Älä selittele!

11.5.2010 Kirjoittaja: Katri Utula

Vähän kyllä on alkanut ärsyttää muutamat Suomen huippumalli haussa -ohjelman typykät, kun ikinä heissä itsessään ei ole mitään vikaa.

Maanantain jaksossa pahiten mokasi Nina. Heikosti vedenalaisissa kuvauksissa pärjännyt Nina alkoi selitellä tuomariston edessä sitä, miten hänestä oli ihan varmasti napattu parempikin kuva kuin se, mikä päätyi tuomariston arvioitavaksi.

Voi ei, ei noin Nina! Saimi onneksi tylytti naista ja totesi, ettei kannata hyppiä ammattilaisten silmille.

Kauheaa selittelyä. Myöntäisi vain, että nyt ei mennyt ihan putkeen, ja sillä sipuli. Mutta Nina on tehnyt samaa aiemminkin, eikä se tiedä hyvää. Todella kaunis tyttö, mutta vähän ylpeän oloinen.

Tällä kertaa nähtiin myös pari ahtaanpaikan/vesikammoista tyyppiä. Miten se Jenna saakin kaiken anteeksi sillä, että “hänessä nähdään valtavaa potentiaalia”, jos se ei välity kuvista?

Ja miksei Jenna suoraan myöntänyt, että pelkää vettä? Hän yritti piilottaa sen tuomareilta, mutta silti keräsi sillä säälipisteitä tyttöjen edessä. Aika erikoista.

Ensin pelkää vettä, sitten ei pelkääkään. Mitä ihmettä? Taitaa yrittää esittää vahvempaa ja valmiimpaa tuomariston edessä kuin onkaan.

Saaran pelkotilat tulivat ihan yllätyksenä, sillä hän on ollut tähän mennessä tosi itsevarman oloinen. Mutta hänkin selvisi tilanteesta melko hyvin siihen nähden, ettei valittanut kammoistaan etukäteen – kuten Jenna, joka sitten perui sanojaan.

Tiia ja Nelli pärjäsivät kuvissa jälleen tosi hyvin. Anna oli myös oikein virkistävä yllätys, ja erityisen iloinen olin Marin onnistumisesta.

Vaikka Mari onkin sellainen räväsuu poikatyttö, tykkään hänen kasvoistaan tosi paljon.

Ihan en ymmärrä, miksei jaksossa pudonnut ketään. Iran olisi varmasti jo voinut lähettää kotiin, kun hänelle niin toitotettiin sitä, ettei hän ole tarpeeksi editorial-mallin oloinen.

No, ensi kerralla sitten Milanoon.

9 vastausta artikkeliin “Älä selittele!”

 1. Lasis says:

  Jenna olis saanu lähteä. Se on saanu jo ihan liikaa anteeksi vaikka ja millä syyllä. Sehän mokas senkin, kun piti keksiä syy, miksi pitäisi saada jäädä.

 2. Laura says:

  Oli miten oli, niin ne tytöt puhuu koko ajan selän takana pahaa toisistaan. Niin teinityttöjen meininkiä, että ei melkein huvittais ees katsoa.

 3. M says:

  Mua ärsyttää aivan suunnattomasti Marin asenne. Koko ajan naama alaspäin, puhumassa toisista pahaa ja arvostelemassa. Tyttö vaikuttaa koko ajan siltä, ettei voisi vähempää kiinnostaa, kun puheestakin välittyy sellainen “hällä väliä”-meininki. Mari on ihan huikean kaunis tyttö ja kuvauksellinen kuin mikä, mutta tässä taas nähdään, että se, mikä sisältä kumpuaa, tekee kaunottarestakin hirviön.

  Anna on mun mielestä aivan hirveän symppis ja toooosi kaunis kaikin puolin, mutten välttämättä ollut hänen kuvaansa aivan yhtä ihastunut kuin tuomarit. Tiiasta tykkään ja Ninakin olis paremmalla asenteella tosi lupaava. Jennaan ja Jennan valittamiseen menee hermot ja Saara voisi nyt ihan todella nousta sille tasolle, jota häneltä ilmeisesti on ihan luvallista odottaa.

 4. Merenwen says:

  Minä pidän yleensä Marin tyylisistä vähän jätkämäisemmistä tytöistä, mutta hänen asenteensa on niin negatiivinen, että häntä on hieman rasittava katsoa enkä usko että jaksaisin häntä kovin kauaa tosielämässä, jos kaikki ystävällisyys on hänestä nuoleskelua. Varmaan kyllä leikkauskin vaikuttaa. Ei hän voi olla noin kauhea, jos muut tytöt kuitenkin pitävät hänestä.

  Varmaankin sieltä matkalta heitetään sitten taas kaksi tyttöä kerralla kotiin, niin kuin viimeksikin.

 5. genna says:

  Suoraan sanottuna tämän kauden tytöistä puuttuu se “huippu” malli. Ei oikein kukaan ole erottautunut edukseen – suurin osa tytöistä on aika tavallisen näköisiä. Poikkeuksena ehkä Anna, jonka kasvot ovat ihanan erilaiset ja raikkaat. Ehdottomasti yksi suosikeista, eikä vaikuta enää niin sellaiselta imelän ihanalta kuten alussa.

  Ei oikein ole ollut sellaista persoonaakaan, joka valloittaisi. Nina ja Mari olivat ehdottomasti top-luokkaa aluksi tällä “jätkämäisyydellään”, mutta nyt se alkaa kenties menemään hieman yli – joko heidän persooniaan liioitellaan ohjelmassa (koko ajan heidän mielipiteensä eri asioista tuodaan esiin) tai sitten he yksinkertaisesti ovat tuollaisia.. märehtijöitä? Aivan kuin he kävisivät erikseen läpi jokaisen tytön vain saadakseen sanoa jotain pahaa heistä. Nina vielä menee, mutta Mari alkaa käydä jo rasittavaksi. Vaikka pakko myöntää, että olisin itsekin kummastellut Jennan “vesikammoa”.

  Anne Kukkohoven itsestään käyttämä lempinimi “mamma” sai minut lähinnä nauramaan lopussa. Söpöä, Suomen oma mallimamma. Jeaap…. Ihanaa, että jostain saa hyvät naurut tätäkin ohjelmaa katsoessa.

  Yllättävää kyllä, tykästyin Saimin eiliseen kovaan asenteeseen – oli hyvä, että hän pyysi Jennaa tuomariston edessä lopettamaan lässytyksen mukavuudestaan, vaikka J:n olisi pitänyt puolustella omia vahvuuksiaan mallina.

 6. ellun.kanat says:

  Ihan kiva että Suomessakin etsitään Huippumallia, mutta miksi siinä on sellaiset tuomarit? Kansainvälisen malliuran tehnyt Saimi, ai minkä kansainvälisen. Meinaan Laila Snellman paikalle ja alkaa olla jotain silmääkin asiaan. Ei millään pahalla mutta Saimi tekee ja sanoo asioita näyttäkseen joltain, Laila tekee ja sanoo asioita koska niin on sanottava ja tehtävä.

  Mitä tyttöihin tulee, Mari täyttänee paikkansa talon valittajana, kunnes häneltä loppuu ne paukut ja Mari on ulkona. Mitä muihin tulee, ihot on paskassa kuosissa, kukaan ei kuntoile, pukeudu jne. Malleja näistä en tiedä saako, Tiia on eniten miellyttänyt silmää ja omaa hyvän asenteen. Loput on enempi ja vähempi lissuja. Ikärajaa vähän ylöspäin, tai jos ei sitä niin valitsijaraatiin ihmisiä jotka osaa vähän sitä kypsyyttä katsoa. Ne rähinämimmit voi ottaa sitten mausteeksi mutta ois kiva kattoa oikeasti että jollain ois mahkuja muuhunkin kuin yhteen uutiseen.

 7. nina says:

  Tästä ei tule kukaan ponnistaan jatkoon ja naurattaa nuo Saimin ammatilaisten silmille :D Noh kuka nyt pitää heitä ammatilaisina. ehkä suomalaiset joo voi pitääkin

 8. lippe says:

  Ei kai Saimi itsestään ja tuomaristosta puhunut ammattilaisena, vaan niistä kuvaajista tai kutka sitten kuvat valitsivatkin kuvat tuomaristolle.

 9. Merenwen says:

  Juu, siis ne “ammattilaiset” olivat varmaankin mainostoimiston tyyppejä. Olen ollut näkevinäni noiden tyttöjen kuvia Subwayn ja sen jäätelöfirman kadunvarsimainoksissa eli ne eivät ole pelkästään Huippista varten. Näköjään mainostoimistot eivät ole aina samaa mieltä kyseisen ohjelman tuomareiden kanssa, koska siihen Subwayn mainokseen päätyi lopulta Aneten kuva, mutta hän putosi jatkosta juuri siinä jaksossa missä vaijereissaroikotuskuvat otettiin. Nyt on muuten ollut aika paljon tuollaisia hieman “extreme” kuvauksia, jotka voivat olla mallille pelottavia tai epämukavia. Pitääkö oikeassa elämässä mallin olla valmis Pelkokertoimeen?