HYVIN MENEE

17.10.2014 Kirjoittaja: Birgit Mäkinen

MOIKKA

Oikeesti menee ihan hyvin. Mieli on yläilmoissa. Olen saanut aikaiseksi kotituunauksia. Ottanut omalta osaltani osaa Roosanauha kamppanjaan. Haravoinut. Kaivanut joriinin juurakot maasta. Tehnyt sangen suolaista lohisoppaa. Vietän ensi viikon kesälomaa kakruin kanssa. Suunnitellut bloggausta Suomalaisen työn puolesta. Anellut anopilta lättykestejä.. Anoppi muuten paistaa maailman parhaimmat lätyt. Niitä semmosia pieniä joiden paistossa ei juoksevaa flooraa säästetä! Meillä sattu pikku onnettomuus noiden lättyin kanssa vuosi sitten. Meiltä menee aina ISO porukka mummulaan syömään. Siinä me hätäsimmät eli minä ja kaksi isompaa lasta oltiin jo suoraan pannulta napsimassa parhaat palat ahneuksissamme. Istuttiin pöytään ja kova kilpailu kuka saa ensin sokerit päälle ja haarukan suuhunsa. Eli KUKAAN meistä kolmesta tahi paistaja ei ehtinyt AJATELLA yhtään mitään. Karmaiseva totuus paljastui kolmelta kasvolta samaan aikaan. SUOLAA!! Se sokeri olikin suolaa!!! Eikä sitä laiteta vähää!! Sokeria siis… Tiedän. Onhan niissä eroa. Jos olisi ehtinyt ihmetellä liian hienoa sokeria muttakun..  Yritin pestä isommat kököt lätyistä mutta koirallehan ne menivät. Onneksi mummu paistaa 2 litran verran taikinaa….

Pakkasta oli viime yönä. Ei sitten ole oikein ollutkaan. Hassu juttu muuten miten se talvi täällä pohjoisessa aina yllättää :) Vuodenajat on kaikilla tiedossa. Kuukausien vaihtumisen huomaa. Nenä toimii hyvänä anturina ulos astuttaessa.. Mutta silti! Nyt pesen täällä vimmatusti pitkiä kalsareita , tykkejä… Ensin piti kuitenkin tehä mittaus talkoot. Kovin ovat pojat tässäkin perheessä venyneet..

Ja joulu tulee! Meillä jo odotellaan kinkkua ja lahjoja. Mä olen kyllä sellainen jouluhörhö…. Nyt taas entistä enemmän koska KAIKKI muksut ovat jouluaattona kotona!!! JIPII!!!!! Montakohan meitä on syömässä?? 13?..15? Ans kattoo ny.. Tarvitaankohan 2 kinkkua..14kiloa…

Onneks tässä nyt on vielä muutama viikko aikaa suunnitella kattausta ja herkkuja…

Mitään en nyt Ilmarista kerro koska hällä ei ole nyt suunvuoroa. Ei sanan valtaa. Maanataina on kylläkin kuvaus mutta yritän tunkea sen ja mahdolliset kauhukuvat jonnekkin missä aurinko ei paista. KOSKA TÄÄLLÄ PAISTAA!!

Aurinkoa sinne!

T:B

LISSÄÄ LÄÄKETTÄ

24.9.2014 Kirjoittaja: Birgit Mäkinen

IMG_8514

Siinä mä röhnötän.

Tippa jos toinenkin tippuu. Onko aika pitkää? Ei oikeestaan. Uni tulee aina välillä. Onneks tulin ajoissa ruuhkasta huolimatta jotta ehdin valita sängyn josta on suora näkyvyys telkkariin. Ehdin Murdochin murhamysteeriksi asettautumaan. Nukahdan. Herään. Tipat vaihtuu . Jutustelen hoitjien kanssa. Simahdan taas. Herään.. Kelailen kanavia..Hei kohta alkaa leijonan luola. Onneks edes jotain katottavaa ..nukahdan. Mitä hittoa! Luola loppu jo! Enkä nähny! Tippa vaihtuu.. Juttelen. Nyt Bikke ,Nyt Bikke , Nousen ylös ja vaihdan sänkyä. Hoitaja kysyy MIKÄ ON OLO? Viiton jotain et ihan hyvä. Se kysyy taas MIKÄ ON OLO? Sitten tulee toinen hoitaja..Koneet seis , ilmotus tilanne päällä. Kortisonia suoneen , adrenaliini valmiiksi. Mä ähisen ja puhisen. Hiki valuu ku Niagara. Mua tutkii 4 hoitajaa sekä lääkäri.Silmätkin kuulemma turpos punaisessa päässä. Olo on omituinen mutta ihan seesteinen. Olen HYVISSÄ KÄSISSÄ. Jotain sinusrytmiä..

Eli sain allergisen reaktion. Poika tuli noutamaan minut sekä autoni. Pääsin yöksi tarkkailuun miniälään. Ilta meni leppoisasti.Paistoin herkkupiffit. Mukamas medium plus. Katinkontit. Hyvä ettei veri lennellyt hampaiden välistä! YÄK! No muistavat äiti/anopin käyneen kokkailemassa.

Aamulla Docrateksesta soittelivat perääni ja kaikki oli mulla ok.

Mutta sitten se reipas 200 kilsaa kotio…. Pelästys tuli vasta siinä yksikseni ajellessa. Hirveesti ristiriitaisia tunteita  sinkoili volvon seinien sisällä. Jossain vaiheessa tajusin ettei mulla ollut edes radio rock päällä. Mitä olis voinut tapahtua? No ehkäpä mitä vaan mutta sitähän en pelännyt hetkeäkään. Musta pidettiin erittäin hyvä huoli. Olisin voinut sanoa:Teillä on mun henkeni tehkää niinkuin parhaaksi näette.LUOTAN TEIHIN. No en sanonu. Sanon sen nyt täällä :) Mutta kun rupesin takautuvasti aatteleen sitä hetkeä tai lähinnä mitä tosta allergisesta reaktiosta nyt seuraa.. oon jo 8 kertaa saanut samaa lääkettä ja arvatenkin siitä nyt johtui tuo kohtaus. Mitä se nyt sellasta kohtausta antaa? Jäänkö nyt millaiselle hoidolle?  No hyvälle tietenkin mutta tottakai sitä miettii että Ilmari sai taas  pari pojoo itellensä. NUIJA! Sitten mä mietin sitä hetkeä kun tavallaan mun poikani jotuu huolehtimaan äidistään. NYT JO?  Noloa. Ja lohduttavaa. Mulla oli kiire kotio.

Kotiin on mukava tulla.Hommailla kaikkee kuten Bikken pilttuu blogistani voitte käydä katsomassa :)

Otetaanko päivän motoksi: Tänään en yritä olla hyvä ihminen. Vaan vähän vähemmän paha.

T:Bikke

KUULE ÄITI

14.9.2014 Kirjoittaja: Birgit Mäkinen

Oltiin marjapuskassa 8v poijaan kera. Juteltiin niitä näitä. Yhtäkkiä poika kysyy: ÄITI! Olisko ollu parempi jos se syöpä ei oliskaan tullu? Nassikka laitto mulle luun kurkkuun hetkeks. Vastasin että tottakia olis ollu. Moni asia olis paljon paremmin. Varmemmalla pohjalla. Sitten poitsu mietti hetken ja totes että:Äiti! Sulla on eri pillerit ku yhellä tytöllä. Katos kun sillä on hiukset mut sulla ei. Siihen loppu kysely ja siihen loppu kyllä marjojenkin noukinta. Yksinkertaista asian pohdintaa. Multa on usein kysytty mitenkä me keskustelemme syövästä lasten kanssa. Jos totta puhutaan niin ei mitenkään. Tai sitten samalla lailla kuin siitä mitä tänään syötäisiin. Ilmari on meillä arkipäivää mutta tavallaan samalla lailla kuin ne perunatkin. Turha tästä on kotona mitään draamaa tehdä.  Olen pannut merkille että ulkopuoliset tuomitsevat mut normaaleistakin raivokohtauksista hermoheikoksi jonka aivoja syöpä nakertaa. No se on väärä luulo. Ei nakerra. Mutta likaiset tiskit ja myttyset sukat kylläkin :)

Ja tänä kesänä olen pannut merkille tuijotukset. Mullahan ei ole peruukkia. Koska olen luonnollisen kaunis :) PIMEESSÄ! Mutta siis juu ja varsinkin pienet lapset. Kymmenvuotiaat lapset tuijottaa. Mä hymyilen heille. Pauttirallaa 5 vanha tyttö kysy äitiltänsä miksei tuolla (minulla) naisella ole hiuksia. Jäin oikein korvat höröllä kuuntelemaan mitä äitinsä vastaa. Hänellä menikin hetki etsiessään sopivaa vastausta. Sano sitten ettei isälläkään ole. Se vastaus ei kelvannut plikalle. Mutta kun isä on mies!.. Nii´in . Mitäs sitä sitten vastailis. Ite olisin sanonut että kysy!

Kuvassa on käyty ja ennallaan. Tauti on stabiili. Voitte vaan kuvitella kuinka hienoa on kuulla että tällä hetkellä on jumissa. Ei maksassa eikä niillä seuduilla muuallakaan. Pieniä ilon hetkiä! Docrateksessa ei tarvi ootella vastauksia kusi sukassa viikkoa. Pari tuntia ja tieto tavoittaa minutkin. Odottaminen , epätietoisuus on aina pahinta. Koska kärpäsestä tulee äkkiä härkänen.

IMG_8464

Viime viikolla töis aattelin vähän viihdyttää työtovereita. Kuljin keskilattian läpi tehden ”hauisvääntöjä” kädet nyrkissä.  Kerroin että koska hauikset on niin olemattomat täytyy treenaminenkin alkaa olemattomilla painoilla :)

T:B

ONKO SINULLA HUOLIA?

19.8.2014 Kirjoittaja: Birgit Mäkinen

Joskus sitä miettii ja miettii ja siltikin vielä jää märehtimään ajatuksiaan. Vaikka kuinka yrittäisi ajatella järjellä ei se onnistu. Olenkin useesti miettinyt kuolemaa vaikkakaan se ei ole mielessäni alituiseen. Joskus se vaan tulee pinnalle. Nyt mulla/meillä on apuna tämmönen SORGENFRESSER huolisyöppö. Kirjottelin sen syötäväksi paperilapuille suurimpia huoliani. Hassu juttu muuuten. Ihan jo pelkkä paperilapulle ruksailu autto pikkasen. Sitten kun olin tunkenut syöppöni täyteen lappusia en enää keksinytkään mitään lisää…

uusi 664 uusi 667

Kysymys kuuluu: Mahtaako mun isot mukulat oikeesti pärjätä suuressa maailmassa?

Bikke vastaa: No voi yhren kerran! Kui huanosti sä olet mukulas kasvattanu?? Eikö niillä nyt ole järki päässä? Lakkaa hyvä ihminen tollasesta!!

Kysymys kuuluu: Mahtaako kuvauksissa olla kaikki OK?

Bikke vastaa: Jos on,mitä sitten? Riemuitsetko taas lykkääntyvistä paska uutisista? Ostatko uudet Huntterit? Jos ei ole,mitäs sitten? Parut silmät päästäs ja heität lusikat nurkkaan? Kuules eukko. Sen kuulee sitten ja sen mukaan mennään. Syöt kilon kultaa ja meet laasersäteisiin niin eikös ne siittä lähe paiseet kroppaas kiusaamasta!

Kysymys kuuluu: Voinko tulla kummittelemman läheisilleni kun olen kupsahtanut?

Bikke vastaa: No mitäs järkeä siinä on? Ottaako sua kupoliin kun tulee uusi ”äiti” ? On lapsillesi ihanampi ku sinä ikinä? ÄLÄ UNTAA NÄÄ! OLET UNIIKKI!! AINOA PARAS ÄITI LAPSILLESI!  Joku vie sun kippas ja kuppis kaatopaikalle? Vai minkä ihmeen tähden sun tarttis tulla??Pilven päällä on aina aurinkoista ja lämmintä. Sieltä on hyvä kattella alaspäin ja turvata läheisten olo.

Tää syöppö on aika hauska. Kyllä muakin joskus lapsettaa. Ja siks toiseeks. Erittäin hyvä huolien jakaja kaveri. Ei taatusti levittele susta kökköjuttuja muille :)

Meillä on MLLn kerhossakin tämmönen huolisyöppö. Lapset voi piirtää taikka kirjotella mieltään vaivaavia juttuja. Sitten pitää vain miettiä mitenkä hoidellaan huolilaput. Salaa hukata. Viisaiden aikuisten hommia. Joskus voi olla vaikea jutella…

Ilmarilla ihan niinku mullakin oli taas vuosipäivä. Hiljennyin hetkeksi. Siksi että Ilmari on ollut hiljaa ja siksi että olen jälleen vuoden vanhempi. Mitä vanhemmaksi tulen sitä onnekkaampi olen.  Hienoa vanheta. Tulla viisaammaksi ja.. No katinkakkat! En mä kyllä viisastu yhtään :) Ens viikolla hesaan kuvaukseen ja saamaan hoitoa. Sitä onkin lykätty muutamalla viikolla. Trompot ollu huonot. Kesän kuumuudet on ottanu pumpun päälle. Mutta en valita tän enempää..Ihana kesä on ollut!

Toivottavasti sinullakin :)

T:B

 

MITÄ SE MULTA VAATII

22.7.2014 Kirjoittaja: Birgit Mäkinen

Moikka

Ei kesällä mitään viitti tehä. Tai sitten tekee niin paljon jotta unohtaa kirjuutella tänne.

Ei vaiskaan. Kesän lapsena voin sanoa että elän parasta aikaa.

Sain viimeviikolla hoitokuurin. Se meni ihan kivasti. Tosin olen sitä mieltä että jos vastaa IHAN KIVASTI niin sillon pitäis kysellä pikkasen enemmän. Meneekö oikeesti IHAN KIVASTI tai kuuluuko oikeesti IHAN HYVÄÄ. No mut se meni ihan kivasti. Torstai päivä hoidossa. Perjantaina lähettiin koko perhe särkänniemeen. Ajattelin että sekin menee IHAN KIVASTI kortisoonipöllyis. Ensimmäinen laite:karuselli. Poijaat lähti menemään laitteeseen ja mä istahtamaan penkille. No ei tuo yks lapsi sitten rohentunutkaan menemään. Hän tuli anovin silmin hakemaan minua turvakseen. Otti kaksinkäsin kiinni.  No MITÄ SIINÄ VOI ÄITI TEHÄ?? Ei muutakuin mennä. Kats kun niin fiksu oon niin aattelin sen olevan ihan lälly. Kattia kans! Poika vilkutteli mulle kun alettiin nousta. Toinen huuteli hymyssäsuin äitii kato alas.. Mutta minäpä en kattonut. Ihan kaamea pakokauhu iski. Sisälmykset meni ylösalaisin. Sydän ilmotti että hyppää ulos rinnasta. Päästä heitti.  No mitä SIINÄ sitten voi tehä? Et mitään. Ajatuksen voimalla jatkoin karusellin loppuun. Puhuin itelleni: hengitä , poijaat tykkää , hyvin menee , hengitä…

Kuka idiootti käski sinne mennä? ÄITIYS!

En mä sitten muihin pahoihin mennytkään. Koiramäkeen ja delfinaarioon :)

Se sama käski mun nukkua teltassa yötä poikain kans. ÄITIYS! Toinen niistä karkas jo ennen teltan sulkeutumista. Toinen urheesti sinnitteli. Meillä oli teltta terassilla. Monta kerrosta pehmikettä selkäni alla. Kumma muuten miten paljon lapsesta saa teltassa jutustellessa irti. Ihan ihme juttuja. Jalkoja särki ihan hemmetisti mutten voinu lähtee hakemaan pillereitä kunnei mun kaveri nukkunu vielä ihan kympillä. Siinä sitten kärvistelin.  Kyllähän sain särkypilleriä ja lenkkimakkaraa hetken päästä. Olisin voinut ennakoida.  Tyhmästä päästä kärsii koko ruumis sanonta tuli taas todennettua :)

Eilen kävin kuokkimassa uusia perunoita anoppilan pellolta. Kolme. KOLME kuokaniskua ja mä otin lukua vaon päässä. Olihan sitä hellettäkin 30 asteen huitteilla mutta silti! Kyllä mä nyt uskon että ooikeesti pitää ottaa aikansa hissunkissun  seittemän tunnin sytotiputuksien jälkeen. Mutta kun luulee olevansa rautainen kaikkivoipa eukko. Tai siis ehkä lähinnä EI TARVII AUTTAA tyyppi :)

Mutta oikeesti. Ymmärtääkö mun perhe? Mun ystävät? Muut tuttavat että kaikki mitä mä teen vaatii multa enemmän kuin perus taatelintallaajalta?Koitan sopia menoja ja tuloja aina vähintään viikonpäähän hoidosta.

Jalkapohjassa on sukka makkaralla alituiseen. Se vaikeuttaa astelemista. Mutta pakkohan munkin on kävellä. Ostoskassien raahaaminen koskee selkään. Ja juu u. Ihan joskus vaan on liian tiukat kalsaritkin jotka koskee selkään. Mutta silti mä meen. Yritän tehdä sen minkä mun tehdä pitää. Oon joskus miettiny et kyllä mä olen oikeesti ihan tyhmä. Mä en vaan tajua ettei tässä nyt olla leikkimässä.  Tai että on lupa vaan olla. On vaan sellanen paha miellevika ettei kukaan muu osaa. Tai että joihinkin asioihin nyt vaan on pakko laittaa vauhtia !

Ehkä tyhmällä on kivempaa! Ja sehän passaa mulle :) Parasta aikaahan tässä kulutetaan.

T:B

NÄILLÄ MENNÄÄN

24.6.2014 Kirjoittaja: Birgit Mäkinen

Kylläpäs onkin ollut mukavaa. Enkä sitten tarkoita tuota. Tai osittain juu… Kekkerit meni tosi kivasti. Kiirusta piti köökissä. Vieraatkin huutelivat kaffetta jotenka siinä paljoo ehtiny praakailemaan.

Viimeviikolla verikokeet oli ihan ok. Se oli hyvä. Mutta se paise jalkapohjan alla ei oo kiva. Tuntuu kuin olisi sukka makkaralla koko ajan. Luulotautiseksi laitoin itteni kun revin sitä sukkaa eikä se mihkään liikkunu tai siis tunne ei hävinnyt. Viimoisin diagnoosi onkin neuropatia. Sen voi itte kukin kooklettaa ja ilostua asiasta siinä missä minäkin. Kyllähän sen tietää ettei ole mikään teräsmimmi jonka suoniin voi myrkkyjä pumpata vaikka millämitalla ja luulla ettei näistä nyt mitään sivuvaikutuksia tule. Jotenkin sitä vaan edelleen kuvittelee olevansa STEEL! ROCK! HARD! Mitä vielä :)

Sain siis edellisen kuurini viimeviikolla. Kaikki meni ihan kivasti. Toin hesasta tullessani lapsukaisen (mies) kotopuoliin kalastelemaan. Juhannus meni sillai ku se ny meni. En ole viinamäen naisia niin tuo suomalaisten kostea juhla ei hetkautellu suuntaan eikä toiseen. Myöhään kyllä tuli valvottua. Kahdella kokollakin käytiin  jonka toisen pikkupoijaat saivat sytyttääkkin. Valvotusti tietenkin. Kyllä maalla on niin mukavaa. Nyt en oksentanut. Särkyä kyllä on riittänyt. Nää on semmosia pikkujuttuja jotka elämän vaakakupissa painaa yhtäpaljon kuin pieru saharassa. Vaikkakin välillä on paskapäiviä. Päiviä jolloin pitää peitto vetää pään päälle visusti. Vaikka kaksikin. Unet on menny jälleen kerran päälaelleen. Oon varmaan jo niin vanha että 3 tunnin hassut yöunet riittää.. Ens viikolla oonkin taas nuori ja nukun keppeesti 8-9 tuntia.

Koskakohan tässä tullaan siihen kohtaan ettei se työssäkäynti olekkaan enää herkkua? Tai että työnantaja kyllästyy mun satunnaisiin työpäiviini? Tänään taitaa olla kökkö päivä jutuistani päätellen.

Mutta asiasta viidenteen. Bongasin aikas kivan (ja toisenkin) nettiputiikin.Koru-store.Koska edelleen olen nainen joka kuumeisesti haluaa näyttää seireeniltä! Just joo! Silmistä on ripset tippunu eikä kulmiakaan tarvitse tummentaa..Kortisooni pyöristää kasvoja ja farkut kiristää Näytän ihan sammakolta!! Niin siis silti sitä haluaa koristautua. Mulla on omasta mielestäni kauniit jalkaterät. Nilkasta ylöspäin onkin jo paksua seutua :) Mutta tollanen jalkakoru! Ihanaa blinkblinkkiä!! Onneks tuos kuvassa ei näy se jalan pikkunen turvotus. Kisukin tuli ihailemaan. Kats kun Minttukin on naaras ja vielä leikattukin. Ei se koreilu meistä mihkään katoa!! Että Ukko-kulta! Lisää lahjoja vaan :)

IMG_7746

Vähän tua katti näyttää siltä et olis aikeissa napata…

Mutta ei me kaaduttu sodissakaan niin ei nykkään!!

JA sitä aurinkon paistetta sais alkaa tulla ilmakehään ja sassiin :))

T:B

KIIRUSTA PITTÄÄ

11.6.2014 Kirjoittaja: Birgit Mäkinen

Moikkis!

Sanoisinko että pientä haipakkaa on ollu kuluva viikko! Edelliset sytot meni ihan hyvin. Ei ollu mitään kummallista. Eikä ajomatkallakaan tapahtunut mitään. Siis ihan harmaata koko reissu. Mutta nyt kun kävin maanantaina hesassa tyttären medianomi valmistumis tilaisuudessa. Ihan jänskätti todistusten jako. Mutta ihan turhaan. On se vaan niin mukavaa äitylistä kun yksi opinahjo jatkumo on tullut tiensä päähän. Tässä nyt mitään halua rehvastella mutta taitaapa ihan vahingossa päästä ilmoille : Annika on anomoinut Pullavan tanssivat korvapuustit mainosta Undolla. Hienoa! Niin kun ajelin kotiin lähes jouduin todistamaan verilöylyä. Äiti lintu kahden pikkupoikasen kanssa ohituskaistalla. Juur kun tajusin mitä pallukoita siinä ajoradalla tepasteli , lähti auto tuhatta ja sataa ohittamaan. Voitteko uskoa että minnuu vielä kotonakin harmitti tekemättä jäänyt kansalaisvelvollisuus. Mun olis pitäny syöksyä kaistalle huitomaan , kaapata pallukat ja viedä ne pellolle. Vähän niinku batmaan.

Meillä siis on tulevana lauantaina valmistujaisjuhlat. Aina ennen juhlia meillä tehdään kaikenlaista kotihommaa. Enemmän tahi vähemmän. Vähemmän piti näihin bileisiin mutta taas kerran se touhu repesi. Kuorittiin pihasta epämääräistä nurmikkoa.Sorastettiin. Luajan kiitos ei kukaan nähnyt sitä touhua. Kats kun lapiolla ojan kaivuu ei onnistu sillai perinteisesti. Ottaa liikaa selkään. Niin minä eukko se konttasin nurtsilla ja tökein lapiota aina pikkasen matkaa ja kourasin peräkärryyn irtomaata. Ihan hullun hommaa. Sitten keksittiin vielä että nurtsi grillin ympärillä on turhaa sekin. Eikun pois ja terassilaudoitusta tilalle. Sisällä sensijaan on räjähtänyt pommi. Mitään ruokapuolta tarjoilujen suhteen ei ole tehty. Pikkasen ajattelutyötä sen sijaan olen harrastanut. Huh! Huh! Paineen alla työskentely sopii mulle. Silloin olen tehokkaimmillani. Stressinsietokykykin on huippuluokkaa. Paitsi kun on kyse muusta kuin työstressistä. Toisinsanoen perjantaina luuta heiluu. Lauantaina sitten juhlitaan.

Kivvaa kessää sulle

T:B

UNOHDIN ANTAA ÄÄNENI

25.5.2014 Kirjoittaja: Birgit Mäkinen

No juu! Niinku aamulla päivän kulun suunnittelin: ensin veljen tyttären rippijuhliin , sieltä sitten hyppään lennossa toiseen autoon ja matkaan Vintage-remmi miittinkiin ja sitten kotiudun ja käyn äänestämässä. Kotiin tulo venyi. Kukkapenkkien sekä lapion syy. Kaivettiin kamun kanssa tai siis oikeastaan meille kaivettiin perenna alkuja. Muutama uusi penkki pitää nyt kaivaa. Oikeestaan se onkin ihan mukavaa hommaa.

Mutta se äänestys. Millai se sillai menikin ohi? Varttin myöhästyin. Tuskin ääneni kovinkaan ratkaiseva olis ollu mutta kuitenki.

Huomen aamusti kiiruhdan kovin JÄLLEEN kerran verikokeeseen. Ensin oli tekemistä neutrojen kanssa. Nyt mun tromposyytit on ollu uinumis tilassa. Ihan itteki jännittää lähenkö keskiviikkona ajeleen hesaan vai enkö.. Mitäs mietteitä tua hoidon parilla viikolla etiäpäin siirtyminen sitten mielensopukoihin ahtaa? Mietin tietenkin saako Ilmari vähän enemmän pökköä pesään. Tapahtuuko leviämis prosessi yhdessä yössä? Tälläi kun on nainen :) ja pystyy tekemään montaa asiaa kerralla.. Ehtii mielikin loikkia samaan aikaan sataan eri osoitteeseen. Työnnän ne aatokset taka-alalle. Ei mulla ole enää aikaa , hermoja , paukkuja vaivata mun mieltä..

Eiks ookkin ihme millai juuri se nainen osaa lajitella 7 hengen puhtaat kalsarit juur oikeiden ihmisten kaappeihin? Äärimmäisen tärkeä taito.

Suomi taitaa olla ihan hekumoissaan. Juur tällä hetkellä. En kiellä etteikö mahdollinen …. kiinnosta mutten ole sellainen himojääkiekkoilija saati penkkiurheilija et jaksaisin innostua soffan nurkkaan pureskelemaan kynsiäni. Ja voin kertoa ettei täällä pääse niin pitkälle nurkkia pakoilemaan ettenkö pysyisi tilanteen tasalla.

TAATUSTI toivon Suomipoijiille voittoa :)))

Ala-asteella pelasin intohimoisesti jalkapalloa sekä jäkistä poikain kaa. Mulla oli ja on vieläkin hokkarit. Kerrankin sain pääjehu paikan ja pääsin valitsemaan ihan omaa jääkiekko joukkuetta. Ikää oli 10v! Valkkasin poikia ympärilleni ja se tyyppi joka tuli viimoseks mun tiimin alkokin kiusaamaan mua. Sano jotain että mulla on ylimielinen katse? Jaa mulla vai? Katinkontit. Ehkä siinä oli jotain perää koska muutaman kerran vuosien saatossa olen joutunut selittelemään läpitunkevaa tuijotustani. Eenokilla jouduin parin känniset teiniplikan piirittämäksi siellä mettässä. Turpiin oli tulossa. Otin sellaisen länkkäri asennon. Jalat vähän haaralle , kädet puuskaan rinnuksille ja se mun armoton tuijotus päälle. Ja arvakkaas mitä? Mä siinä paskat lähes housuissa sain ne plikat luikkimaan pakoon! Ei ne mitään koviksia ollukka. Taisivat luulla mua karatekidiks. Samperi mut oli pelottavaa. Eikä noista tapauksista ole vasta kuin öpaut jotain 30 vuotta :))

AI AI:: NYT ON LÄHELLÄ!!!!!  Ei osunut. Mitäs siellä nyt sählätään ???? Siis kuumassa matsissa!!

Viikonloppu oli pikkasen lämmin. Huomasin että otti pumpun päälle. Käytiin nääs Ellivuoressa tarpomassa Pirunvuori lenkkiä. Luajan kiitos siellä oli tihuun opaskylttejä. Vähän naruttelin muksuja lukemaan niitä… Ite vedin happee sen minkä kerkesin. Ihania salaisia lepotaukoja. Ei ehkä paras mahdollinen keli mennä mettään rämpimään. Mutta tulipas käytyä!

Huomaan muuten pääni kääntyvän tonne telkkarin suuntaan aina välillä :) Aikas jännää muuten!! Hurmiomaista peliä :)  NO OK!! Ehkä mä siirryn lähemmäs töllötintä! Nyt kaikki peukut ylös!!

SUOMI! SUOMI! SUOMI!! JEEEEEEEEEE!!

 

T:B

 

ÄITIENPÄIVÄÄ

11.5.2014 Kirjoittaja: Birgit Mäkinen

OIKEIN IHANAA ÄITIENPÄIVÄÄ SINULLE!

Se on menny vähän ravaamiseksi taas tämäkin äippäpäivä. Omalla äidillä , kummitädillä ,miehen tädillä ja anopilla. Vattaa korventaa, rennie on mun kaveri loppuillan. Äitiyttä sinänsä en ala tässä ruotimaan koska se saa minut sekä herkkään tunnetilaan että myöskin raivon partaalle. Äitiyttä voi käyttää niin monin tavoin väärin ja lapsiaan vedättää sata nolla.

Ekaks päästelen pihalle vaivautuneen mielioloni. Viimeks lääkäri mietti ääneen ett mikäköhän noissa arvoissa on kun ne ei laske? Pikkasen on vaivannut mieltäni koska aattelen sen Ilmarin muhivan jossain. Missä? Siitä mulla on hintsu. Ens viikolla on jälleen sytoviikko. Olen tiistaina paljon viisaampi. Tai ainakin mieleni on rauhallisempi.Tosta sytokädestä on viikon aikana posahtanu 2 verisuonta. Mustelmat merkkinä.  Käsivarressa on suonipaukura. Ilmeisesti oon lyöny sen kohdan johki. Ei hajuakaan.

Nyt on aika tehdä unelmista totta. Se valkoinen Amatzoni oottaa mua tuolla jossain . Loppukesästä nököttää miun pihassani. JA se piha? Missäköhän sekin on? Pitää katsella. Aika on rajoitteinen.

En ole törttöillyt kovinkaan paljon. Sellainen miun mielestä hupaisa juttu tapahtu männäviikolla. Pikkupoijaat oli pesuhuoneessa snorkkailemassa eli rötväsivät veten kanssa tollasen tunnin. Sitten kun meiän piti mennä saunaan todettiin ettei meillä ole lämmintä vettä!! Lähes 300 litraa oli mennyt poikain huvitukseen. Voin sanoa ettei päätäni kovinkaan hellästi silitelty :))Sattuu noita. Poijiilla oli hauskaa. Kuten talvisin kun saavat luvan tuoda saunaan lunta. Tälläi melkein puolsokeena kiljahtaa istuessaan lauteille.(mukamas) Yrittää olla kovinkin yllättynyt pyllyn alle eksyneestä lumipallosta.

Ens tiistaina kun taas ajelen hesaan saan matkaseuraa naapurin rouvasta. Hiljaisena hetkenäni aattelin et jos Porin Ässillä olis yhtä mahtavasti kannustava taustajoukko kuin mulla , olis ne aina kahden parhaan joukossa :) Eiks vaan? Ihan huippua.

Eilen ajeltiin pikipäi Kotkaan. Ihan vaan käytiin 50 vuotis kekkereillä. Olikin mukavat juhlat. Äläkä ny pidä meitä ihan hulluina kun ajellaan 700 kilsaa synttäreiden tähden. Tärkeät juhlat! Ihmiset juhlii nykyään niin vähän. Kyläilevät liian harvoin. Pikkupoikien kans saatiin joskus ovirokkaa ja kostettiin se tunkemalla puutarhatuoli oven taakse. Se mahtu siihen just ja just! Tähän samaan katekooriaan menee meiän oven takana nyhjöttäneet santpaulia ja suklaamunat. Ei hajuakaan kuka oli käynyt. Veikattiin sitten jotain vanhempaa ,aikalai vanhempaa henkilöä. Viikko meni funtsimiseen.. Jonkun ajan päästä meillä kiersi trulleja ja oli sitten vieraitakin samaan aikaan. Kuumeisesti mietittiin että mitä ihmettä virpojille antamaan kunnes muistettiin ne vanhain ihmisten tuomat suklaamunat! Munat pelasti meiät. Mut mikäs olis pelastanu sitten meiät siltä kun meitin vieraat oli ne tuonu oven taa ja he ovat saman ikäisiä ku mekin!! Kyllä kolahti omaan nilkkaan :)

Tää viikonloppu on menny pelkkään juhlintaan. Seuraava menee tavallaan sairastamiseen. Näillä mennään. Valoon päin!

Terkuin B

PESTÄÄN ja PESTÄÄN

1.5.2014 Kirjoittaja: Birgit Mäkinen

MOIKKA

No ei pestä ikkunoita vaan noita hemmetin valkoisia soffan päällisiä! Mä niin rakastan valoisuutta ja siks meillä on valkoiset soffatkin. Meiän talon ikkunat on mun mittapuun mukaan kovinkin pienet , eikä niistä tule tarpeeksi valoa tälläiselle kesän lapselle. Lattiat ovat vaaleat puulattiat ettei päivänvalo imeytyisi turhaan tummaan lattiaan. Lapsiperheessä noi soffat on menny IHAN HYVIN! Ei kannata arkailla värivalintoja siks kun lapset suttais. Syödään köökissä ja sillä siisti! MUTTA nyt kun meillä on KOIRA! Ympäri sohvan reunoja menee sellainen ruskea rantu. Sitten se on sillai salaa huomaamatta saanut luvan mukamas maata ja nukkua niillä. Mahdollisesti joskus suoraan pihalta tullessaan hyppää oitis makoilemaan ja mä kimotan :)

KOKO pari päivää on menny pesukoneen jauhantaa kuunnellessa. Miks ne nyt piti pestä? Siks kun poijaan synttäreitä kaffiitellaan viikonloppuna. Sattuneistsa syistä niitä on lykätty. Se on tää mun hoitosykli. Elämä siis menee sen kolmen viikon mukaan. Tulossa olis serkun 40v kekkerit mutta osuu juur siihen hoitoviikonloppuun ettei musta taida olla pirskeisiin. Tosin jos siellä hilluis pilleripöllyis.. Katotaan. Kait se sika täytys käydä popsimassa.

Mun facessa on nää kuvat.

Jotenki asia konkretisoituu tähän letkusykerlmään. Totta ku vesi. En siis ole terve.  Jotakin minuun tuupataan. Mun mielestä ne litkut on elämän jatkumo. Hoitojen jälkeen tulee ne väsymykset. Jalkojen riipimiset. Muut kolotukset. Ehkä nanosekunnin ajan voi toivoa jäävänsä rekan alle ja se olis siinä. Mutta se menee ohi niin nopsaan kun aivokuoreen tupsahtikin. Saan mitä saan ja kuinka paljon. Se on jokaiselle potilaalle räätälöity annostelu. Mikä sun jakautumisprossa on , negatiivista vai positiivista , pikkasen vaiko paljon , painaks minkä painat… Kai siinä saa lekurit miettiä ja laskea..    Mitä immeisiä oon kuulostellu: Vaikka sulla on rintasyöpä niinku kymmenellä muullakin , ei se lääkitys ole sama.  Kun eihän meitä ole kloonattukkaan. ONNEKS: Miettikää ny kymmenen tämmöstäki kun mä olen! Juur joku sano että mustakin on tullu lempee?? Millon? Vertailu ei oikeestaan kannata. Mutta neuvoja ja kokemuksia ehdottomasti kannattaa jakaa. NI!

Torkuin viime kerralla aika lahjakkaasti. Välillä havahduin miehiseen kuorsauksen rohinaan. Luin kuitenkin aina välillä mikäs lehti sen nyt valehtelisin olleen.. Veikkaisin Kauneus ja Terveys. Siinä oli juttua Antista joka sairasti/sairastaa leukemiaa. Niin yhdyn hänen mietteisiinsä. Sisukas äijä. Sisimmiltään. Ihan omaakin olemustani aatellen niin sisältä se voima lähtee. Eikä näin kun on lapsia voi edes valittaa koko aikaa kui huanosti mulla menee. Edelleenkään en tykkää huolestuttaa heitä ei nyt niin turhanpäiväisillä huolilla mutta turhanpäiväisillä kuitenkin. Nappasin kännykkä kuvan tuosta lauseesta. Ihan vaan sen tähen koska näin tää juttu menee.  Sitä vois antaa vaikka oikeen kätensä että eläis 70 vuotiaaksi. Näkis kaikki ne jutut mitä vanhemman kuuluu. Ja sitten hiipuis pois. Ei oo taivaan Isä käyny allekirjottaas mun kans sopimusta. Mun pitää vaan uskoa oletukseen!! :))

Onhan näitä kaikkia juttuja mistä vois ulista. Niistä viis. Ostin ekat pelakuut. Pikkasenko aikaista? Saattaapi olla mutta ne oli kauniita ja mä rakastan kukkia. Meillä on parikymmentä viherkasviakin. Tosin mukaan on aina välillä eksynyt jotain ruskeitakin lajikkeita…  Mutta hei! Jutellaan jos törmäillään!!

FLOWER POWER!!

Terkuin BIKKE