäin potentiaalinen näytösmalli Suomessa.

  Liian usein sekoitetaan missiit ja mallit ja sitä ei todellakaan pitäsi tehdä. vaikak olisi maailman kaunein ihminen maailman parhaalla kropalla, mutta ei olisi kuvauksellinen, ei voisi mallina menestyä.

  Onnea kaikille kisassa mukaana olleille ja älkää antako kisan tuloksen masentaa, vaan tehkää töitä ja pitäkää huoli kunnostanne. Oppikaa hyödyntämään omat vahvuutenne ja onnea matakalle, jotta löydätte juuri jokaiselle sopivan työn.

  PS.
  Jos haaveilet mallinurasta, älä missään tapauksessa käyttäydy, kuten Mari teki. Liiallinen itseluottamuskin voi siis olla pelkkää miinusta mallile. Varsinkin jos se yhdisatetään perusnegatiivisuuteen ja toisten arvosteluun, kiroiluun ja ylimielisyyteen.
  Ei edes maailman huippujen huipulla ole varaa käyttäytyä, kuten Mari koko kisan ajan toimi, joten siinä mielessä ymmärrän, että ilman mitään edellytyksiä mallina sai roikkua kisassa niin pitkään. Varoitatavana esimerkkinä, sekä tuotannon kannalta “viihteenä”.

 26. Marja says:

  Kuten monia muitakin, minuakin tuotantokaudessa eniten vaivasi tuomariston (etenkin Saimin) asettuminen vahvasti Jennan kannalle jo aivan kisan alkuvaiheissa. Potentiaalisen tytön kannustaminen on ihan ok, ujompia ja epävarmempia pitää rohkaista. Mutta siinä vaiheessa, kun Saimi itku kurkussa vakuutti uskovansa Jennaan 100%:sti tyttöjen lähtiessä vasta Milanoon (siis hyvin alkumetreillä!), ylitettiin minusta tietty puolueellisuuden rajapyykki. Yhden tuomarin näin emotionaalinen suhde yhteen kilpailijaan on yksinkertaisesti epäreilua muita tyttöjä kohtaan. Tuomarin pitäisi pystyä pitämään tunteensa kurissa ja pysyä objektiivisena. Seuraavalla kerralla toivoisin vähän enemmän fair play-henkeä…

  Mutta annetaan nyt Jennan näyttää kyntensä. Pian selviää, olivatko tuomarit oikeassa ja kuorituuko Jennasta seuraava Suvi Koponen tai Kirsi Pyrhönen. Kasvothan hänellä ovat kauniit ja kuvaukselliset. Ehkä hänestä kuoriutuu sellainen spesiaalitapaus, että “saa anteeksi” sen muutaman kriittisen senttimetrin puuttumisen. Tosin vain aniharva huippumalli on noin “lyhyt”, Suvi ja Kirsikin molemmat yli 180-senttisiä… Eli töitä saa kyllä sen eteen tehdä. Mutta pituuttakin paljon tärkeämpi seikka on kuitenkin luonne, joka tuosta toivon mukaan ajan myötä vähän karaistuu.

  Sinänsä hassua, että Vepsäläinen on näköjään valinnut Hästens-mainoksiinsa Nellin, Marin ja Annan kuvat, Subway Anetten ja Classic Marin. Ja Tjäreborgin mainoksissa ovat kaikki viisi (Jenna, Tiia, Mari, Saara, Ira) siihen kuvattua. Eli parhaiten kuviaan lehtien palstoille sai Mari.

 27. Hyypiö says:

  Birgerfrii: “Liian usein sekoitetaan missiit ja mallit ja sitä ei todellakaan pitäsi tehdä. vaikak olisi maailman kaunein ihminen maailman parhaalla kropalla, mutta ei olisi kuvauksellinen, ei voisi mallina menestyä.”

  Ulkonäkövaatimusten lisäksi malleissa ja misseissä on yksi käänteentekevä ero: missien pitää osata hymyillä maailmaa syleilevästi ja olla esimerkillisiä, malleilta taas kaivataan enemmän persoonallisuutta ja särmää. Missin pitää olla helposti lähestyttävä ja silmiä hivelevä joka puolelta, kasvojen puolesta, kropan puolesta, luonteen puolesta, käytöksen puolesta.

  Mallilla taas virheettömyys ja herttainen kympin tyttö -meininki eivät toimi niin hyvin. Mallithan toteuttavat loppujen lopuksi vaatesuunnittelijoiden ja kuvaajien taiteellisia näkemyksiä, eikä korkealuokkainen taide ole koskaan valmiiksi pureskeltua.

 28. Anniina says:

  Tässä kuvassa näkee hyvin tyttöjen pituuseron. Jenna on selkeästi kahta muuta lyhyempi. Jopa “liian lyhyt” malliksi? Vaikka eihän Kate Mosskaan mikään hongankolistaja ole.

 29. Sara says:

  Kai se tuomaristo näki Jennassa sitä jotain, kyllä tuo mallimaailma on aika sirkusmainen jos Jenna on lyhyt vain 174 cm, mutta se supermalli en muista nimeä mutta jossain jaksossa kävi neuvomassa kilpailijoita oli no miten sen kauniisti sanoisi aika persoonallinen ja aikamoiset “talttahampaat” kai maailmalla erikoisuus myy mutta kohta on in varmaan karvaiset naiset:)

 30. Annameri says:

  Mon opinion:

  Oikea tyttö voitti! Jennassa on juuri sitä taikaa, mihin tuomarit sanoivat mallin työn perustuvan. Eli aivan tavallisen näköisestä tytöstä puhkeaa kuvissa upea kaunotar. Näinhän Jennalle kävi, viimeinen kuva oli aivan loistava. Uskon, että hänellä on edessään huikea ura, jos vain osaa pitää pään kylmänä ja jalat maassa suuren maailman houkutuksissa.
  Jennalla vaikutti olevan myös hieno luonne. Hän käyttäytyi vaatimattomasti eikä haukkunut muita tyttöjä maan rakoon kuten todella huonosti käyttäytynyt Mari teki kerta toisensa jälkeen.
  Jenna sai tuomareilta uuden mahdollisuuden (onneksi!) ja ehkä toisenkin sen vuoksi, että tuomarit tiesivät hänen olevan kokematon ja uskoivat hänen pystyvän parantamaan, kunhan ko.bisnes hänelle selviää. Ja Saimi oli kuin olikin oikeassa!

 31. laura says:

  Oikea tyttö voitti. Juuri Jennan toivoin kärkikolmikosta voittavan, ja tuo oli näpäytys kaikkia häntä arvostelleita muita huippumallikokelaita kohtaan. Persoonallisen näköinen ja muuntautumiskykyinen tyttö.

 32. Kati Snow says:

  Katsoin suurella jännityksellä loppukilpailuja. Mielestäni stailaus oli ihan kauhea, rumat kampaukset ja meikki. Saara näytti suorastaan rumalta ja huonoryhtiseltä. Olin todella helpottunut, että “musta hevonen” Jenna voitti, hänen kuvansa olivat upeita. Sääli, että Mari, joka oli kaunis tyttö, pilasi kaiken luonteellaan, eihän kukaan jaksa työskennellä tuollaisen lapsellisen kiukkupussin kanssa. Jennalla oli myös suloinen luonne. Pidin myös Tiiasta, mutta Jenna oli paras valinta. Onnea hänelle.

 33. Jen says:

  “simar says:
  15.6.2010 klo 13:22
  Ihmettelen että yksi hammasrako saa suomalaiset kuohuksiin,Jenna on kiltti ja ystävällinen käytökseltään. Kun taas muutama rääväsuu olisi pitänyt pudottaa paljon aikaisemmin. Uskon Jennan kehittyvän vielä kun saa kokemusta ja oppia, kyllä Saimi tiesi mitä näki hänessä. Ja Amerikkalaisten ihanne on hampaissakin sitä, että persoona ei saa näkyä hampaat silitellään siinä missä muukin silikoni tarpeet.”

  Minusta voitto oli todellakin ansaittu!!! Ja nirppanokat, ylimielisellä asenteellaan saivat vähän nenilleen :P Olen erittäin tyytyväinen, että juuri hän ponnahti voittoon.. Eikä mistään lellikki-tittelistä hajuakaan, ihan yhtälailla hän teki töitä voittonsa eteen kuin kuka tahansa koko kilpailun aikana… Itse ainekin kannustin häntä aivan alkumetreiltä asti..!!

  Toivokaamme onnea ja menestystä hänelle, ja paljon työtehtäviä muodin parissa <3 !!

  JEEEEEEEEEEEEEEEEEEE!!!!!!!!!!!!!

 34. Lumi says:

  “Olen nähnyt ehkä kaksi mallia, joilla on ollut hammasrako, nekin molemmat H&M:n kuvastoissa…”

  Kaksi sanaa: Lara Stone.
  Nainen on tällä hetkellä Models.comin listauksessa ykkösenä. Eli aika pitkälti työllistetyin malli tällä hetkellä. Kannattaisi ehkä seurata jotain muutakin muotimediaa kuin Hennesin kuvastoja? ;)

 35. lumikki says:

  Jenna näkyy olevan jo Paparazzin listoilla uusissa tulokkaissa. Ihmettelin suuresti, kun Jennan pituudeksi ko. toimiston listalla on laitettu 176 cm? Eikös kyseisen toimiston edustaja mitannut tytön ohjelmassa ja pituus oli 174,5 cm eli sentin enemmän kuin mitä Jenna itse oli ilmoittanut. Mutta tässä ajassako hän jo venähti lisää pituutta? Muutoin voittaja ihan ok.

 36. Water green says:

  Aika jännä juttu tuo pituuden muuttaminen. Kisan alkaessa Jenna oli 173,5 cm pitkä ja nyt hän onkin 176 senttinen. Toimiston edustaja sai Jennan pituudeksi 174,5 cm ja Saimi kertoi Voicen haastattelussa Jennan olevan 175 senttinen. Ilmeisesti malliksi hieman lyhyehköä Jennaa tehdään nyt “paperilla” pidemmäksi ja siten “myyvemmäksi”, mikä ei ole tietenkään Jennan vika. Myös missien pituudet ovat joskus aika suhteellisia ja lisäsenttejä tulee kuin itsestään, enkä tarkoita tällä nyt vain tapaus Viivi Pumpasta.