Huippumallien taisto

14.11.2011 Kirjoittaja: Katri Utula

Huh, vihdoin ehdin kirjoittaa tästä Suomen huippumalli haussa -ohjelmasta vähän enemmän. Pahoittelut, etten ole lupauksestani huolimatta ehtinyt paneutua asiaan enempää.

Okei. Tänä iltana siis selviää, ketkä kaksi kisaavat finaalien finaalissa, kun kärkikolmikko ottaa mittaa toisistaan.

Oma suosikkini on jo alusta asti ollut…

kovaan mallimaailmaan vielä hieman raakile, mutta muuten aivan ihastuttava Anna-Sofia.

Anna-Sofia näyttää kuvissa aivan jumalaisen kauniilta. Hänessä on kaikki kohdallaan: pituus, paino, sopusuhtainen vartalo, ihanat kasvot ja hyväntahtoinen, sympaattinen luonne.

Ainoa miinus on hänen sisäänpäinkääntynyt olemuksensa. Hänen tosiaan pitää pitää itsestään enemmän meteliä pärjätäkseen maailmalla!

Toinen suosikkini on ollut koko ajan Helen, jolta tosiaan löytyy rempseyttä.

Mutta en pidä hänen luonteestaan. Viime jaksossakin hän alkoi jälleen kerran hymyillä, kun kuuli tuomareiden antavan hieman negatiivista palautetta Anna-Sofialle siitä, että hänen kuvauksensa olivat päivän helpoimmat.

Helen on muuntautumiskykyinen ja hänellä on valovoimaiset kasvot. Hänen viimekertainen New York -kuvansa oli aivan yhtä upea kuin Anna-Sofian Rooma-aiheinen kuva.

Mutta Helenin kroppa ei ole kansainvälistä tasoa, valitettavasti. Ja hänen vartalonsa mitat ovat muutenkin hieman epäsuhtaiset, vaikka hän laihduttaisikin ne “tarvittavat” 5 kiloa.

Minna sen sijaan saattaa yllättää ja nousta finaaliin Helenin ohitse. Minna on minulle mysteeri, sillä hän kyllä pärjää aina hyvin, mutta hänen kasvoissaan on jotain sellaista, johon saattaisin ainakin itse kyllästyä.

En tiedä. Joku siinä vaan on sellaista, joka ei sytytä minua.

Mitä mieltä te olette tästä kärkikolmikosta?

Mielestäni tämä on kaiken kaikkiaan ihan oikea loppukolmikko. Elsiä minulla on vähän ikävä, mutta viimeksi tippunutta Eeviä ei yhtään.

Finaalista tulee tiukka, ja tämänvuotiset finalistit todellakin ovat kaikki niin hyviä, että kuka tahansa heistä voi pärjätä maailmalla.

Ja muistattehan, että Anne  Kukkohovi ja Saimi Hoyer uskovat, että tämänkertaisesta voittajasta tulee seuraava kansainvälinen huippumalli.

20 vastausta artikkeliin “Huippumallien taisto”

 1. agnes says:

  Vastausautomaatti agnes taas täällä, hyvää päivää!

  Katri on tiivistänyt kisailijoista olennaisen, ei tuohon ole paljon lisättävää.

  Anna-Sofian piipitys ja pidättyväisyys häiritsee, jopa ärsytti, mutta onhan hän ihan enkeli, voittajasuosikkini, ehkä.

  Helen ei kaihda tuoda julki kateuttaan eikä ilkeyttään, värikäs persoona. Kuvissa hänen “liikakilonsa” eivät näy, kasvoiltaan kaunein ja tyrmäävä, voisi voittaa, mutta ei voita.

  Minusta Minna on hiirulainen, jonka kasvot ja olemus on väritön “kotioloissa”, mutta saa kyllä kuviin ja catwalkille ilmettä ja ihan eri tunnelman, tosin on aika lyhyt.

  Minnan olisin tiputtanut ja Eevin jättänyt. Eevin pisamainen iho lienee rajoittava tekijä esim. meikkikuvauksissa, mutta se töks töks kävely oli kyllä niin maailman mallien mukaista. Minusta Eevistä ei otettu kuvissa parasta irti, persoonaa olisi riittänyt enempään.

 2. Katri Utula says:

  Mä voin agnes jättää blogini näköjään ihan huoletta sun hoitoon sitten, kun jään kesälomalle tai mitä ikinä. :D Kiitos, kuten myös muille innokkaille kommentoijille! Näitä kommentteja on aina ilo lukea. :)

 3. nina says:

  En usko että tulee seuraavaa huippumallia maailmalle,nehän sanoo sen joka kerta ja sitten tyttö tulee maitojunalla takaisin : D Toki uskoa pitää olla ja toivoa mutta huippumallina olo maailmalla on varmasti paljon enemmän kuin sitä

 4. Chili says:

  Anna-Sofiahan on vissiin jonkun ulkomaisen mallitoimiston nettisivuilla ainakin ollut jo. Että se nyt ilmeisesti ainakin on saanut jotain töitä.

 5. Kuuntelija says:

  Menin, onneton, seuraamaan muutaman aloitusjakson ja voi hitto mutta olen koukussa. Ja yleensä minulla ei suuria tunteita ole ventovieraista ihmisistä, mutta nyt on jännä Huippis!

  Siis Anna-Sofia on vaan kertakaikkisen jumalaisen kaunis, eteerisen kaunis ja tietämättään myös hyvin muuntautumiskykyinen. Hänessä on sellaista luontaista viehkeyttä, että kamera rakastaa häntä – kunhan tosiaan uskaltaisi heittäytyä, koska sitä tarvitaan nyt! Hänhän on Italiassa jo mallilistoilla, eikä periaatteessa tarvitse tätä voittoa päästäkseen esille, mutta kenellekään tytöistä siitä ei haittaa ole, että esim. Paparazzi voittajaa auttaa.

  Mikä käsittämättömintä, A-S ei tunnu lainkaan tajuavan, kuinka kaunis hän on! Hänellä on todella lempeä, empaattinen, lämmin luonne. Hän on aina ystävällinen, maltillinen, kärsivällinen ja positiivinen. Tämä ulkoinen ja sisäinen kauneus on erittäin harvinainen kombinaatio. Minä niiiiiiiiin toivon, että hän voittaa.

  Toisena siellä on tämä hirvitys, Helen, joka on A-S’n täysi vastakohta: yhtä ruma niin ulkoa kuin sisältä. Oikein kihisin, kun Portugalissa suitsutettiin hänen avointa luonnettaan, kuinka hän osasi juuri toiveiden mukaan asetella sanansa – ja sehän häneltä sujuu. (Mutta A-S sieltä kuitenkin kuvausreissun itselleen haki!) Jopa kanssakilpailijoistaan selän takana jatkuvasti puhuen pahaa, mitä hommaa kukaan muu noista ei tee. Mitään krediittiä hän ei A-S’lle anna, selkeästi pitää häntä pahimapana kilpailijanaan. Voiko kukaan oikeasti olla noin ruma sisäisesti? Hän kyllä pärjää kovassa mallimaailmassa, koska syö kaikki muut; todella epämiellyttävä persoona.

  Ilman pakkelikasaa Helen on todella ruma ja suurin syy siihen on tuo luonne, joka tulee ulos rumina ilmeinä: ei koskaan yhtään ystävällistä sanaa, ellei siitä ole hänelle hyötyä. Poispois, hirvitys. Kammottavaa katsoa viimeksi kun A-S kyseli muilta minkälainen oli Audrey Hepburn-tyyli, jota häneltä toivottiin eikä hän tiennyt ja Helen vastasi ettei tiedä. Sitten oli nauraa käkättänyt kun A-S lähti, jotta kyllähän hän sen nyt tietää. Yök yök.

  Minnan suosiota en ymmärrä, lainkaan. Siis kyllähän hän toimii kuvissa kuten kuka muu tahansa, mutta mielestäni hänellä on sellaiset tusinakasvot, ettei ne jää edes mieleen. Toisaalta tottahan mallin kuuluu esitellä vaatteita, eikä saa korostua esille, mutta Minnassa ei ole mitään, mikä hänet maailmalla toisi esille muista hakijoista. Oli todella hämmästyttävää, että pudotetuksi joutui erittäin muuntautumiskykyinen ja persoonallinen Eevi, joka on ihan omaa luokkaansa pelkästään catwalkilla, eikä hiirulaisen oloinen Minna.

  Jos tässä nyt haetaan huippumallia ohjelman nimen mukaan, pitää osata sekä catwalk, editorialit, plus yksityisten tyyliin muuntautuminen ja Eevi on varmasti vahvin kaikissa näistä. Erittäin erikoinen käänne. Tosin onhan Suvi Koponenkin ihan tusinatyyppi meikittä ja kuitenkin nauttii suurta arvostusta maailmalla, samoin kuin esim. Brittien ihme Kate Moss. Tämä Helen ei tule koskaan pärjäämään huippumallina suuren luustonsa takia ja onhan hänelle muutamaan kertaan jo huomautettu, että pari kiloa voisi tiputtaa. Ai että olisin tyytyväinen, jos paha saisi palkkansa ja Helen putoaa finaalista: se tarkoittaa sitä, että A-S’n on todella tultava ulos kuorestaan ja ymmärtääkö Minna tukea arkaa tyttöä, kun tuo syöjätär tekee kaiken lannistaakseen.

 6. agnes says:

  Katri – diili sovittu!

  Kuuntelijalla hyvä analyysi ja näkemys tytöistä. Tosin en Helenistä ole ihan samaa mieltä, tuo särmä ja kateus tulee ihan suoraan esiin, ei vain takana päin panettelua.

  Juuri nähty jakso oli hyvin valaiseva tytöistä. Tuomareiden mielipiteet ja arviot olivat aika monipuolisia. Avasi vähän minunkin silmiäni. Minä en saanut selvää, kuka olisi heidän suosikkinsa, niin taitavasti arvioivat tyttöjä. Minnaa taidettiin ylistää eniten?

  Olisi tässä jaksossa tytöt voineet tehdä vähän töitäkin. On ollut niin hauska seurata heidän kuvauksiaan tai muita tehtäviä sekä edistymistä.

 7. D_K says:

  Suosikkini on Anna-Sofia. Hän on kaunis sekä sisäisesti että ulkoisesti. Hän on tarpeeksi pitkä eikä hänellä ole mitään virheitä vartalossa eikä ihossa. Hän myös osaa kuvaustilanteissa kuunnella ohjausta ja ottaa onkeensa kritiikistä ja neuvoista. Anna-Sofia on ihana! Toivon hänelle kaikkea hyvää tulevaisuuteen. Anna-Sofian “puute” on kuitenkin sellainen, johon hän voi itse vaikuttaa (toisin kuin esim. ruumiinrakenne tai puuttuvat sentit), joten hänestä voi vielä kasvaa vielä upeampi persoona. Minun harras pyyntöni on, että hän olisi voittaja.

  Minna saattaa olla myös voittaja, sillä voisin kuvitella, että hän on tuomariston mielestä eniten “suvikoposmainen”, sillä heillä on samanlaiset “harmaat” piirteet (toki Suvi on paljon persoonallisempi ja kauniimpi). Minnalla on myös vahva luonne ja terve asenne mallintyöhön. Minusta hänellä on valitettavasti kuitenkin liian tavalliset kasvot, eli ihan perusnätti tyttö. En osaisi malliksi tunnistaa, eikä jää mieleen. Minua myös jostais syystä häiritsee Minnan kulmakarvat, voisiko niitä vähän nyppiä.. Minna on liian lyhyt, joten se saattaa vaikuttaa siihen ettei hän voita. Mutta muuten hän tuntuu olevan tuomariston suosikki. (Tai no Sakke tuntuu kannustavan Heleniä).

  Heleniä en toivo voittajaksi. Nähtyäni hänen kasvokuvansa promokuvissa (ennen ohjelman alkamista) pidin häntä todella kauniina. Mutta on se vaan jännä juttu miten ihmisen luonne muuttaa käsityksen ihmisestä täysin. En pidä yhtään Helenin luonteesta. Hän on ilkeä, ottaa nokkiinsa arvosteluista, on kateellinen ja sellainen, jonka pelitaktiikka on itsensä esiin nostaminen toisia lyttäämällä. Helen osaa kuitenkin olla sosiaalinen, vitsaileva, hurmaava ja iloinen casting-tilaisuuksissa, mutta minusta siinäkin on jotain epäaitoa, koska hän käyttäytyy niin vain saadakseen työpaikan. En ole nähnyt hänessä mitään lämpöä. Helenillä on myös liian lihaksikas/isoluinen vartalo, vaikka vastikään NRJ:n juhlissa olikin kuulemma ollut huomattavasti hoikemmassa kunnossa.

  Tämän päivän jaksossa Helenistä sanottiinkin hyvin, että hän vaikuttaa stereotyyppiseltä amerikkalaiselta huippumalli haussa -kisaajalta (eli ulospäinsuuntautunut, kovaääninen, eksentrinen, konflikteja aikaansaava ja joskus martyyrimainenkin). Plussaa kuitenkin hyvästä englanninkielen taidosta ja kyvystä heittäytyä ja irrotella. Helen muistuttaa mielestäni myös ihan liikaa Jennifer Garneria, ja sekin häiritsee. Itse en kuitenkaan pääse sen yli, että hänen kasvonsa (erityisesti suun asento) näyttää minun silmissäni rumalta nyt kun tiedän hänen luonteensa.

  Sanoisin, että Helenillä on kolmikon huonoin itsetunto (toisten haukkuminen ja itsensä pönkittäminen, kehujen kerjääminen, jne), eikä missään nimessä Anna-Sofialla, joka tuntuu olevan sinut itsensä kanssa ja viihtyy ihan hyvin yksinäänkin. Anna-Sofia ei mielestäni millään tavoin itse “kärsi” hiljaisesta luonteestaan. Hän ihmettelikin miten siitä oli tehty ohjelmassa niin iso juttu. Itse haluaisin mielummin kuvata jumalaisen kaunista mutta hiljaista ihmistä kuin kaunista ja ulospäinsuuntautunutta, jolla on ilkeä/teennäinen luonne. Helen ja Anna-S. ovat kuin yö ja päivä. Anna-Sofian näen paljon aidompana ihmisenä.

  Anna-Sofialla on mielestäni vain yksi miinus (liika sulkeutuneisuus), Minnalla kaksi (liian tavallinen, pari puuttuvaa senttiä pituudesta) ja Helenillä kaksi (isompi koko, vastenmielinen luonne). En tiedä voisiko myös Helenin tausta vaikuttaa voittomahdollisuuksiin? Eli halutaanko eestiläistä Suomen seuraavaksi huippumalliksi? Oli miten oli, toivoisin, että järjestys olisi tämä: 1. Anna-Sofia 2. Minna ja 3. Helen.

 8. Style says:

  Muille läyhääjä ja itsestään kriittisille kommenteille itkijä Helen Katrin suosikki?

  Huippumalliksi pitäisi valita mallikriteerien, eikä persoonan perusteella… odotellessa Katrin: odotellessa Katrin analyysia presidentinvaaleihin liittyvää “muuten äänestäisin Pekka Haavistoa, mutta Timo Soinilla on niin hyvät jutut”-kolumnia.

  Anna-Sofia voittoon: näyttää ihan nuorelta Helena Lindgreniltä… uuuuuhhhhhhhhh….

 9. Tintti says:

  Suosikkini on alusta lähtien ollut Anna-Sofia kauneutensa ja ystävällisen luonteensa takia. En muista, että olisi koskaan ketään tyttöä morkannut selän takana. Minna ei jää mieleen vaikka onkin muuntautumiskykyinen ja Heleniä en halua voittajaksi, on sen verran vilautellut ilkeää puolta luonteestaan ja on malliksi myös liian “isoluinen”, vaikka joihin kuvauksiin varmasti omiaan.

 10. Maikku says:

  Siis häh? Onkohan Style ollenkaan lukenu Katrin kirjotusta? Vaikuttaa vähän siltä ettei. Ja itsekin arvostelee Heleniä juuri persoonan perusteella.

  No joo, kyllä Anna-Sofia tän kisan varmasti voittaa. On tosi kaunis, ja ainoa finalisteista joka täyttää mallin mitat. Kaksi muutakin ovat hyviä ja muuntautumiskykyisiä mutta Minna taitaa olla liian lyhyt ja Helen isokokoinen (siis malliksi).

  Eevistäkin tykkäsin mutta ei ollut erikoisen ulkonäkönsä takia ehkä ihan yhtä monipuolinen kuin nämä muut.

 11. Kuuntelija says:

  Agnes: Kyllä. Helen tosiaan näyttää rumuutensa myös avoimestikin, mutta enpä ole kertaakaan kuullut, että sanoisi toiselle suoraan. Portugalissa taisi jopa lipsahtaa kuvaajalle, ettei pidä A-S’stä. No, jos A-S selviää hengissä Helenistä, ei maailmalla enää pahempaa kieroilijaa ja selkäänpuukottajaa voi vastaan tulla.

  D_K: Samaa mieltä tuosta itsetuntoasiasta. En jaksa uskoa, että oikeasti joku on vaan noin… paha.

  Style: Totta. A-S’ssä on jotain nuorta Helena Lindgreniä. Ehkä A-S on asteen vielä “epätodellisempi”, keijukaismaisempi – tai miten sitä kuvaisi.

 12. carrot cake says:

  Olen katsonut Suomen Mallikoulut ja kaikki Suomen huippikset, enkä muista, että kisassa olisi ollut aiemmin niin kaunista kilpailijaa kuin Anna-Sofia on. Alusta asti näki, että Anna-Sofia on tämän tuotantokauden potentiaalinen voittaja. Anna-Sofia on erittäin kaunis, klassisella ja herkällä tavalla. Hän on minusta sellainen pohjoismaalainen lumikuningatar tai lumiprinsessa. Hänessä on myös sellaista filmitähtimäistä glamouria, jopa menneen ajan glamouriakin. Hänen vartalonsa on gasellimainen ja siro sekä hänen ihonsa on virheetön ja kuulas. Kaikista todennäköisimmin kisan voittaa Anna-Sofia. A-S:n ujous vähenee ja itseluottamus lisääntyy ajan ja kokemuksen myötä.

  Minna onnistuu kuvissa ja kävelee kauniisti. Hänessä on sellaista skandinaavista, harmaata tai siniharmaata kauneutta ja hänestä saisi upeita muotikuvia mm. syksyisessä lunnossa tai talvimaisemissa. Minnan ulkonäössä on jotakin mystistä ja hieman synkkää. Minnan miinuksena ovat puuttuvat sentit pituudessa ja se, ettei hän ole erityisen mieleenjäävä tai näyttävä. Tosin hän on tavallaan kuin tyhjä kangas ja kameleontti, jotka ovat myönteisiä asioita mallintöitä silmällä pitäen.

  Helenistä näki heti myös, että hän pärjää pitkälle. Helenin vahvuuksia ovat pituus, sporttisuus, upeat omat värit (kauniit ruskeat silmät ja hiukset), karisma, kielitaito sekä persoonalliset kasvot muhkeine huulineen. Helenin puutteita ovat muutama liikakilo ja lievä isokokoisuus malliksi. Se, mikä Helenissä häiritsee ja tökkii pahasti, on hänen liian suorasukainen ja kärkäs luonteensa. Lisäksi Helen on selvästikin epävarma, eikä ole täysin tyytyväinen ulkonäköönsä, minkä takia hän on koko kisan ajan kadehtinut todella paljon eteerisen ja nukkemaisen kaunista, kuvankaunista Anna-Sofiaa. Helen on puhissut vihaa ja kateutta Anna-Sofiaan sekä sanoin että elein ja ilmein. Helen on sanonut monta kertaa vihaavansa Anna-Sofiaa ja sanoipa hän viikko pari sitten, että VIHAA Anna-Sofiaa, koska Anna-Sofia on niin kaunis.

  Varsin todennäköistä on, että Anna-Sofia voittaa koko kisan ja toivonkin hänelle pitkää ja menestyksekästä uraa mallina! :)

 13. agnes says:

  Täytyy vielä palata huippisten maailmaan. Kaikki jaksot olen katsonut, aiemmin seurailin satunnaisesti, nyt koukku tarttui vahvasti myös minuun. Olen nyt vasta jälkikäteen tajunnut, miksi Helen välillä on tosiaan “ruma” vaikka kuvissa loistaa ja hehkuu.

  Tämä asia valkeni minulle vasta luettuani Kuuntelijan ja D-K:n hienot arviot tytöistä. Helenin ikävät luonteenpiirteet todella ovat vaikuttaneet, miksi hänen ulkonäkönsä vaihtelee niin äärilaidasta toiseen. Helenin seurallisuus, hauskuus ja vilkkaus on minulta peittänyt tämän yksinkertaisen asian – ilkeys ja kateus muuttavat hänet aivan kuin toiseksi persoonaksi ulkoisestikin.

  Anna-Sofia on minusta kuitenkin epävarma, tapa puhua, katsoa kuuntelijaa, naurahdukset jne. kertovat siitä. Mutta kiltteys, hyvä käytös, ohjeiden ja neuvojen vastaanottaminen ja rauhallisuus kertovat myös, että hän on tasapainoinen perusluonteeltaan.

  Minnan aiempi harrastus urheilijana näkyy käytöksessä. Hän on tottunut ohjeisiin, ei ota niistä itseensä, ei pelkää yleisöä. Mutta väritön hän minusta on. Tosin senhän ammattilaiset tuomarit katsoivat eduksi, hän taipuu siihen rooliin, jota häneltä aina kulloinkin odotetaan.

  Tuleeko kenestäkään sitten oikea huippumalli? Ja mitä sillä tarkoitetaan? Anna-Sofialla tähän lienee parhaat mahdollisuudet. Kotimaassa varmasti kaikki kolme tulisivat olemaan työllistettyjä, Eevi myös. Mutta miten sitten maailman mallimarkkinoilla? Tarjonta siellä on aivan käsittämättömän laaja ja runsas. On varmasti aina suurta sattumaa, että joku putkahtaa tähtikaartiin. Eri kausina haetaan erilaisia tyyppejä. Oletko juuri siihen hetkeen sopiva persoona? Maailmalla ratkaisevat myös suhteet, jolloin lähettävällä mallitoimistolla on suuri rooli. Kun seisot parin sadan tytön joukossa castingissa, ei Suomen huippumalli tittelillä liene kovin suurta painoarvoa. Mutta tuskin siitä haittaakaan on, se saattaa olla juuri se tärkeä tärppi. Onhan se jonkinmoinen näyttö, että olet onnistunut vakuuttamaan yhden maan ammatilaisten ja yleisön osaamisellasi ja valovoimaisuudellasi.

 14. bunny says:

  Onhan A-S ulkoisesti kaikin puolin ulkoisesti pätevä, mutta jotenkin minua vuodesta toiseen on jo risonut se, että aina mukana on joku joka ulkoisesti on todella hyvä, mutta sosiaalisesti rajoittunut yksilö.

  Ohjelmassa puhutaan miten tärkeää persoonallisuus, kielitaito ja rohkeus on, mutta sitten tälläsen harmaan hiiren (persoonaltaan) kohdalla se ei olekaan tärkeää. Ei se ihme ole, jos se muita ärsyttää – se on NORMAALI reaktio. Jotenkin aina toivon, että ihminen edes jotenkin ilmaisee itseään – ilolla, surulla, kateudella, raivolla – kun että ei mitenkään. Se on tylsää!!!!

 15. Kuuntelija says:

  Agnes: Olen samaa mieltä, että on melkeinpä tuskaista katsoa A-S’ää, miten epävarma hän on. Tavallaan hän on “reipastunut” hirvittävästi, eli hänellä on jo mielipiteitä ja omalla tavallaan puolustaa oikeuttaan olla olemassa. Mutta voi että tosiaan nuo käsien puristelut, jalkojen siirtelyt ja ehkä hänelle eniten miinuksia tuovat kasvojenilmeet! Hänen suunsa aukeaa puhuessaankin vain puoleksi, hymy on huulet tiukkana ja usein kääntää puolittain jopa kasvonsa puhujaan. Hänestä näkee, että hän kunnioittaa ja pitää Annesta, luottaa häneen, mutta jopa Annen kanssa hänen puolustuksensa toimii: se on niin hänen ominta itseään että se on täysin tiedostamatonta.

  Kuvauksissa hän onnistuu yllättävän hyvin jo löysäämään, mutta paljon tarvittaisiin lisää. Voi luoja, miten kaunis hymy ja nauru hänellä onkaan! Sieltä tulee ulos se kaikki positiivisuus mikä häntä ohjaa. Oikein harmittaa, ettei tytöille järjestetty mitään kehonkielikurssia, jossa ihminen videoidaan, jotta hän näkisi itse nämä tiedostamattomat rajoitteet. Koska ei se pahaa tekisi yhdellekään kilpailijalle.

  Jos A-S ei onnistu viimeisissä kuvauksissa näyttämään, että hän kykenee irrottelemaan, uskon, ettei hän kisaa voita. Tuomarit pitävät hajuttomasta ja mauttomasta Minnasta, ja uskon että siinä tapauksessa Minna kisan tulee voittamaan. Helen on melkeinpä puhdas kasvomalli, joten olisipa erikoinen veto, että veisi huippumallikisan nimiinsä.

  Mitä tulee kansainväliseen menestykseen, uskon, että jokaisella näistä kolmesta on mahdollisuus kansainvälinen ura tehdä. Kun Anne puhui A-S’n erityisen hyvistä mahdollisuuksista, hän varmastikin tarkoitti sitä, että vuosiin (vuosikymmeniin?) ei ole kansainvälisillä markkinoilla ollut tarjolla A-S’n kaltaista kaunotarta: hänellä on myös vartalo, iho, asenne, taidot jo sitä luokkaa, että tulee olemaan todella kysytty malli. JOS pääsee eroon ujoudestaan ja varsinkin niistä maneereista, joita tuo ujous tuo esiin. Hänen kauneutensa on puhdasta, ilmavaa, eli ei suuria kaunottaren piirteitä tyyliin Sophia Loren, joka jättäisi alleen esiteltävän tuotteen. A-S korostaa tuotteen kauneutta omalla vaatimattomuudellaan ja puhtaudellaan – häntä on miellyttävää katsoa.

  Minna on äärettömän sympaattinen tyttö, mutta todella tavallinen – tosin se kysytty “maalaamaton kangas” mallimarkkinoilla. Kukas se oli, olisiko ollut Jenkkien Voguen päätoimittaja, kuuluisa Anna Wintour, joka totesi että tavallisen harmaa Koponen ei olisi ikinä menestynyt noin hyvin ellei hänen puolestaan olisi Paparazzi tehnyt niin paljon töitä ja aika ollut sopiva juuri hänenlaiselleen. Koponenhan on nimenomaan tehnyt kalliita sopimuksia Euroopan suurien muotitalojen kanssa, koska testin voi tehdä itsekin: jos katsoo Koposta catwalkilla, tulee tuijotettua vaatetta ja Koposta ei edes huomaa. Varsin passeli asia haute couture -taloille. Josta syystä A-S voisi menestyä enemmän Jenkeissä ja Aasiassa… hmmm… vaikka uskon kyllä Euroopan muotitalojenkin hänestä tappelevan.

  Tämän kisan suurin anti voittajatytölle ei ole itse voitto ja Suomen huippumallinimike, vaan se panostus, jonka Paparazzi laittaa voittajaan. Tosin ei ilmaiseksi, silä Paparazzilla lienee tiukka sopimus voittajan kanssa jakamaan pottia. Saattaa olla, että tänä vuonna Paparazzi tekee sopimuksen kaikkien kolmen kanssa, koska uskoisin, että vanha kehäkettu Snellman haistaa kyllä setelien hajun ihan näistä jokaisesta.

  Jos ajatellaan näitä kolmea tyttöä ulkomailla seisomassa castingrivissä, voisi asiaa ajatella vaikkapa näin:
  -Minna: kuka, oliko siinä joku?
  -Helen: liian iso
  -A-S: wau!

  A-S sopii hyvin erityyppisiin kuvauksiin ulkonäkönsä puolesta, joten tulee omalla kauneudellaan esiin muiden joukosta. Jos joutuu haastatteluun, jää kalkkiviivoille, jos ei opi itseään tuomaan esiin. Kannattaa olla hyvä kansio kuvia mukana. Minna kohtuullisen varauksellisena persoonana pääsee muiden kanssa samalle viivalle vasta sitten, kun pääsee näyttämään kuvakansiotaan – jonka on paras olla todella hyvä. Jos pääsee sinne asti. Helen jää rannalle catwalk- ja editorialporukasta joka tapauksessa. Joku Panos Emporio voisi hänestä innostua, mutta skaala on varsin rajallnen. Joten Helenin kansion on parempi olla paksuakin paksumpi ja kuvat huolella valittuja. Tosin tuskin castingissä rumaa puoltaan näyttääkään.

  Ihan uskomattoman jännä loppukisa tästä tulee joka tapauksessa. Jokaisessa näistä kolmesta on jotain, mutta en haluaisi että Helenin tympeällä luonteella pääsee yhtään enempää eteenpäin kuin on jo päässyt.

 16. maasa says:

  Anna sofia voittoon toivottavasti, harvoin näkee noin tyrmäävän kaunista naista! Luulis että a-s ulkonäöllä pääsee pitkälle, vaikka onkin ujo. En tajua miks huippumallin pitäis olla joku räjähtävä persoona! ….

  Onko tuo helen muuten joku ulkomaalainen kun puhuu hieman huonoa suomea? en tykkää helenistä, vaikka en ole mikään malli asiantuntija niin munkin silmissä se näyttää tosi isolta.

  Minnan olemassa olon olen unohtanut koko kisan ajan, vasta nyt parissa viimeisessä jaksossa oon huomannut, että tämmönenkin tyttö on mukana. Hyviä kuvia kuitenkin tuottanut.

 17. riikka says:

  Eh eh, oisko tutkaa tulossa ;)

 18. Tintti says:

  Anna-Sofia tosiaan hymyilee ja nauraa vähän ja viimeksi huomasin, että kun hän nauroi niin peitti suunsa kädellään. Tuli mieleeni, että onko hänellä ollut hammasraudat, joiden takia on oppinut peittelemään hymyään.

 19. Just me says:

  Riikka IS-Tutkan fb-sivuilla oli tällainen tieto:

  “Ben saa kuulla kunniansa, kun Tutka tulee kohta julki! Jumankekka, mikä julkkistyrkky tyyppi!”

 20. Helen vs. Anna-Sofia says:

  Joku tuolla pohti Anna-Sofian “sosiaalista rajoittuneisuutta”. Pitää paikkansa, että A-S on hiljainen ja ujo. Mutta miksi juuri tällaiset piirteet olisivat sosiaalisesti rajoittavia? Milloin ujous, herkkyys, introverttius ja hiljaisuus hyväksytään ihan samanarvoisiksi luonteenpiirteiksi kuin muutkin piirteet?

  Oikea sosiaalinen rajoite löytyy kuitenkin Heleniltä. Ei kylläkään luonteesta, mutta käytöksestä nimenomaan: jatkuvaa ilmeilyä A-S:n selän takana, tuomariston kommentoidessa A-S:aa, toistuvat kommentit A-S:sta (“vihaan A-S:aa”), draamanhakuinen käytös, minäminäminä-asenne…

  Helenin käytös ei sovellu työelämään, toivon ettei minkäänlaiseen työelämään. Toivon ettei häntä palkita tällaisen käytöksen jälkeen. Miksei kilpailijoilta saisi ja voisi edellyttää käytöstapoja? Tämä on valintakysymys, joidenkin mielestä tärkeää ja joidenkin mielestä ei niin tärkeää.

  Itse toivon, että kilpailussa olisi jotkin käytössäännöt, ja niistä olisi voitu Heleniä muistuttaa ja tarvittaessa poistaa kisasta. Vaikka Helen mallina miellyttää minua, en kertakaikkiaan pysty toivomaan hänen voittoaan. Olen toivonut joka pudotuksessa, että Helen lähtee.

  Ja tietysti toivon, että viimenkin tunnustetaan se tosiasia, että hiljaisuus ja ujous luonteenpiirteinä ovat ihan ok. Koska Anna-Sofian käytöskin on kaunista – ja tyttö itse mitä kaunein – toivon todella hänen voittavan :)