Laulut jatkuvat

30.12.2011 Kirjoittaja: Katri Utula

Upea uusi vuosi alkaa jo pitkään odotetulla Voice of Finlandilla sekä viime vuonna hieman lässähtäneellä Idolsilla.*

Miltä Voice of Finland ensinäkemältä vaikuttaa? Kilpailevatko nämä kaksi ohjelmaa toisiaan vastaan? Onko taso jommassa kummassa ohjelmassa selvästi toista parempi?

Näihin kysymyksiin odotan innolla vastauksia! :)

Jakakaa siis ihmeessä mielipiteitänne molemmista ohjelmista täällä, vaikka itse pääsenkin tutustumaan kumpaankin ohjelmaan vasta ensi viikolla.

Ihanaa uutta vuotta kaikille!!!

(*Voice of Finland pe klo 20 Nelosella, Idols su klo19.30 MTV3-kanavalla.)

26 vastausta artikkeliin “Laulut jatkuvat”

 1. nina says:

  Odotan kuka on tänä vuonna Idolsin pahistuomari

 2. Cris says:

  Itse en jaksanut kumpaakaan kahtoa : D Mielummin odotan tutkaa jossa yleensä kuulee tapahtumista ja siitä onko edes katsomisen arvoinen ohjlema XD

 3. nenja says:

  Minua ei henk koht oikein vakuuttanut Voice of Finland ensinäkemältä. Jotenkin sellainen kankea vaikutelma tuli koko ohjelmasta. Ja mitä niistä kilpailijoista oikein osaa näin alussa sanoa? Kaikki aika tasavahvoja esiintyjiä ja jo valmiiksi musiikilla tienaavia ihmisiä. Tokihan tällaisen ohjelman kautta tuleva julkisuus on varmaan plussaa uralle, mutta samanlaista kehityskulkua heidän kohdalla on tuskin nähtävissä mitä Idolsissa. Mutta sinänsä tietty hyvä, että ohjelma eroaa kyllä mielestäni riittävästi Idolsista. Tuomareista en tykännyt, yksikään ei kuulu muutenkaan mun suosikkeihini musiikkimaailmassa. Elastinen tai Mike Monroe oli ehkä siedettävimmät.

  Mutta saattaa olla, että silti vilkaisen ohjelmaa aina jatkossakin, plussaa oli kuitenkin taitavat kilpailijat, joita oli ilo kuunnella :)

 4. Henna says:

  Voice of Finland oli kyllä TODELLA hyvä! Pirteä ja uudentyyppinen! Hienoja laulajia ja uskomatonta, että monet niistä sai jättää leikin kesken…MIKE MONROE on ehkä mun suosikki; siinä on sitä jotain.

  Ukulele-tyttö veti hiljaiseksi -mielenkiinnolla odotan, mitä häneltä jatkossa kuullaan!

  Ei ole Idolsista laittamaan kampoihin -VOICE JYRÄÄ!

 5. maii says:

  Kyllä taidan ainakin mie katsoa ennemmin Voice of Finlandia kuin Idolsia. Siis kaikki Voicen laulajat olivat huiketa ja se Mikko Herranen, voiii että mikä ääni miehellä oli.. woow, siis todellaki Voice of Finland eikä mikkään Idols..

 6. Tanko-Jones says:

  Kaikkien niiden ennakkoklippien ja ääninäytteiden perusteella (mitä on pyörinyt TV:ssä ja radiokanavilla) odotin ehkä hieman kovatasoisempia laulajia, joten siinä mielessä aloitusjakso tuotti minulle lievän pettymyksen. Kukaan kisailijoista ei säväyttänyt toden teolla (vaikka oli mukana toki ihan hyviä laulajia). Oma reaktioni saattaa johtua siitäkin, että USA:n Voice on vielä niin tuoreessa muistissa ja ehkä omat odotukset oli vain liian korkealla, heh.

  Tähtivalmentajat olivat ihan hyviä. Vaikken Elastisesta kauheasti pidäkään (hehkuttaa liikaa kaikkea), hänen ja Lauri Tähkän toisilleen heittämä trash talk oli ihan viihdyttävää. Mike Monroe on todellakin Suomen Kivoimman Julkkiksen tittelinsä ansainnut, mutta olisin ehkä odottanut häneltä vielä jotain enemmän, noin niin kuin verbaalisesti (ja vähemmän kliseisiä englanninkielisiä fraaseja). Paula Koivuniemi jäi hieman vaisuksi, mutta plussaa siitä, ettei hän painanut nappia liian herkästi (eli pitää riman korkealla, niin kuin kuuluukin). Axl Smithistä olen aina pitänyt (hänellä on hyvä energia), mutta välillä hän artikuloi hieman epäselvästi (ollessaan innoissaan).

  Tietysti välillä “häiritsi” myös kisailijoiden pitkät esittelyt ja ohjelman hidastempoisuus (en ehkä välittäisi nähdä niitä sukulaisia ja tuttavia), mutta sehän toki kuuluu tämänkaltaisiin ohjelmiin. Plussaa siitä, että ekassa jaksossa päästiin sentään jo itse asiaan, eikä tullut mitään yleistä tunnelmointia ja alkuliirumlaarumia niin kuin esim. TTK:ssa kauden aloitusjaksossa.

  Ensimmäisen jakson laulajista taisin pitää eniten siitä USA:sta Suomeen muuttaneesta mandoliinitytöstä (muistutti hieman Maria Menaa, tosin äänessä saisi olla vielä enemmän tunnetta ja voimakkuutta), siitä rockabilly-henkisestä Ilmosta (joka ei päässyt jatkoon), näkövammaisesta rokkijannusta (Nickelbackin laulajan lookalike, heh) sekä silmälasipäisestä jantterista, joka lauloi Hallelujah-biisin.

  Karoliina Kallio (Euroviisut, Idols) on minun makuuni jo liian kulunut hahmo. Se ensimmäisenä jatkoon päässyt poika oli liian tavallisen oloinen (ääni ei ollut kummoinen) ja sen USA-shortsisen rokkitytön show meni ehkä hitusen jo yliyrittämisen puolelle. Tyttö näytti paremmalta miltä kuulosti. Mutta makuja on monia.

  Aioin kyllä seurata ohjelmaa jatkossakin, vaikka alku olikin hieman vaisu (tämä on vain minun mielipiteeni, huomasin, että monet muut tuntuivat tykkäävät kovastikin). Ohjelmaformaatin idea on kyllä kiva ja raikas. Toivottavasti taso tästä vielä nousee ja kisaan ollaan saatu lisää nimenomaan sellaisia lahjakkaita yksilöitä, jotka ovat aiemmin halunneet välttää mm. Idols-leiman.

  Sitten vain odottelemaan sunnuntain Idolsia!

 7. Papukaija says:

  Minä tykkäsin kovasti Voicesta. Mike ja Elastinen olivat loistavia. Paula ja Lauri… no jaa. Odotan innolla seuraavaa lähetystä. Ja täytyyhän sitä Idolsiakin katsoa.

 8. Anitta says:

  Olen aika paljon Tanko-Jonesin linjoilla. Vähän enemmän odotin laulajilta etukäteishehkutusten perusteella. Minusta tuolla oli yllättävän paljon liian tavallisen kuuloisia laulajia (eli ymmärrän Paulan kommentin, että odottaa jotain vähän persoonallisempaa ääntä). Useita heikkoja, vähän “piipittäviä” naisääniä jne.

  Itse tykkäsin kovasti Elastisen ja Tähkän Laurin reippaasta otteesta. Vaikka Mike Monroe tuntuukin olevan monen suosikki, jäivät kommentit kyllä aika ympäripyöreiksi tyyliin “Diggasin, yeah, hyvä meininki”. Late ja Elastinen sentään vähän perustelivat arvioitaan. Paula jäi kanssa kommenteissaan vähän latteaksi. Mutta, ihan kiva ohjelmaidea. Muutama ok laulaja, mutta yleistaso jäi kyllä heikommaksi kuin kuvittelin. No, tässä oli vasta osa valituista.

 9. Satu says:

  Katsoin Voicen ihan Mike Monroen takia ja olin yllättynyt, että noinkin monta ihan OK kuuloista laulajaa oli jo ekassa jaksossa. :) En odottanut kovinkaan korkeaa tasoa, kun tuntuu että Suomesta on kaikki mahdolliset lahjakkuudet jo imetty tyhjiin tällä hengästyttävällä reality-show tahdilla, mutta onneksi ei sentään kokonaan.

  Mike oli ihana ja Elastinen myös mukavasti vei showta eteenpäin. Tähkästä en tykkää ollenkaan, persoonana todella ärsyttävänoloinen vaikka suurimmaksi osaksi kyllä kommentoi esiintyjiä ja esityksiä todella hyvin. Paula jäi vaisuksi, sieltä ei oikein irronnut että mitä hän olisi kaivannut esiintyjiltä lisää.

  Suomen Idolsia en ole seurannut ekan tuotantokauden jälkeen enkä aio seurata jatkossakaan. Voice tuntuu sentään edes formaattina tuoreemmalta, joten sitä katsonen mikäli vain aikaa on. :)

 10. Neunu says:

  Ei Idolsista tule olemaan mitään vastusta voicelle, jos näin kilpailumielessä ajateltaisiiin. Suomen Idols ei saisi tulla kuin korkeintaan jokatoinen vuosi, eihän noita hyviä laulajia ehdi tulla mitenkään tarpeeksi, jotta ohjelmaa olisi mielenkiintoista loppuun asti katsella!

 11. agnes says:

  Minusta alku oli hyvä, varmasti seuraan. Parasta oli se, että mitään pellejä ei ole mukana kuten Idolsin alkukarsinnoissa. Se vitsi on Idolsista on jo niin kulunut.

  Paljon on samoja ajatuksia, kuin edellisillä kommentoijilla.

  -ohjelman “hidastempoisuus” ei häirinnyt, taustaa on kiva vähän kuunnella, kunhan ei mennä amerikkalaiseen toistoon ja jankkaukseean
  -samoin odotin jopa vähän enemän tasoa ennakkoklippien perusteella, mutta kaikkihan olivat kuitenkin ihan kuuunneltavia
  -yllätyin myös hieman Paulan vaisusta otteesta ja arvioista, Elastinen ja Lauri olivat positiivinen yllätys, Mikeltäkin odotin enemmän.
  -Axl veti hommaa hyvin, luonnollinen ja hauska
  -laulajista kukaan ei tehnyt ylitsevuotavaa vaikutusta, Karoliinasta olen aina pitänyt, tosin biisivalinta olisi voinut jo nyt olla uusi. Monen muunkin kohdalla biisivalinta oli liian tuttua ja taattua

  Meinaan jopa katsoa uusinnan, haluan kuulla laulajia enemmän. Onneksi en ole nähnyt muiden maiden Voice-versioita, etten ala taas vertailemaan, kuten olen tehnyt Idolsissa ja X Factorissa. Silloin ovat suomiversiot välillä saaneet liikaa kritiikkiä, tarpeettomastikin.

 12. Mirkku :) says:

  Minusta ohjelma oli ihanan erilainen idolsiin verrattuna. Itseäni ärsyttää myöskin idolsin pelleyrittäjät, jotka eivät ole edes tosissaan koko hommassa, ja sitten ohjelma käyttää siihen aikaa ihan liian paljon…

  Elastinen yllätti minut positiivisesti, Paulasta ei ole mitään sanottavaa vielä, Lauri Tähkä ärsytti jostain syystä tosi kovaa ja Mike M oli tosi sympaattinen ja just KIVA.

  Lopussa yllätti, kun selvisi, että jokainen tähtivalmentaja saa valmennettavakseen 12 tähdeksi haluavaa. Kuinkahan kauan nämä alkukarsinnat kestää… ymmärsiköhän oikein? vaikka ihan kiva ainakin perjantain jaksoa oli seurata. Omaksi suosikikseni nousi näkövammainen ja ihanan positiivinen rokkihemmo. Jatkoon päässeistä ärsytti jotenki se Krista. hmm.. kiva seurata ohjelman jatkoa.

 13. Broken says:

  Kyllähän tää ohjelma tulee varmaankin olemaan parempi kuin Idols: tässä heti aluksi on karsittu kaikki pellet jo pois niin ei mene siihen sitten turhaa aikaa. Idolsissa tosin pidän enemmän tuomareista vaikka onhan tuo Mike kiva. Lauri, Paula ja Elastinen eivät vaan oikein iske muhun.

 14. Anitta says:

  Broken: Se, että Mike on “kiva”, ei minusta oikein riitä. Mutta tämä oli vasta eka jakso, jospa se Mikekin keksii vähän enemmän sanomista ja mielellään ihan suomen kielellä. Minusta taas (kuten jo aiemmin totesin) Elastinen (josta en aikaisemmin oikein välittänyt) ja Lauri (jonka kyllä tiesin puheliaaksi) onnistuivat yllättämään positiivisesti eli perustelemaan valintojaan jonkin verran ja saamaan aikaiseksi vähän show-meininkiä. No, makunsa kullakin…

 15. Olterman says:

  VOFin alku lupaa hyvää, todella hyviä laulajia, jatko pelottaa koska kohta siirrytään puhelinäänestyksiin ja saa nähdä pilaako pinkkipuhelimet tämänkin laulukisan kun ruvetaaan äänestämään ihq-daa jengiä?

  Idolsilta en odota mitään, viime kausi oli todellinen floppi ja kenestäkään ei tullutkaan staraa ja hyvä niin, ei pelkkä ulkonäkö saa olla tähteyden mitta.

  Viime kauden pilasivat naisten antamat pinkkiäänet idolsissa ja sama meno jatkuu varmasti tällä kaudella.

 16. agnes says:

  Kuuntelin muiden askreideni ohessa äsken uudestaan Voicen lähetyksen ja Mikko Herranen kuulosti nyt toisella kerralla ihan parhaalta. Ja totta – tosi sympaattinen rokkihemmo!

  Ja kohta alkaa Idols…

 17. nenja says:

  Nyt kun tuli katsottua tuo Idolsin aloitusjakso ni ensin on ihan pakko sanoa: Oiskohan sinne johonkin väliin mahtunut vielä yks mainoskatko?

  Mut joo, ei tuo ole vuosien varrella ainakaan parantunut, aikoihin en ole Idolsia seurannut, joten esim viime vuoteen en osaa verrata. Nyt ei onneksi niin paljon takerruttu niihin huonoihin esityksiin, mutta mielestäni useamman jatkoon päässeen olis voinut näyttää, muutenkin kuin vilaukselta. Ehkä vähän turhankin pitkästi esiteltiin näitä muutamaa jatkoon päässyttä. Yksi osallistuja oli ehdottomasti ylitse muiden, toivottavasti hän pysyy mukana kisan kovetessa. Tuomarit oli ihan ok, Abreukin vielä meni vierailevana tuomarina, mut useammassa jaksossa en haluaisikaan häntä nähdä.

  No kumpi oli sitten parempi, Voice vai Idols… Vähän epäilen, että jaksanko seurata kumpaakaan. Mutta ehkä Voice of Finland vie voiton uutuudellaan, tosin tässä maassa yksi kausi sitäkin on varmasti ihan tarpeeksi.

  Kertokaa te toiset jotain positiivista, mulla meni nyt aika negatiiviselle puolelle ;)

 18. agnes says:

  Idolsin avaus oli ohjelmana mielestäni aiempaa parempi. Leppoisa henki, hyvä fiilis. Niina ja Heikki olivat jopa hauskoja, tuomareiden aloitus ihan ok vaikkakin vielä varovainen. Pelleosasto oli tiivistetty ja esitettiin siten, että ei tarvinnut olla pahemmin nolona esiintyjien eikä tuomareidenkaan puolesta.

  Nähdyistä esiintyjistä tyttöjen taso oli kovempi. Ekana esiintynyt nuori 16 v Vilma lauloi hyvin, on varmasti musiikilllisesti lahjakas. Viimeisenä esiintynyt Niina 30 v oli ehdottoman paras. Koskettava tarina koulukiusatusta tietysti ryyditti tunteita. Pidätettyä, mutta voimakasta tunnetta ja latausta löytyi jo tässä vaiheessa esityksestä. Herätti paljon odotuksia.

  Olen usein myös nenjan tavoin ajatellut, että vähemmän taustapölinää ja enemmän esiintymisiä. Mutta puuduttavaksi se niinkin menisi. Kyllä nuoret ansaitsevat tulla esitellyiksi. Lahjakkaimmat pääsevät kertomaan tarinaansa, samoin erikoisuudet, kuten nyt se kolmen työkaverin bändi, jotka kaikki pääsivät jatkoon. Loppua kohden sitten musiikki alkaa saada sijaa ohjelmassa ja laulua kuullaan riittämiin.

  Sanoisin eka jaksosta Jorma Uotisen tapaan, että ei huono! VoF ja Idols pitää talven ja kevään ruudun ääressä.

 19. HPB says:

  Pidin kovasti Amerikan Voicesta, ja suomalainenkin versio alkoi todella lupaavasti. Formaatti ei todellakaan ole samanlainen kuin Idols, joten laulajien taso on huikean paljon korkeampi. On nautittavaa katsoa pitkästä aikaa tällaista kilpailua, jossa on oikeasti hyviä laulajia. Valmentajista Elastinen ja Lauri Tähkä (joista en ole koskaan kummemmin pitänyt) tekivät yllättäen positiivisen vaikutuksen, kun taas Paulalla ja Mikella oli selvästi käynnistymisvaikeuksia. Toivottavasti hekin parantavat ohjelman kuluessa. Itsekin ihmettelin sitä, että jatkoon pääsee niin monta ihmistä eli kilpailu kestää paljon kauemmin kuin esimerkiksi amerikkalainen versio. Toisaalta jos taso on kova ja viihdettä piisaa, niin mikäs siinä.

  Katsastin myös Idolsin ensimmäisen jakson, joka vahvisti päätöstäni siitä, että en aio ohjelmaa enää seurata. Yli puolet ohjelmasta on mainoskatkoja ja juontajien surkeita sketsejä, ja laulajien taso ei todellakaan ole kummoinen. Niinpä seuraan tästä lähtien ainoastaan Voicea, joka toivottavasti vain paranee vanhetessaan. Odotan jo innolla seuraavaa jaksoa.

 20. Kuuntelija says:

  Voice oli itse asiassa hieno: formaattina uusi ja raikas ja mielestäni taas tempoltaan huomattavasti massakarsinnasta kärsivää Idolsia reippaampi. Seuraan alunalkujaankin ko. ohjelmaa Suomen sympaattisimman rokkarin, Monroen, takia, eikä hän pettänyt. Jos on vähääkään tyyppiä livenä nähnyt tietää, että tuo on sitä tyypillistä häntä “oh yeah”, “hyvä meininki”. Sieltä kuitenkin tulee ulos oleellinen, eli istuuko soundi, kulkeeko ääni jne. Pidän tuosta hänen vaatimattomasta tyylistään, josta syystä kaiketi Elastinen ja Tähkä alkoivat jo ärsyttää melkeinpä agressiivisilla esiintuloillaan. Tottahan se on myös osa showta ja varmasti osa kovaa kilpailua laulajista omaan talliin, muttamutta… Ei iske minuun. Koivuniemestä en ole koskaan pitänyt, mutta hän yllätti maltillisuudellaan, asiantuntevuudellaan ja pirteällä olemuksellaan. Joten eiköhän nämä hyvät tuomarit ole. Mielenkiintoiset ainakin.

  Hiukan jäi mietityttämään että koska Monroe on kova nimi, kärsiiköhän tuomarivalinnat siitä syystä, että saadessaan valita kilpailijat menevät mieluiten Monroen talliin. Jollain toisella tuomarilla voisi olla juuri hänelle ehkä enemmän antaa. Paulahan jäi joka karsinnassa luu käteen, jos Mike oli mukana. No, ehkä sieltä vielä tulee heitäkin, joille Paula on se ykkönen.

  Samoin varsinkin alkuun jäi katsojalla sellainen tunne, että tuomarit tavallaan arastelivat ottaa laulajia. Tästä syystä mielestäni alusta jäi pois ainakin yksi, ellei jopa kaksi hyvää laulajaa, koska tuomarit jäivät arpomaan tilannetta, koska kukaan ei avannut kuparista. Sitten taas jatkoon pääsi aika erikoisia valintoja myöhemmin, ikään kuin koska joku kääntyi, koko lauma seurasi, vaikka ko. laulaja ei niin hyvä olisikaan ollut. Jonkinlaista alkukarheutta tuomareilta.

  Pari hämmästyttävää valintaa omaan korvaani, kuten se ukulele-tyttö, jolla oli ohut, hengästynyt ääni ilman minkäänlaista syvyyttä. Taisi laulaa falsetissa koko pätkän – tai siltä se ainakin kuulosti. Herttainen tyttö, mutta oli siellä monta parempaakin. Ruotsinkielinen rokkarityttö yritti niin yli, että pelkäsin jo hänen putoavan. Hänellä on vielä sanottavaa näissä kisoissa. Paras tähänastisista on selkeästi se näkövammainen poika: ihan käsittämättömän hieno äänensävy ja tulkinta. Saapa olla kova luu, joka tuon ylittää. Karoliina Kallion läsnäoloa kisassa en ymmärrä: jos mennään tähän että selkeästi tunnetut esiintyvät taiteilijat valtaavat nämä kisat, kannattaako tuntemattomimpien vaivautua. Karoliina tulee olemaan myös kova kisaaja, se on selkeää.

  Idolsissa osasi muutama laulaja yllättää hyvällä tasolla ja mitä nyt ohjelmassa näytettiin, kyllä se entinen kiusattu oli ihan omaa luokkaansa. Siitä työkaverikolmikosta ei olisi pitänyt päästä jatkoon kuin se nainen, joka oli todella kovan luokan laulaja. Miesten taso oli huono, mutta naisissa oli pari muutakin mielenkiintoista laulajaa.

  Mitä enemmän näitä laulukisoja katsoo, sitä selkeämmäksi käy, ettei hyvä ääni riitä enää mihinkään: pitää olla valmis soundi ja ennen kaikkea muuta, karismaa. Se on valitettavaa, koska montako hyvää tulevaa laulajaa näin jää ulos. Esimerkiksi selkeästi kuuli, että se korjaamokaraoketyttö ei päässyt näyttämään mitä osaa, vaikka hän lauloi puhtaasti ja omasi erittäin hyvän äänen. Svengi puuttui ja sitähän ei anna anteeksi mikään. Tällä systeemillä saadaan loppupeleihin sekaan näitä ilkkoja ja ilpoja, jotka laulajina eivät kertakaikkisesti kykene täyttämään formaatin vaatimia saappaita. Ei levytyssopimusta, ei uutta tähteä ja kaikki jäävät tyhjin käsin.

  Hyvä että Jone jatkaa Idolsissa. Nina Tapion jättämä aukko on suuri, joten persoonia tarvitaan asiantuntemuksen lisäksi. Lauran hössöttävä tyyli ei kertakaikkisesti sovi tuomaristoon, jotta se olisi karismaattinen ja asiantunteva. Ennemmin Abreu osasi paneutua asiaan kuin Laura, yllättävää kyllä. Ensivaikutelma Liimataisesta oli positiivinen, mies paikallaan tuohon hommaan. Hieman ehkä meni yli nuo kitarankannot, mutta ehkä se on sitä showta. Muutenhan mies hoiti tonttinsa melko mallikkaasti.

 21. tanja says:

  Voice of finland oli pesi idolsin mennen tullen. Koko idols on jo niin nähty. Ja Laura Voutilainen on jotenkin ärsyttävä. Niin kuin joku sanokin niin Idols voisi pitää kyllä taukoa… Martti Saarinenkin tuntuu jo vaipuvan unholaan…

  VoF oli mielenkiintoinen… Hieman yllätti Katariinan osallistuminen. Kiva nähdä miten ohjelma etenee.

 22. vuosisatakielikello says:

  VoF kiinnostaa selvästi enemmän. Hyvät laulajat ja uusi formaatti iskee kovemmin kuin väljähtynyt Idols, jossa tosiaan juontajien osuus on liian suuri. Mainoskatkoja molemmissa ohjelmissa liikaa. Se kai on tätä nykyaikaa vääjäämättä.

  Idolsissa olisin päästänyt jatkoon vain viimeisen laulajaneidon. VoF:ssa olisin painanut nappia Hallelujahin laulajan ja Herrasen.

  Tosiaan väsyttävää katsoa samoja kilpailijoita useassa kisassa (Karoliina Kallio Tenavatähti, Idols ja Euroviisut sekä tulossa oleva Saara Aalto, jolla jo toinen sija Talentista ja viisuista). Molempia yhdistää mun mielestä myös se, että taitoa on, mutta persoona on jollain lailla hitusen ärsyttävä. Sellainen “esitän vaatimatonta, vaikka tiedän kykyni” -vaikutelma heistä ikäväkseni itelleni jää.

  Suomen TV-laulukisojen suhteen olen kyllä melkoisen ronkeli. :D Olen tykännyt enempi vain Hanna Pakarisesta, Anne Vihelästä (sama Idols-kausi), Anneli Mattilasta (sama Idols-kausi), Ari Koivusesta ja Lassi Valtosesta. Ja näistäkin jokaisella niitä pieniä “muttia” Anne Vihelää lukuun ottamatta. Siitä naisesta soisi kuulevan enempikin (vaikka onkin osallistunut Idolsin lisäksi Viisuihin, niin en pidä häntä kisaajakonkarina jostain syystä :D ).

  Toivottavasti saadaan jommasta kummasta joku persoonallisella soundilla laulava, taitava ja kiinnostava esiintyjä löydettyä. Meille ylikriittisillekin. ;)

 23. jerew says:

  Kyllä Idolsista on puhti pois. Eikä näin pieneen maahan mahdu muutenkaan enää näitä kilpailuja. Katsojia ehkä saadaan vielä kohtuullisesti ja mainostuloja, mutta edes kilpailun voittajista ei kukaan jaksa enää kovin pitkään innostua. Ihan tuurilla joku persoonallinen tyyppi voi toki nousta pinnalle. Muuten, kuinka paljon myi Martti Saarisen levy? Kuka muistaa edellisen idolsin finalistit – eikä siitä ole kuin vuosi.

 24. Olterman says:

  Idols oli täysin kauheaa kuultavaa ja katseltavaa.

  Nuo väkinäiset sketsit olivat turhia. Ohjelma olisi syytä lopettaa tämän kauden loputtua.

 25. marjo says:

  Katsoin tänään hetken uusintaa Idolsin viime jaksosta ja siitä yritetään tehdä niin American Idolin tapainen. Mutta ei se nyt toimi ihan niin :D

 26. Ikki says:

  en minä ainakaan jaksa enää seurata ainuttakaan laulukisaa suoraan, luen vaan keskustelut ja netti jutut, ja aina en niitäkään, Noita kisoja on ihan liikaa koko ajan, ei vaan jaksa, edellinen idols oli jo niin väsynyttä tavaraa tylsine kisaajineen, ja voittajasta ei ole kuulunut mitään kisan jälkeen, niin eiköhän se kerro siitä että olisi syytä pitää nyt useamman vuoden tauko siinä formaatissa, koska ei näin pienessä maassa joka vuosi kasva niitä uusia tähtiä, Ja muutenkin sanoisin että oikeasti laulaja tähdeksi haluavan tarpeeksi hyvän kannattaa koittaa saada ura alkuun ilman mitään idols leimaa, tarpeeksi hyvät pääsee yrittämään ilman tosi tv:täkin, tosin monesti tuntuu että se on helpoin reitti mennä idols tms reittiä pitkin, mutta kaikki tyylillään.