Oho, Helen finaaliin!

21.11.2011 Kirjoittaja: Katri Utula

Jee, ihana Anna-Sofia on Suomen huippumalli haussa -ohjelman finaalissa, aivan kuten monet uskoivatkin!Tässä vaiheessa on tietysti myöhäistä antaa Anna-Sofialle neuvoja, kun finaali on jo kuvattu. Mutta olisin halunnut tässä kohtaa vielä oikein ravistaa häntä ja todeta, että hypi, pompi, elä, nauti, näytä tunteesi, uskalla!

Ne tämänpäiväiset kuvaukset eivät kyllä menneet Anna-Sofialta yhtään nappiin. Hänen on pakko oppia tekemään myös nauravaisia, rempseitä ja hullunrohkeita kuvia.

On jännä yhtälö, että Anna-Sofia on tosi ujo, mutta silti hän haluaa jo täysillä malliksi maailmalle.

Mutta onpa hyvä, että haluaa! Anna-Sofia on ihana!

Olin hivenen yllättynyt siitä, että hänen kanssaan finaalissa on Helen. Nyt finaalista tulee jotenkin liian ennalta arvattava.

Vaikka Helen on todella kaunis ja kuvauksellinen kasvoista, hänen kroppansa ei ole mallinmitoissa. Kuten mallitoimisto Paparazzilta ilmoitettiin, hänen pitäisi saada melkein kymmenen senttiä pois lantiolta. Se on aika paljon se!

Ehkä finaaliin haluttiin tarpeeksi erilaiset tytöt. Minna on ulkonäöltään ja jopa persoonaltaan hyvin Anna-Sofian kaltainen – vain lyhyempi ja kuvissa tylsempi.

Helenin valinta finaaliin takaa ainakin sen, ettei siitä tule tylsä!

24 vastausta artikkeliin “Oho, Helen finaaliin!”

 1. nina says:

  Minusta Helen on samoissa mitoissa kuin maailman tunnetuimpiin huippumalleihin kuuluva Heidi Klum . Jännä että jos isossa maailmassa sopii välillä muodokaskin malli niin Suomi laittaa dieetille ,ketä tuo pyyntö palvelee?

 2. Chili says:

  Anna-Sofia on ehkä hiljainen ja ujo, mutta ei ollenkaan kuitenkaan arka. Ja halua voittaa se ujous löytyy. Siihen tarvitaan vain pikkasen aikaa.

 3. jerew says:

  En ymmärrä mallimaailmasta mitään tai jostain puuttuvista senteistä, kun kaikki kuitenkin näyttivät suurinpiirtein saman pituisilta (ja myös ovat pitkiä).
  Näin miehisestä näkökulmasta Helen on ainoa kiinnostava nainen näistä ja Anna-Sofie se vähiten kiinnostava.
  Minä täydellisenä amatöörinä olisin tiputtanut Anna-Sofien – kuvittelin että hyvään kuvaan tarvitaan muutakin kuin kauniit kasvot.
  Mutta tällaisena “aivot narikkaan”-ohjelmana tämä menee, ei sitä kiukkuista Hjallistakaan jaksa aina katsella.

 4. agnes says:

  Minna ei kasva enää, mutta Helen voi laihtua. Minna ei ollut muutenkaan minun makuuni. Oikea valinta.

  Aiemmat jonkimoiset negatiiviset ajatukset Helenin ilkeydestä eivät nyt nousseet esiin mitenkään. Hän oli hymyilevä ja reipas. Hän on lähes kaikissa tehtävissä saanut kehuja asenteestaan ja ulospäin suuntautumisestaan, niin kotimaassa kuin ulkomaillakin ja pärjännyt kuvaajien ja tomistojen edustajien kanssa hyvin.

  Anna-Sofian arkailu häiritsee minua, vaikka hän on ulkoisilta tekijöiltään erittäin kaunis ja raamiltaan sopiva. Mutta Katrin kanssa samaa mieltä, tekee ihan mieli ravistella tyttöä. Ei se tarkoita, että hänestä kovis pitäisi tulla, mutta asennetta kehiin, rohkeutta ja itsevarmuutta. Tämä asia varmaan korjaantuukin ajan myötä.

  Anna-Sofia tuntuu todennäköiselt voittjalta, mutta minä olen kyllä Helenin lumoissa. Kuten Trendi-lehden päätoimittajakin sanoi, Heleniin viehätyin alusta lähtien.

 5. lii says:

  Ihanaa, että kaunis, karismaattinen Helen pääsi finaaliin, vaikka epäilen, että A-S voittaa… mikä on taas NIIN tylsän ennakoitava tulos kuin voi olla. Yhtä hyvin olisivat voineet heti alkuun valita sopivimman mittanauhalla.

 6. jennifer says:

  Olin kyllä yllättynyt, että Helen pääs jatkoon ensimmäisenä tosin yhdessä vaiheessa aattelin että Anna-Sofiakin saattaa tippua! Oli vaikee kyllä veikata kärkikaksikkoa! Harmi että itse ainekin näin jo tulevan jakson koosteesta kumpi voittaa, lopussa olin näkeväni kummalla oli voittokukat kädessä :o

 7. aski says:

  Eilen käväisin huippiksen kotisivuilla tarkistamassa esityajan ja kivasti sinne oli laitettu video jossa oli spoileri Minnan tippumisesta. Oli vähän tällainen olo :( . Itse olen pitänyt Minnasta oikeastaan eniten. Kuvissa on ollut tasaisen varma ja muutenkin pidän Minnan luonteesta. Mutta jos on liian lyhyt niin minkäs sille mahtaa. Uskoisin että Anna-Sofia voittaa (no nyt varmaan ei voitakaan ;p), Toisaalta, kun katselin tuoreita kuvia Helenistä vähän hoikempana, niin on hänkin aika upea. Että minun puolesta voi voittaa kumpi vaan nyt kun Minna on poissa pelistä ;)

 8. Kuuntelija says:

  Voi itku! Olen niiiiiin pettynyt, että Helen jäi ja Minna putosi. Voi itku! Jotenkin siitä oli pelottava ennakkoaavistus, kun Saimi sanoi “kenen virhe annetaan anteeksi?”. Helenin ja A-S’n virheet voi korjata, ainakin osittain, Minnan ei.

  En käsitä, miten tuomarit ovat umpisokeita Helenin ikävälle luonteelle!? Käsitän, että asiakkaat näkevät vain sen hymyilevän, poseeraavan Helenin, mutta tuomarit näkevät muutakin. Helen on kaikkea muuta kuin “kaikkien kanssa toimeen tuleva”. Raivostuttavaa, että tuollainen kiipijä onnistuu pyrkimyksissään. Voi itku! Olipa sydämellinen halaus A-S’lle lopussa, kun Minna lähti…

  Ammatin kannalta sehän on melkein se ja sama, kuinka ikävä luonne ihmisellä on, jos kuvat onnistuu. (Toisaalta jos Helen menestyy, hänen sisäinen diivansa ja diktaattorinsa saattaa nousta esiin töissäkin ja mallimaailma on melko ankara näille naomicampbelleille, joista on ongelmia). Mutta ajatellen että tämä on realityohjelma, jota katsoo taatusti iso osa suomalaisia murkkutyttöjä, moisen inhokin menestys on melko vaarallinen esimerkki.

  A-S epäonnistui totaalisesti nyt kuvissaan. Totta Katri: olisi tehnyt mieli ravistella ja heilutella tyttöä. Mutta kuten Anne sanoi, jokaisessa ei ole sitä kuplivaa riehakkuutta eikä tarvitse ollakaan. A-S’ää tosiaan tuskin pyydettäisiin Linnanmäki-kuvauksiin, mutta onhan se jo selkeää, että hänen menestyksensä löytyy nimenomaan muotikuvauksista ja catwalkilta. Hän on todella paljon avautunut, puheliaampi, pohtivampi ja riehakkaampi. Ainoastaan kehon kieli on vielä varsinkin mallille vaarallisen jumissa. Tuli hypeltyä täällä ruudun takana kun häntä kuvattiin jotta “ota nyt tyttö hyvä ne käsivarret pois kropan ympäriltä edes hetkeksi”. :)

  Helen oli valitettavan loistava jälleen kerran. Miten sulavasti hän liukuu asennosta toiseen, ettei kuvaajan tarvitse kuin näpsiä kuvia. (Eikö joku voisi kertoa tuonkin yksinkertaisen ohjeen A-S’lle, joka ottaa yhden posen, sitten toisen…). Ja Helenin suru oli kuvassa vaikuttava, ei auta.

  Minna ei oikein päässyt kuvissaan esille, joku niissä ei mennyt ihan puikkoon. Hän oli tasaisen hyvä, mutta… jotakin jäi. Kuva oli ikään kuin tehdyn oloinen, sisältö puuttui. Joten ei ihme, että heistä kahdesta valittiin kuitenkin A-S. Minnalta tuskin tulee puuttumaan töitä häviöstä huolimatta.

  Joten summa summarum nyt alkaa tuntumaan, ettei mikään estä Helenin voittoa. Koska seuraava kuvaus on beauty-kuvaus Max Factorille, siis meikkifirmalle, kyseeseen tulee kasvot. Ja Helenhän on vahva niissä. Voittajasta tulee myös Max Factorin keulakuva, joten heillä lienee aikamoinen sana päätöksen teossa. Samoin Laila Snellmanin kommenteissa tytöistä olin haistavinani ikäänkuin “noita blondeja sinisilmäisiä kaunottaria tulee ovista ja ikkunoista tällä hetkellä” -asennetta, joten jännitettäväksi jää, saako Helen ison kokonsa anteeksi myös Paparazzilla. Catwalkilla uskoisin A-S’n pesevän Helenin mennen tullen.

  Pitäisi muistaa, että tässä haetaan huippumallia. Saattaahan se kuulostaa erikoiselta, että Helenin kropalla häntä muistutetaan liikakiloista. Täytyisi kuitenkin ajatella, että malli on ammatti siinä kuin mikä muu tahansa. Mallikoko on se 34 ja Helen on auttamattomasti liian iso siihen. Koko hänen luuston rakenteensa on liian iso huippumallille, jollaista hänestä ei tule koskaan. Huippumalli on siroluinen ja hoikka ja jos katsoo esim. A-S’ää, ei hän ole anorektisen laiha. Huippumalli on kävelevä vaatehenkari, jonka päällä vaatteiden kuuluu näyttää hyvälle. Samoin katsoin tuossa illan ohjelmassa että Helenillä oli huonosti istuvat alusvaatteet, koska hänellä jäi selkeä vatsamakkara ihonmyötäisessa mekossaan.

  Kun tämän vuoden Huippiksen teema on karisma, A-S on melko heikoilla. Tosin koska hän edelleen on kisassa, on se merkki myös siitä, että karisma voidaan ohittaa, jos tytöllä on jo noin loistavat valmiudet luontaisesti kuin A-S’llä on. Kaikki riippuu tytöstä itsestään. Majalahti on täysin myyty Helenille, se on selkeää, joten A-S’än pitäisi tehdä ihmeitä, jotta voittaisi. Saimi selkeästi näkee pikän huippumalliuran tehneenä, että Helenistä sellaista ei saada, jo fysiikan takia, joten lienee A-S’n vahvin tukija. Anne taas… on lumoutunut Helenistä, mutta näkee A-S’n potentiaalin. Hermojaraastavaa!

  Koska se finaali tulee ulos?

 9. Jebemti mäteri says:

  Toivon sydämeni pohjasta, että Anna-Sofis voittaa. Anna-Sofia on tosin sisäänpäinkääntynyt, arka ja ujo, mutta nämä luonteenpiirteet ovat muokattavissa (toisin kuin Helenin isoluisuus ja ilkeä luonne). Anna-Sofia on IHANA, ja olen varma, etää kaikista epävarmuustekijöistä huolimatta hän tulee voittamaan, sillä Heleniin luonnehdinta ei tämä uusi Suvi Koponen ei sovi. Hyvä Anna-Sofia!!

 10. Katri Utula says:

  Kuuntelija: Se, mitä jakson lopussa näytettiin finaalista (tulee tv:stä ens ma), paljasti jälleen myös sen, että Anna-Sofia on aivan järjettömän kaunis tulevissa kuvissa! Hänelle oli taiottu taas niin taianomainen meikki. Olin aivan häkeltynyt siitä lyhyestä klipistä, joka ohjelman lopuksi vilautettiin.

  Helen on todella kaunis kasvoista, mutta Max Factorin kuvauksiin laitettu punainen huulipuna ei ollut ihan hänen juttunsa – sen verran, mitä siitä lyhyestä lopusta näin siis.

  Uskon vakaasti, että Anna-Sofia voittaa kisan. Olen uskonut siihen ensi jaksosta lähtien, enkä missään nimessä muuta mielipidettäni. Hänestä kuoriutuu vielä maailmantähti!

 11. Tintti says:

  Katri huomasin saman siinä ohjelman lopussa, että Anna-Sofia oli todella häkellyttävän upean näköinen siinä kuvauksessa. En tiedä liittyikö se valokuvaajan reaktio myös siihen, kun siis näytettiin valokuvaajan reaktio johonkin ja hän oli aivan tyrmistynyt tyyliin OMG.

 12. papunen says:

  Minä olen vähän tympääntynyt siihen, että ujoutta pidetään jotenkin negatiivisena asiana, josta tulisi oppia eroon. Minusta tämä sisäänpäinkääntyneisyys on Anna-Sofian kiinnostavin piirre. Ujot ihmiset eivät useinkaan toitota asioitaan ja tuntemuksiaan suureen ääneen, ja juuri tämä kätketty tunnemaailma tekee heistä kiinnostavia. Anna-Sofialla on kyky esittää erilaisia tunteita hyvin hienovaraisesti, nyanssein. Ihminen voi tuntea vaikkapa nyt riemua, vaikkei sitä hänestä heti ulkoapäin huomaisi. On eri asia, osaavatko toiset ihmiset sitä tulkita tai tunnistaa. Ehkei se riitä maailmassa, jossa kaikki pitää saada valmiina?

 13. orca says:

  papunen, ei ujous yleensä ottaen olekkaan huono asia, mutta mallin ammatissa on. Ihan sama se on kuin se että ei Helen yleisesti ole lihava, vain malliksi. Mallin ammatilla on omat vaatimuksensa. Anna-Sofian pitäisi saada muutettua ujous salaperäisyydeksi, silloin siinä olisi jo jotain ~karismaa.

 14. agnes says:

  Ei ujous tietenkään ole negatiivinen asia sinällään ja Anna-Sofia on todella kaunis kuvissa, suloinen ja viehättävä ainutlaatuisella tavalla. Olen samaa mieltä, että varmasti tulee menestymään mallina, jos niin haluaa.

  Mutta kun on kysymys ammatista, jossa esiintyminen, kuvaajien ja muiden taustojen ohjeet ja toiveet pitää hetkessä oivaltaa, ujolla tuleee olemaan vaikeuksia ottaa heti areena haltuunsa. Kuten näissä aiemmissa, tai ainakin joissakin tehtävissä on Anna-Sofiaa pitänyt houkutella ja patistaa vapautumaan. Jos halutaan valita hetivalmis malli maailmalle, Anna-Sofian on voitettava ujoutensa ja arkuutensa aika pian. Eihän hänen luonteensa tarvitse muuttua, esiintymiseen ja kuvauksiin on saatava varmuus, ei maailmalla varmaankaan aleta lypsämään haluttuja tunnetiloja esiin kovin pitkään.

  Olen samaa mieltä, että jakson lopussa nähdyissä seurravan jakson kuvissa Anna-Sofia oli mahtavan näköinen ja todella Helen ei ollut edukseen voimakkaassa huulipunassaan. Samoin Helenin silmämeikki oli minusta epäonnistunut jakson tuomarointiosuudessa.

 15. riikka says:

  Oonko eka kinuamassa tutkaa?

 16. Kuuntelija says:

  Katri: minä niin uskon ja toivon, että A-S voittaa. Tai hänen pitäisi voittaa, eihän siitä pitäisi olla epäilystäkään. Spekuloin tuossa vaan tämän viimeisen jakson käännettä, koska ei Helenin pitäisi edes olla finaalissa. Hän ei ole eikä hänestä tule huippumallia. Kasvokuvaukset ovat Helenin vahvin alue ja jollain merkillisellä käänteellä myös Helenistä voidaan leipoa voittaja – joka olisi huutava vääryys: A-S’n lukkiutuneisuus voidaan korjata ja hoitaa, mutta Helenin rakenne on mikä on.

  Kävin katsomassa tuon viimekertaisen jakson lopun ja nyt sitten hirvittää lisää. Siellä tämä ranskalainen nainen selitti jotain tyyliin “ensin ei millään meinannut tulla mitään, mutta sitten siinä se oli!” = kuulostaa ihan A-S’ltä. Ja sitten hehkutus “aivan kuin nykyajan Botticelli” = kuulostaa ihan Heleniltä. Nämähän ovat tietysti minunlaisiani katsojia varten, jotka nielevät kaiken, jotta jännite pysyy. :) A-S vilahti siinä tosiaan uskomattoman kauniina kuvissa, mutta mielestäni Helenin vahvan punaiset huulet tulevat varmasti todella hienosti esille nimenomaan meikkikuvissa. Helenei ole kaunis sanan perinteisellä merkityksellä, mutta mallikuvissa hänen jopa pienet silmänsä ja turpeat huulensa luovat mielenkiintoisen kontrastin – ja hän osaa kasvojaan(kin) käyttää).

  agnes: samaa mieltä, että eihän tässä A-S’n luonnetta ole tarkoitus muokata, vaan nimenomaan tuoda sitä esiin. Noin arka kuin hän on, se tarttuu myös kehonkieleen ja sitä ei mallintöissä anteeksi saa. Puhumattakaan ettei hän saa kuviin itsestään irti tarvittavaa muutosta. Joka ainoa kuvaaja moittii A-S’ää samasta, eli hänen kanssaan pitää tehdä töitä, jotta hänestä saa kuvan. Maailmalla huippumallien oletetaan olevan ammattilaisia, jotka taipuvat ohjeesta haluttuun muotoon: mallihan on vain väline esitettävälle tuotteelle. Totuus on aika pitkälle se, mitä Paparazzin kuvaaja sanoi: A-S’llä on suurin potentiaali ja ainoana mahdollisuus huippumallimarkkinoille, mutta hän ei ole vielä valmis. Mitä sitten päättävät tuomarit…

  Olen myös samaa mieltä, että viime tuomaroinnissa Helenin meikki oli käsittämättömän ruma: se sai hänen silmänsä näyttämään vielä pienemmiltä jos mahdollista. Koska hänellä on jo turpeat kasvot, turpeat huulet, silmien kanssa on oltava tarkkana.

 17. Kuuntelija says:

  Unohtui Katrille sanoa: kiitos tuosta tiedosta, koska se finaali oikein onkaan.

  Ja jos joku tietää Huippiksen tuloksen, älkää vaan laittako sitä tänne, kiitos. Tämä on yksi jännimpiä realityjä koskaan ja saan vielä viikon jännittää. :) (Paljon en ohjelmia katsele, yleensä BB’n, ja tähän asti ei vielä koskaan ole siinä suosikkini voittanut). Anna-Sofian voitto pitäisi olla ihan selviö, mutta sitähän voitot ei koskaan ole.

 18. nuori rouva says:

  Hyvin erikoista muuten, että Minnaa arvosteltiin läpi kauden lyhyydestään, mutta viime kauden voittaja Jenna on Minnaa vain puoli senttiä pidempi!

 19. carrot cake says:

  Alusta asti näki, että Anna-Sofia ja Helen erottuivat muista kilpailijoista edukseen. Tänä vuonna siis finaalikaksikon poimiminen katsojana oli minusta erittäin helppoa.

  Kummallakin kilpailijalla on vahvuutensa sekä kehitettävät puolensa. Anna-Sofialla on täysin huippumallin kasvot ja vartalo. Miinuksena ovat vain ujous ja kokemattomuus, mutta ne kyllä kaikkoavat vähitellen kokemuksen ja ajan myötä. Anna-Sofian kauneus on klassista, herkkää ja keijumaisen siroa. Hänestä tulee mieleen Pohjolan lumiprinsessa. Lisäksi hänessä on minusta menneen ajan filmitähtien glamouria.

  Helen on persoonallisella tavalla kaunis ja näyttävä. Hänellä on mieleenjäävät, erikoiset kasvot turpeine huulineen sekä lisäksi hän omaa karismaa ja ripauksen kansainvälisyyttä. Ja tänä tuotantokautena tuomaristo sanoi, että he toivovat voittajalta nimenomaan kansainvälisyyttä ja karismaa. Helenin huono puoli ovat hänen mittansa, pituus on hyvä alalle, mutta muuten hän on liian iso malliksi. Tosi asiassa hän on kuitenkin hoikka, joten minusta kuulostaa ainakin todella haasteelliselta, että hänen pitäisi saada lantion ympärysmitasta kymmenen senttiä pois – sitä ei nimittäin ihan hetkessä tehdä. Tosin Helenistä on ollut medioissa juttua, että hän on kuulemma hoikistunut aika paljon.

  Anna-Sofialla on minusta pitkällä tähtäimellä ajateltuna paljon potentiaalia menestyä mallimarkkinoilla. Helenin mallin töiden laajaa skaalaa taas rajoittaa hänen vartalon rakenteensa.

  Jännä nähdä, kenet tuomarit valitsevat voittajaksi. Itse asiassa viime jakson lopussa saattoi kenties huomata, kumpi voitti. Tietty kohta ohjelmasta paljasti tietyn asian, mistä taisi ehkä (?) nähdä voittajan. Olen kuitenkin hiljaa, enkä paljasta täällä havaintoani.

 20. Jarkoffi says:

  Tervehdys. Ei liity aiheeseen muttas koskas Tutka tulee?? Saulilla taas kiireitä varmaankin (voi ei nyt saan varmasti triljoona vihapostia)

 21. Katri Utula says:

  Tutka tulee huomenaamulla. :) Kuvataan se tänään.

 22. Jarkoffi says:

  Kiitos vastauksesta..odotan innolla ja terveisiä molemmille :) :)

 23. Just me says:

  Ois kiva saada Saulin kommentti finaalikaksikosta, mutta hän ei taida nähdä Huippumalleja. Tänä vuonna on ollut hyviä kilpailijoita ja ohjelmaan on jäänyt koukkuun. Finaalikaksikkokin on niin täysin erilaisia luonteeltaan, että jo se tuo mielenkiintoa ohjelmaan. En tiedä voisko kahta erilaisempaa persoonaa finaalissa olla!

 24. vuosisatakielikello says:

  Helpompaa on pudottaa muutama kilo/sentti kuin kasvaa jokunen sentti lisää. Siinä kai syy, miksi Helen ohitti Minnan.

  Anna-Sofialla on kroppa mitoissa ja kansainvälisesti jumalaiset kasvot. Hillitty, arvokas glamour pilkahtelee vielä kun uskaltaa antaa pikkaisen enemmän itsestään. Tuo mystisyys on myös valtti ja keino erottua kv. markkinoilla itseään kovaäänisesti ja suurieleisesti esiintuovista tytöistä. Mutta kuvaustilanteessa pitäisi osata napata kuvaajan ja asiakkaan toiveet vielä paremmin.